Céline Dion

Céline Dion er alvorlig syk – må avlyse flere konserter

I en svært personlig melding på Instagram forteller superstjernen Céline Dion at hun må avlyse mange konserter på grunn av sykdom.

<b>CÈLINE DION:</b> Artist Céline Dion lider av en type bindevevssykdom som heter «Stiff person syndrom».
CÈLINE DION: Artist Céline Dion lider av en type bindevevssykdom som heter «Stiff person syndrom». Foto: David Fisher/Shutterstock
Sist oppdatert

Etter at det ble kjent at Céline Dion slet med helsen i oktober 2021 har det vært veldig stille fra artisten, som har kansellert mange show og ikke figurert i offentligheten på lang tid.

Stjernen har holdt kortene tett til brystet rundt en eventuell diagnose, men hun har vært åpen om at det har dreid seg om alvorlige og langvarige spasmer i muskulaturen som har gjort det umulig for henne å opptre.

I et nylig innlegg på Instagram, oppdaterer hun fansen noe.

– Jeg har slitt med helseproblemer over lang tid, og det har vært veldig vanskelig for meg å forholde meg til disse utfordringene og snakke om alt jeg har vært gjennom, forteller Céline Dion i en video.

Les også: Sjekk hva Hollywood-stjernene forlanger

«Stiff person syndrom»

Videre deler hun at legene har kommet frem til at hun lider av en type bindevevssykdom som heter «Stiff person syndrom», som er en sjelden, nevrologisk sykdom med økende stivhet og kramper særlig i ryggmuskler. På norsk kalles gjerne syndromet autoimmunt stivhetssyndrom.

Navn: Céline Marie Claudette Dion

Født: 30. mars 1968

Alder: 54 år

Yrke: Artist

Fra: Canada

Tidligere ektefelle: Rene Angelil

Barn: Rene-Charles, Eddy og Nelson Angelil

Se mer

Sykdommen kan blant annet behandles med muskelberoligende preparater og immunterapi, men det er ikke kjent om Céline Dion har mottatt dette.

Uansett ser det dessverre foreløpig ikke ut til at hun er på bedringens vei, og hun fortsetter å kansellere opptredener.

– Jeg er også utrolig lei meg for at jeg ikke får startet Europa-turneen i februar som planlagt, sier Celine som flytter alle vårshowene i 2023 til 2024, og samtidig kansellerer åtte av de planlagte sommershowene i 2023.





Denne saken ble første gang publisert 11/01 2023, og sist oppdatert 11/01 2023.

Les også