INGRID GJESSING LINHAVE

– Jeg har vært helt vrak, fullstendig ute å kjøre

– Jeg må si at jeg takler fysisk sykdom mye bedre enn å være nede for telling psykisk, sier Ingrid om den tøffe pandemien.

<b>INGRID GJESSING LINHAVE: </b>Ingrid Gjessing Linhave i podkasten Summa summarum,
INGRID GJESSING LINHAVE: Ingrid Gjessing Linhave i podkasten Summa summarum, Foto: Storyhouse Egmont
Sist oppdatert

– Jeg begynner å gråte bare jeg tenker på det. Jeg har kanskje ikke mer grunn enn andre som syntes pandemien var jævlig, men de som bare synes pandemien var slitsom, de kan gå og ta seg en bolle, sier Ingrid Gjessing Lindhave (45) i podkasten Summa summarum.

Under koronapandemien fikk faren hennes demens og Parkinsons, og måtte på avlastningshjem fordi mamma var helt utslitt og måtte hente seg inn.

Problemet var at det var underbemannet, og Ingrid og familien fikk ikke komme inn.

– Det viste seg jo at det var jo ingen der. Det var så dårlig bemannet at vi satt igjen med en følelse av å forlate han, og han falt ut av sengen og ble liggende, sier hun gråtkvalt.

Les også: (+) Da Ingrid så Jakob, sa det «pang»: – Problemet var bare at jeg var opptatt

<b>PROGRAMLEDER:</b> Ingrid Gjessing Linhave jobber som programleder i NRK, og er for tiden aktuell med dokumentarserien Demenskoret. Her er hun under Sommeråpent.
PROGRAMLEDER: Ingrid Gjessing Linhave jobber som programleder i NRK, og er for tiden aktuell med dokumentarserien Demenskoret. Her er hun under Sommeråpent. Foto: Lasse Eriksson

Demens og parkinson

Ingrid bestemte seg for å trosse reglene, hun hadde ikke noe valg.

Født: 23. juli 1977

Alder: 45 år

Yrke: Programleder i NRK

Kjent fra: «Nytt på nytt», «Sommeråpent» og «Melodi Grand Prix».

Aktuell med dokumentarserien «Demenskoret» på NRK

Ektefelle: Gift med Jakob Linhave.

Barn: Sammen har de døtrene Mynte (14) og Iben (17)

Bosted: Familien bor i Osl

Se mer

– Jeg kunne ikke forlate faren min her uten å vise han rommet og fortelle at der skulle han bo. Da var det lett å ta et valg. Bare anmeld meg, tenkte jeg. Det var jo ingen mennesker der, så hva faen skal vi gjøre, sier hun til programleder Kjersti Kvam og programleder Ragnhild Bang Nes i podkasten.

– Nå jobber jo mannen min i Helsedirektoratet og jeg har respekt for alle regler, men det er snakk om at hvis jeg ikke får fulgt han opp på det rommet så skulle han bare bli trillet dit av en han ikke har møtt før.

Faren sov dårlig, og han ringte Ingrid og søsknene hver dag.

– Det var bare kaos. Jeg bekymret meg så mye at jeg gikk helt i kjelleren. Jeg har vært helt vrak, fullstendig ute å kjøre, sier Ingrid.

Midt oppi alt med faren hadde hun også en rygg som måtte opereres.

– Jeg må si at jeg takler fysisk sykdom mye bedre enn å være nede for telling psykisk. Det å være pårørende til folk som har det vondt og synes livet er vanskelig var ordentlig dritt.

Les også: Céline Dion er alvorlig syk – må avlyse flere konserter

Ektemannen Jakob Linhave

Den nevnte mannen fra Helsedirektoratet, er Jakob Linhave, som Ingrid ble kjent med da hun studerte Filmvitenskap på Lillehammer.

– Jeg hadde lyst på et forhold som varte, noe jeg synes alltid det var så rart at folk fikk til det så lett. Det var lett å flørte, men så tenkte jeg på hva skal jeg si hvis vi blir kjærester? Og tenk om han gjør det slutt?

En dag sto Ingrid i kantinen med en venninne. De var 21 år og på det andre bordet satt det gutter som var 24.

– Man kunne jo se sånt når man var yngre, ler Ingrid.

– Venninnen min så på Jakob og sa at «han er en sånn du har lyst til å gifte deg med». For et kvalitetsstempel, tenkte jeg.

<b>JAKOB LINHAVE: </b>Ingrid Gjessing Linhave sammen med ektemannen Jakob Linhave under finalen av TV-programmet "Idol".
JAKOB LINHAVE: Ingrid Gjessing Linhave sammen med ektemannen Jakob Linhave under finalen av TV-programmet "Idol". Foto: Tom Hansen

Ingrid hadde alltid hatt veldig lyst til å bli gift, hun har alltid kledd seg som brud på karneval og Halloween.

– Jeg husker jeg følte meg så vel med han. Det var helt magisk, sier 45-åringen om møtet med ektemannen.

De ble et par, men Ingrid var konstant redd for at det skulle bli slutt.

– Det var så mye nerver i kroppen de første par årene. Men Jakob er solid. Han var klar på at vi bare skulle slappe av og ha det bra. Så etter hvert knakk jeg også koden, ler hun.

NB: Klikk.no og Egmont People som produserer podcasten Summa Summarum, er begge eid av Story House Egmont.

Denne saken ble første gang publisert 31/01 2023, og sist oppdatert 31/01 2023.

Les også