Skuespiller Pål Sverre Hagen og Ine Marie Wilmann

– Nå er vi blitt venner privat

I NRK-serien «Exit» er de det kontroversielle ekteparet William og Celine Bergvik. Men det er ikke første gang Ine Marie Wilmann og Pål Sverre Hagen spiller ektefeller på skjermen.

<b>VENNER OG KOLLEGER: </b>Pål Sverre Hagen og Ine Marie Wilmann kjenner hverandre godt etter å ha spilt mot hverandre i flere produksjoner. Her og Nå møtte duoen under pressetreffet til TV-serien «Exit».
VENNER OG KOLLEGER: Pål Sverre Hagen og Ine Marie Wilmann kjenner hverandre godt etter å ha spilt mot hverandre i flere produksjoner. Her og Nå møtte duoen under pressetreffet til TV-serien «Exit». Foto: Svein Brimi
Publisert

– Ja, nå er vi blitt venner privat, sier Ine Marie Wilmann (38) om forholdet til kollega Pål Sverre Hagen (42).

Skuespillerne er aktuelle med den tredje og siste sesongen av NRK-suksessen «Exit».

Der spiller de ekteparet Celine og William Bergvik. Serien skildrer livet til en gruppe menn fra finanseliten som bruker fritiden på festing, rus og prostituerte.

Les også: Det kan virke som noen tror at «Exit»-livet er noe å trakte etter, men jeg ser dessverre baksiden av idyllen

NRK-serien «Exit»

Bergvik-paret har et turbulent ekteskap, og for Ine Marie er karakteren Celine en morsom rolle å spille.

Født: 18. februar 1985

Alder: 38 år

Yrke: Skuespiller

Priser: Amandaprisen for beste kvinnelige skuespiller og Gullruten for beste kvinnelige skuespiller

Se mer

– Jeg synes det er veldig gøy å spille en karakter som er dratt såpass langt ut i kantene, og som ikke nødvendigvis er så lett å like. Men det er en grunn til at hun er blitt som hun er blitt.

– Jeg kan med et skråblikk humre eller riste på hodet over en del ting som blir sagt og gjort, forteller hun til Her og Nå.

<b>EXIT-CELINE: </b>I «Exit» spiller Ine Marie finansfruen Celine. – Jeg synes hun er en kjempegøy karakter å spille, sier hun.
EXIT-CELINE: I «Exit» spiller Ine Marie finansfruen Celine. – Jeg synes hun er en kjempegøy karakter å spille, sier hun. Foto: Fremantle/NRK

Hun røper at spillkjemien med skuespillerkollegaen gjør jobben enklere.

– Pål Sverre er en supergod skuespiller og et veldig godt menneske. Vi har et godt og trygt arbeidsfellesskap. Vi kjenner hverandre fra før, vet vi kan pushe hverandre og snakker samme språk. Det er et kjempeprivilegium, understreker hun.

Det er nemlig ikke første gangen duoen spiller mot hverandre. Faktisk har de gjort det i seks produksjoner.

Les også: (+) Exit-Sonja om smertene: – Jeg ble innlagt på akutten

Ektefeller i «Exit» og «Sonja»

I storfilmen «Sonja» spilte de ekteparet Sonja Henie og Niels Onstad. I «Dianas bryllup» var de far og datter.

Duoen har også spilt mot hverandre i TV-serien «Furia» og i fjorårets suksess «Krigsseileren». Filmen «Jeg reiser alene» fra 2011 hadde også Ine Marie og Pål Sverre på rollelisten.

– Han har spilt faren min, kollegaen min, elskeren min og vennen min, humrer Ine Marie om samarbeidene med Pål Sverre, og understreker at det er helt tilfeldig at det er blitt sånn.

<b>KRIGSSEILEREN:</b> Fjorårets «Krigsseileren» er Norgeshistoriens dyreste spillefilm. Her ankommer Pål Sverre førpremieren til filmen, med medskuespiller Ine Marie på mobilen.
KRIGSSEILEREN: Fjorårets «Krigsseileren» er Norgeshistoriens dyreste spillefilm. Her ankommer Pål Sverre førpremieren til filmen, med medskuespiller Ine Marie på mobilen. Foto: NTB

– Det er noen andre som velger oss, men nå har jeg vært så heldig at jeg har fått lov til å gjøre veldig mye forskjellig som skuespiller. Så jeg tenker ikke at publikum nødvendigvis får det samme av det de allerede har sett ved å plassere oss sammen. Jeg og Pål Sverre kan jobbe sammen, og skape noe helt nytt fordi vi har fått lov til å gjøre så mange forskjellige typer karakterer, forteller 38-åringen.

Ine Marie ser på det som en bonus at de kjenner hverandre så godt.

– Når du jobber med film og TV som frilanser, er det ikke ofte du får anledning til å bygge videre på et godt og profesjonelt samarbeid, medgir hun.

<b>SONJA:</b> I 2018 kom filmen «Sonja» der Ine Marie og Pål Sverre spilte ekteparet Sonja Henie og Niels Onstad. Her i en scene fra filmen.
SONJA: I 2018 kom filmen «Sonja» der Ine Marie og Pål Sverre spilte ekteparet Sonja Henie og Niels Onstad. Her i en scene fra filmen. Foto: Nordisk Film

Som «Exit»-ekteparet er de i et like problematisk forhold som ekteparet de spilte i «Sonja».

– Jeg tror det er mye rus og krangling i begge leire, selv om det ikke kom så godt frem i «Sonja». Men vi har det gøy med å spille turbulente forhold, sier Ine Marie lattermildt.

Du kan se NRK-serien «Exit» her på NRK TV.

Denne saken ble første gang publisert 24/03 2023.

Les også