Anders Danielsen Lie

– Jeg vil ikke anbefale det til noen andre

Anders Danielsen Lie har hatt en hektisk periode etter braksuksessen med «Verdens verste menneske».

<b>ANDERS DANIELSEN LIE:</b> Tobarnsfaren Anders lever et svært hektisk liv som pappa til to jenter, skuespiller, musiker og allmennpraktiserende lege.
ANDERS DANIELSEN LIE: Tobarnsfaren Anders lever et svært hektisk liv som pappa til to jenter, skuespiller, musiker og allmennpraktiserende lege. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Publisert

Skuespilleren Anders Danielsen Lie (43) har lagt bak seg et drømmeår.

Birollen i den kritikerroste filmen «Verdens verste menneske» har resultert i massiv internasjonal oppmerksomhet, prisdryss og nå sist en rolle i den psykologiske thrilleren «Mother's Instinct» med Anne Hathaway og Jessica Chastain.

– Jeg må nesten klype meg litt i armen. Du kan aldri forutsi hvilken mottagelse en film kommer til å få, men reisen rundt i verden med «Verdens verste menneske» har vært et eventyr for oss.

– Den har fått gode mottagelser overalt – det er sånn man bare drømmer om, fortalte den prisbelønte skuespilleren til Her og Nå, da vi møtte ham i forbindelse med Amanda-utdelingen i Haugesund.

Les også: (+) Renate Reinsve fra «Verdens verste menneske»: – Det er alltid lettere å dele fine ting, men det kommer mye godt ut av å dele skam og frykt

<b>STJERNEPAR: </b>Da Anders Danielsen Lie mottok prisen for beste mannlige birolle under årets Amanda, hadde han med seg sin vakre kone Iselin Steiro.
STJERNEPAR: Da Anders Danielsen Lie mottok prisen for beste mannlige birolle under årets Amanda, hadde han med seg sin vakre kone Iselin Steiro. Foto: Grethe Nygaard

«Verdens verste menneske»

En hyllest på hjemmebane henger likevel ekstra høyt. Da han mottok prisen for beste mannlige birolle, avslørte han at en Amanda-pris betyr noe helt spesielt for ham.

Født: 1. januar 1979

Alder: 43 år

Fra: Oslo

Høyde: 1,8 m

Yrke: Skuespiller og lege

Ektefelle: Iselin Steiro (37)

Barn: To døtre på syv og tre år

Se mer

– Jeg husker ennå veldig godt da min mor fikk en Amanda i 1985, det første året prisen ble delt ut. Jeg har alltid sett på Amanda som en veldig gjev pris, forteller Anders, som er sønn av skuespilleren Tone Danielsen (76).

Med seg denne festkvelden hadde Anders sin kone gjennom flere år, supermodellen Iselin Steiro (37). Ekteparet hadde tatt seg en velfortjent pause fra hverdagen, bare de to.

<b>ISELIN STEIRO: </b>I dag har Anders og Iselin Steiro vært gift i 14 år. Her er et av de første bildene av dem sammen, tatt i forbindelse med Elle-festen i 2007.
ISELIN STEIRO: I dag har Anders og Iselin Steiro vært gift i 14 år. Her er et av de første bildene av dem sammen, tatt i forbindelse med Elle-festen i 2007. Foto: Janne Møller-Hansen/VG

– Dette er en kjærlighetsferie for oss. Det har vi allerede definert. To dager og en natt barnefri hører til sjeldenheten, sier Iselin og ler. Hun jobber i dag som arkitekt ved siden av at hun tar sporadiske modelloppdrag.

Les også: Jørgine Massa Vasstrand hyller ektemannen: – Jeg føler meg veldig heldig. Vi utfyller hverandre

Kona Iselin Steiro (37)

Den massive oppmerksomheten som fulgte med rollen i «Verdens verste menneske», har ført til mange og travle reisedøgn for Anders i året som har gått.

Da har Iselin holdt fortet på hjemmebane.

– Å ha Iselins støtte betyr kjempemye for meg. Jeg er en sånn person som må ha trygghet og stabilitet privat om jeg skal være vågal og utforskende i jobben, erkjenner Anders, som har to døtre på syv og tre år sammen med kona.

Iselin levner ingen tvil om at hun unner ham suksessen.

– Jeg er veldig stolt over Anders. Det er gøy når partneren din opplever suksess på denne måten, og det virkelig er noe du synes er fortjent. Så har jo jeg tidligere reist veldig mye. Nå er det hans tur, sier Harstad-jenta med et smil.

Les også: (+) Jeg har forelsket meg i en mann som er helt perfekt. Men én ting kan bli et stort problem

<b>VERDENS VERSTE MENNESKE:</b> Sammen med Renate Reinsve og resten av gjengen bak den kritikerroste filmen «Verdens verste menneske» har Anders gjort stor suksess det siste året.
VERDENS VERSTE MENNESKE: Sammen med Renate Reinsve og resten av gjengen bak den kritikerroste filmen «Verdens verste menneske» har Anders gjort stor suksess det siste året. Foto: Grethe Nygaard

Skuespiller og lege

Skuespilleryrket og hverdagen som småbarnspappa er ikke det eneste som sørger for at Anders har hendene fulle.

I mange år har han sjonglert skuespilleryrket med stillingen som allmennpraktiserende lege.

– Jeg pleier å vi at jeg ikke vil anbefale det til noen andre. Det er vanskelig å finne plass i kalenderen. Det kan jeg slå fast. Men det har vært mange ganger hvor møter med pasienter har inspirert meg i arbeidet med roller, fortalte Anders, og fortsatte:

– Jeg har drevet et slags vekselbruk mellom å være skuespiller og lege i veldig mange år og har tenkt å fortsette sånn.

Under pandemien jobbet Anders 1,5 år bare som lege, men han har ikke lyst til å endre på det blandingsforholdet.

– Jeg kan ikke gi deg svar på hva jeg ville valgt om jeg måtte. Det valget håper jeg at jeg slipper å ta!

Denne saken ble første gang publisert 08/12 2022.

Les også