«Skal vi danse»

Derfor settes «Skal vi danse» 2024 på pause

«Skal vi danse» blir ikke å se på skjermen denne høsten, men er tilbake med jubileumssesong i 2025.

<b>SKAL VI DANSE:</b> Helene Olafsen har bekreftet at hun og Hoff fortsetter som programledere, men om vi får se proffdanserne videre er derimot usikkert.
SKAL VI DANSE: Helene Olafsen har bekreftet at hun og Hoff fortsetter som programledere, men om vi får se proffdanserne videre er derimot usikkert. Foto: Morten Bendiksen/Thomas Andersen/TV 2
Publisert

«Skal vi danse» har gått på skjermen hvert år siden 2006, men i 2024 settes danseprogrammet på pause.

Det bekrefter pressesjef i TV 2, Jan Petter Dahl.

– «Skal vi danse» tar en pause i høst fordi vi ønsker å bruke god tid på å forberede jubileumssesongen – som kommer i 2025, forteller Dahl til Klikk.no.

Les også: Slik blir TV-vinteren 2024

Programleder Helene Olafsen

Til Nettavisen har programleder Helene Olafsen bekreftet at både hun og Anders Hoff fortsetter som programledere når programmet er tilbake i 2025.

– Jeg er veldig glad for at det blir mer «Skal vi danse» og at jeg og Anders skal fortsette som programledere, sier Olafsen til Nettavisen.

<b>PROGRAMLEDERE</b>: Helene Olafsen og Anders Hoff fortsetter som programledere i neste års sesong.
PROGRAMLEDERE: Helene Olafsen og Anders Hoff fortsetter som programledere i neste års sesong. Foto: Espen Solli, TV 2

Også dommer Trine Dehli Kleve bekrefter til avisen at hun støtter avgjørelsen.

– Vi var informert i forkant, og det har vært en veldig ryddig prosess sånn sett. På de årene jeg har vært med har man lært at man vet aldri hva veien bringer videre. Så hvis TV 2 mener det er riktig beslutning, så støtter jeg det, forteller hun til Nettavisen.

Les også: Dette er de verste Skal vi danse-skadene

<b>DOMMERE</b>: Om vi får se de samme dommerne Trine Dehli Cleve, Morten Hegseth og Merete Lingjærde i den kommende jubileumssesongen får vi ikke vite før til neste år.
DOMMERE: Om vi får se de samme dommerne Trine Dehli Cleve, Morten Hegseth og Merete Lingjærde i den kommende jubileumssesongen får vi ikke vite før til neste år. Foto: Espen Solli, TV 2

Ble ikke informert

Ifølge TV 2 fikk derimot proffdanser Helene Spilling beskjeden samme dag som det ble offentliggjort.

– Litt overrasket ble jeg. «Skal vi danse» har hatt bra seertall, men kanskje ikke rart at kanalen velger å sette det på vent når det har gått i så mange år. Kanskje også fint for å gi programmet en ny, frisk start, sier danseren til TV 2.

Pressesjef Jan Petter Dahl forteller at proffdanserne er engasjert av produksjonsselskapet, og derfor skal ha fått informasjon fra dem.

<b>HELENE OG HARLEM:</b> I fjorårets sesong ble Harlem Alexander og Helene Spilling stemt ut under program 10, og havnet dermed på en fjerde plass.
HELENE OG HARLEM: I fjorårets sesong ble Harlem Alexander og Helene Spilling stemt ut under program 10, og havnet dermed på en fjerde plass. Foto: Thomas Andersen / TV 2

– Dommerne ble informert av TV 2, mens danserne er engasjert av produksjonsselskapet, og skal ha blitt informert av dem, forteller han til Klikk.no.

Les også: Helene Spilling: – Det var ikke en bra dialog med ham. Jeg ble deprimert

Jubileumssesong 2025

Seerne kan glede seg til jubileumssesongen i 2025, som blir den 20. sesongen av programmet.

– Vi er veldig glade for det enorme engasjementet rundt «Skal vi danse» og vi kan nå bekrefte at det blir en ny sesong i 2025, sier Rønningen til TV 2.

<b>SESONG 10:</b> Forrige jubileumssesong ble arrangert i 2014, og det var Agnete Kristin Johnsen og dansepartner Egor Filipenko som stakk av med seieren.
SESONG 10: Forrige jubileumssesong ble arrangert i 2014, og det var Agnete Kristin Johnsen og dansepartner Egor Filipenko som stakk av med seieren. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Men om det er garantert at programmet får fortsette etter jubileumssesongen er derimot usikkert.

– Det litt kjedelige svaret på det, er at vi gjør én og én sesong og evaluerer. Når vi nå blir presset til å si hva som skjer videre, så er beskjeden at vi tar vi et nytt magadrag, forteller Rønningen til VG.

Om seerne kan forvente å se nye proffdansere og dommere i jubileumssesongen får vi heller ikke vite før til neste år.

– Hvordan jubileumssesongen kommer til å bli og med hvem som skal inneha de ulike rollene, skal vi fortelle mer om i 2025, forteller Dahl til Klikk.no.

Denne saken ble første gang publisert 02/02 2024.

Les også