«Jeg står og går på mine egne ben for første gang på en måned!»

Den populære komikeren måtte tilbringe julen på isolat.

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Publisert

(SIDE2:) I midten av desember skulle Rune Andersen (51) gjennom en enkel operasjon i kneet, men komikeren ble rammet av en alvorlig infeksjon som gjorde at han ble sengeliggende i flere uker.

- Det var helt forferdelig

- Dette er en stor dag. Det har vært en veldig tøff måned, sier Rune Andersen.

Den folkekjære humoristen forklarer til Side2 at han i midten av desember skulle gjøre et lite inngrep i kneet og at han kunne være tilbake på jobb tre dager senere.

Men etter inngrepet fikk Rune Andersen en alvorlig infeksjon med farlige stafylokkker-bakterier, noe som førte til julen ble tilbrakt på isolat på sykehuset.

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Det var helt forferdelig. Jeg har hatt mye smerter og det ble en alternativ jul kan man si, sier 51-åringen til Side2.

- Jeg hadde egentlig planer om å reise til Gran Canaria, men jeg har ligget rett ut i over tre uker.

Rune Andersen har fått beskjed om at det kan lang tid før han er helt frisk igjen. Nå går han på krykker og tirsdag la han ut et bilde på Facebook der han står oppreist for første gang på flere uker:

«Jeg står og går på mine egne ben for første gang på en måned!!! Ikke så langt, kanskje, men nok til at det er vanskelig å holde tårene tilbake. Takk til alle som hjulpet og støttet meg gjennom denne tiden, - dere vet hvem dere er!» skriver Rune Andersen.

Ikke sykemeldt

Komikeren går fortsatt på antibiotika og er fullt klar over at 2014 blir et roligere år enn først planlagt. Men å sykemelde seg er uaktuelt for humormannen.

- Jeg har ikke vært sykemeldt og kommer ikke til å sykemelde meg, påpeker Andersen.

- Jeg er ikke vant med å ta ting med ro, og så lenge kjeften fungerer så kan jeg jobbe.

I morgen drar han på den etterlengtede sydenturen til Gran Canaria.

- Her skal jeg trene i varmen i tillegg til å skrive og jobbe med nytt materiale, sier han.

Rune Andersen har flere års erfaring fra TV, radio og forestillinger. Sørlendingen er godt kjent for sine parodier av politikere og kjendiser, og har flere ganger turnert rundt i Norge med sine forestillinger og humorshow.

Blant annet så fikk han mye med oppmerksomhet i TV-programmet og showet «Komikameratene» i 2012, sammen komikerkollegaene Tommy Steine, Sturla Berg-Johansen og Jonas Kinge Bergland.

Denne saken ble første gang publisert 07/01 2014.

Les også