Jahn Teigens bolig er endelig solgt

Jahn Teigens unike bolig endelig solgt: – Deilig at noen skal fylle den med liv igjen

Jahn Teigens idylliske svenske herregård har endelig fått nye eiere, etter å stått tom i over ett år. Datteren Sara Skorgan Teigen avslører til Her og Nå at hun er lettet og glad for at salget er i boks. 

<b>KULTURHISTORIE:</b> Husnøklene har skiftet hender, og Klockaregårdens nye svenske eiere har sikret seg en liten bit av norsk musikkhistorie med Jahn Teigens eiendom. 
KULTURHISTORIE: Husnøklene har skiftet hender, og Klockaregårdens nye svenske eiere har sikret seg en liten bit av norsk musikkhistorie med Jahn Teigens eiendom.  Foto: Andreas Pastor/Mäklarna Ekström & Co
Sist oppdatert

Nesten ett år etter at Jahn Teigens svenske bolig ble lagt ut for salg, og 15 måneder etter artistlegendens død – ble praktgården endelig solgt i begynnelsen av mai. Det bekrefter Jahns datter, Sara Skorgan Teigen (36) til Her og Nå.

— Eiendommen er solgt, og jeg er superglad! Jeg er veldig lettet etter at den har stått tom i ett år. Det er deilig at noen skal fylle den med liv igjen. Jeg synes det er kjempefint, sier fotokunstneren.

Stor bolig og tomt

Jahn Teigen hadde levd et tilbaketrukket liv på Klockaregården utenfor Ystad i Sør-Sverige siden 2006, og frem til sin død i februar i fjor.

Eiendommen i Skåne består av tre enheter med et samlet boareal på 326 kvadratmeter. Tomten er på 8,7 mål, og hele herligheten var til salgs for 6.750.000 millioner svenske kroner – tilsvarende 6,9 millioner svenske kroner.

FOLKEKJÆR: Jahn Teigen bodde på Klockaregården i Skåne fra 2006, og frem til sin død i fjor - 70 år gammel. I Sør-Sverige levde han et rolig liv helt alene, langt unna rampelyset.
FOLKEKJÆR: Jahn Teigen bodde på Klockaregården i Skåne fra 2006, og frem til sin død i fjor - 70 år gammel. I Sør-Sverige levde han et rolig liv helt alene, langt unna rampelyset. Foto: Her og Nå

Les mer og se bilder: Får ikke solgt Jahn Teigens gigantiske million-eiendom

Megler Tor Ekström ved meglerhuset Ekström & Co, som sto for salget av Teigens prakteiendom, fortalte Her og Nå tidligere i år at det var koronapandemien som satte en stopper for salget.

— Vi har mange interessenter, mest nordmenn. Hadde det vært åpne grenser, hadde eiendommen vært solgt for lenge siden, fortalte Ekström.

Les også: Ørnulfs villa har en utrolig forhistorie

Flere nordmenn interessert

Sara bekrefter at det har vært mange norske interessenter.

<b>LETTET:</b> Å drifte en tom gård med faste utgifter var ikke billig. Sara Skorgan Teigen er derfor lettet og glad for at den enorme eiendommen har fått nye eiere. Her fra Jahn Teigens auksjon tidligere i år. 
LETTET: Å drifte en tom gård med faste utgifter var ikke billig. Sara Skorgan Teigen er derfor lettet og glad for at den enorme eiendommen har fått nye eiere. Her fra Jahn Teigens auksjon tidligere i år.  Foto: NTB Scanpix

— Det har vært masse interesse fra nordmenn, men det var noen svensker fra Malmø som kjøpte til slutt, forteller hun til Her og Nå.

Ingelstorp Klockaregård kan spore sine røtter tilbake til 1700-tallet, og her hadde Teigen både musikkstudio, egen park og hele fem soverom.

Til VG fortalte Sara at hun har mange gode minner fra gården i Sverige.

— Det er virkelig et drømmested, på så mange måter. Midt på landet, med fuglekvitter, hvite strender, åpent landskap og grønnsaker dyrket hos naboene, og samtidig er det under en time til København, Malmø og Bornholm, samt ferger til blant annet Tyskland, fortalte hun til avisen i april, og la til at det kostet mye å drifte en tom gård med faste utgifter.

— Svensk boligmarked er jo bygget opp helt annerledes enn norsk, og prisen er derfor allerede ekstremt lav i forhold til hva den ville ha vært på et norsk boligmarked. Og jeg kan ikke gå ned i pris uten å ende i gjeld, fortalte hun til VG.

Les også: Mona og Marius skulle bare kikke litt – kjøpte hus på 1400 kvadratmeter

<b>IDYLL:</b> Eiendommen består av tre enheter, med hele 10 rom. Her hadde artisten både musikkstudio, kontor, flere stuer og egen park. 
IDYLL: Eiendommen består av tre enheter, med hele 10 rom. Her hadde artisten både musikkstudio, kontor, flere stuer og egen park.  Foto: Andreas Pastor/Mäklarna Ekström & Co

Auksjonerte bort eiendeler

Fotokunstneren, som er datter av Jahn og Anita Skorgan (62), forvalter rettighetene til farens musikk som eier og daglig leder av Teigen Total. Ettbarnsmoren skal blant annet ferdigstille artistens uferdige plate som han jobbet med da han døde.

I februar auksjonerte hun bort mange av farens gjenstander gjennom Grev Wedels plass, i det som ble omtalt som Norges første kjendisauksjon. Da sikret Teigens fans seg memorabilia for over to millioner kroner, en sum som viser artistens enorme popularitet og legendestatus her til lands.

– Det har vært viktig for meg at alle dem som trofast har fulgt pappa opp gjennom hans lange karriere, skal få mulighet til å sikre seg en eller flere ting, som et minne, gjennom denne auksjonen. Det er rett slett for mye for meg å ta vare på, sa Sara Skorgan Teigen til Hjemmet i forkant av auksjonen.

Denne saken ble første gang publisert 16/05 2021, og sist oppdatert 16/05 2021.

Les også