Jon Almaas om «Kamikaze».

På flyttefot: – Det begynner å bli fullt hjemme nå

Jon Almaas har aldri klaget på maten ute på restaurant og avskydde navneopprop på skolen da han var yngre. Selv om han selv liker å holde lav profil, gleder han seg over å pushe deltagerne langt utenfor komfortsonen i det nye TV-programmet «Kamikaze».

<b>JON ALMAAS</b>: Denne høsten kan du følge Jon Almaas som programleder for den nye Discovery-satsingen «Kamikaze». Du kan også følge ham og Solveig Kloppen gjennom nok en sesong av «Alle mot alle»
JON ALMAAS: Denne høsten kan du følge Jon Almaas som programleder for den nye Discovery-satsingen «Kamikaze». Du kan også følge ham og Solveig Kloppen gjennom nok en sesong av «Alle mot alle» Foto: Marius Gulliksrud
Sist oppdatert

Jon Almaas (56) er klar i sin tale. Oppmerksomhet ute i offentligheten ligger langt utenfor hans komfortsone. Slik har det vært så lenge han kan huske.

– Jeg sender aldri ut mat på restaurant, jeg klager ikke på vinen og lager ikke noe mas i butikker. Jeg synes alt sånn er pinlig. Jeg liker ikke oppmerksomhet i offentligheten, innrømmer Almaas, og fortsetter:

– Det var sånn da jeg var yngre også. Da jeg gikk på skolen, og de hadde opprop i timen og jobbet seg nedover klasselista, da gruet jeg til de kom frem til mitt navn. Jeg ble usikker, visste ikke om jeg skulle si «ja» eller «hei» og hvor høyt jeg skulle si det. Jeg er egentlig en beskjeden fyr.

Les også: Slik blir TV-høsten 2023 på TVNorge

TV-programmet «Kamikaze»

Derfor er det kanskje litt ekstra morsomt at Jon denne høsten er klar med et nytt konsept på TVNorges flater, hvor han sender laglederne Calle Hellevang-Larsen (46), Mia Hundvin (46) og Magnus Devold (36) ut på ubehagelige oppdrag.

<b>«KAMIKAZE»:</b> Jon Almaas og komiker Magnus Devold under høstlanseringen til Discovery.
«KAMIKAZE»: Jon Almaas og komiker Magnus Devold under høstlanseringen til Discovery. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Med skjult kamera må de sammen med en hjelper utføre oppgaver i møte med intetanende nordmenn.

– Da er det veldig behagelig å være meg. Jeg slipper å være med på det og drite meg ut. I stedet kan jeg suge på karamellen og følge med på disse innslagene.

– Jeg tror ikke jeg hadde sagt ja til å være gjest der, for å være helt ærlig, ler den rutinerte programlederen.

Les også: Jon Almaas om den vemodige avslutningen: – Synd at det er slutt

Programleder

De siste årene har vi kunne følge Jon Almaas som programleder for det «Praktisk info», hvor det blir tydelig at han har interesser som strekker seg langt ut over det å lede TV-programmer.

Det kan tidvis oppleves som det ikke er den ting Discovery-programlederen ikke har kunnskap om og han har flere anledninger blitt stemplet som en «besserwizzer».

– Det er faktisk mange ting jeg gjerne skulle vært bedre til. Som for eksempel å synge. Jeg har en for dårlig sangstemme.

– Så skulle jeg gjerne vært bedre med motor. Det kan jeg ingenting om. Alt kan læres, og det er bra. Sånn utenom å synge. Der tror jeg det er kjørt for meg, mener Almaas.

Les også: (+) Jeg orket ikke mer og valgte å skilles fra mannen min. Da jeg en dag gikk forbi huset hans, ble jeg rystet

<b>MULTITALENT:</b> Jon Almaas er kjent for å være en kunnskapsrik mann med svært mange hobbyer og interesser. Han innrømmer at når det kommer til å synge, da kommer han til kort. 
MULTITALENT: Jon Almaas er kjent for å være en kunnskapsrik mann med svært mange hobbyer og interesser. Han innrømmer at når det kommer til å synge, da kommer han til kort.  Foto: NTB

Flytter til Nes kommune

Med ønske om å lære seg stadig nye ting, har også beholdningen av diverse instrumenter, verktøy og «gadgets» økt betraktelig opp gjennom årene.

Da kommer det godt med at han og familien nå selger huset og flytter inn på Braarud gård i Nes kommune.

– Det begynner å bli fullt hjemme nå, derfor er det godt vi skal flytte på gård. Jeg anser ikke meg selv som en «hoarder», men jeg bruker alt det utstyret jeg har.

– Jeg har for eksempel bare to trekkspill, et hjemme og ett på hytta. Så har jeg sagt til meg selv at etter hvert som jeg blir bedre, da kan jeg kjøpe meg et trekkspill til. Da ligger det som en gulrot der fremme, sier han og smiler fornøyd.

«Kamikaze» har premiere på TVNorge og Discovery+ mandag 18. september kl. 21.30.

Denne saken ble første gang publisert 17/09 2023, og sist oppdatert 18/09 2023.

Les også