MASKORAMA

Avslørt: Disse tror folket skjuler seg bak maskene

Finalen nærmer seg i det populære NRK-programmet «Maskorama», og vi har spurt folket hvem de tror skjuler seg bak maskene.

DRAGEN: Kan leserne våre ha rett i at "Dragen" i Maskorama enten kan være Victor Sotberg eller Vinni? Eller har panelet gjettet rett i at det enten er Sondre Justad eller Petter Pilgaard? Spekulasjonene er mange.
DRAGEN: Kan leserne våre ha rett i at "Dragen" i Maskorama enten kan være Victor Sotberg eller Vinni? Eller har panelet gjettet rett i at det enten er Sondre Justad eller Petter Pilgaard? Spekulasjonene er mange. Foto: NRK
Sist oppdatert

Programmet «Maskorama» har nå blitt sendt på NRK hver lørdag klokken 19:50 i fem uker. Lørdag 11. desember er det finale, og en vinner skal endelig kåres.

Panelet: «Maskorama» har sitt eget detektivpanel, som består av Marion Ravn, Jan Thomas og Nicolay Ramm, som kommer med ulike gjetninger hver eneste lørdag, og har truffet på noen av de.

De har blant annet hatt rett i at "Nøkken" var Margaret Berger, og at "Havfruen" var Haddy Njie.

Disse deltakerne er igjen: Det står nå mellom "Snømonsteret", "Dragen" og "Bamsen" i finalen.

Kvinneguiden har gjennom sesongen kommet med flere spennende forslag, men nå mot slutten kan man tydelig se noen navn som går igjen.

Delta i diskusjonen: Her kan du både følge med og delta i gjette-tråden til Kvinneguiden

Klikk har også hatt en uhøytidelig avstemning via Polly, der lesere har kunnet foreslå og stemme på de navnene de tror skjuler seg bak de ulike maskene. Har våre lesere klart å løse gjetteleken?

Les også: «Maskorama»: Dette er hintene

Hvem er Snømonsteret?

SNØMONSTERET: Snømonsteret i Maskorama har blant annet alltid et belte rundt livet, og stiller ofte opp i både skjerf og lue.
SNØMONSTERET: Snømonsteret i Maskorama har blant annet alltid et belte rundt livet, og stiller ofte opp i både skjerf og lue. Foto: NRK

Snømonsteret har kommet med flere hint gjennom sesongen, som blant annet at han er lidenskapelig opptatt av det han driver med, liker best å spille på lag og at han setter familien høyere enn alt.

Han har også avslørt at han tidligere var ganske oppmerksomhetssyk, og at favorittfilmen hans er James Bond. Så hvem kan det være?

NRKs ekspertpanel gjettet i forrige episode at det enten måtte være Vegard Ylvisåker, Petter Northug eller Jakob Schøyen.

Disse tror leserne skjuler seg bak masken (i rangert rekkefølge):

1. Didrik Solli Tangen

2. Emil Solli Tangen

3. Andreas Wahl

4. Ole Klemetsen

Dette tror Kvinneguiden (klikk på navnet for å se hele begrunnelsen):

1. Didrik og Emil Solli Tangen (sammen!): Flere av hintene er rettet mot to stykker, som blant annet to iskrem, to fyrstikk-menn, to stjerner (begge har vært med i stjernekamp), samt at Snømonsteret ofte endrer sveis!

2. Ylvis-brødrene: Mener at stemmene forandrer seg mye fra gang til gang, samt at brødrene har bodd i området "paradis" i Bergen, som er et av hintene.

3. Åge Sten Nilsen: Har tidligere sagt til en ung artist at hun må spise masse iskrem for å roe nervene før en konsert, og "Snømonsteret" har fortalt at han er veldig glad i is.

4. Jakob Schøyen: "Tatovert" en snøkrystall og stjerne på hånden sin i anledning til et annet tv-program, som er ligner beltet til Snømonsteret.

Hvem er Snømonsteret? Foreslå et navn eller stem her (kan gjøres anonymt / med kallenavn)

Hvem er Dragen?

DRAGEN: I introen til "Dragen" kunne man blant annet se et lykketroll og en tryllestav. Han kler seg også ofte i "Pride-farger".
DRAGEN: I introen til "Dragen" kunne man blant annet se et lykketroll og en tryllestav. Han kler seg også ofte i "Pride-farger". Foto: NRK

Dragen har i løpet av fem episoder også gitt oss flere ulike hint å gruble over. Han har blant annet innrømmet at han har svært høy selvtillit, er glad i å reise og blir ofte kalt for en "luring".

Han har også fortalt at han føler seg hjemme på scenen og at "noen vil kalle det for et comeback".

Panelet gjettet i forrige episode at det enten måtte være Sondre Justad, Petter Pilgaard eller Alexander Rybak, men det tror derimot ikke våre lesere!

Dette tror leserne:

1. Viktor Sotberg

2. Vinni

3. Kevin Vågenes

4. Idar Vollvik

Dette tror Kvinneguiden (klikk på navnet for å se hele begrunnelsen):

1. Victor Sotberg: Danset til samme sang i "Skal vi danse" og egget i introen kan hinte til "Egge skole" som han gikk på da han var yngre. Han har også vunnet en pris for trønderdialekten sin, som er "det stikk motsatte" av det han gjør nå, som tidligere har vært et hint.

2. Petter Pilgaard: Tror at sjakkbrettet i introen skal hinte til elimineringen i Paradise Hotel, som Petter tidligere har deltatt i, samt at han har byttet yrke ref "et comeback".

3. Stian Barsnes Simonsen: "Et comeback" da han tidligere har i mange år var smørøyet i barne-tv, vunnet tv-pris, og har vært med i Hotel Cæcar samt MGP junior.

4. Grunde Myhre: Noen hevder stemmen er lik som da han sang på VG-lista.

Hvem er Dragen? Foreslå et navn eller stem her (kan gjøres anonymt / med kallenavn)

Hvem er Bamsen?

BAMSEN: Bamsen har vist at hun er glad i rosa, blant annet gjennom å ha på seg rosa kjoler og detaljer, og vise frem et rose barnerom.
BAMSEN: Bamsen har vist at hun er glad i rosa, blant annet gjennom å ha på seg rosa kjoler og detaljer, og vise frem et rose barnerom. Foto: NRK

Bamsen har utgitt seg for å være en liten og søt jente, med blant annet både bamser, leker og kaker i introen. Hun har røpet at hun er en dyreelsker, og at hun elsker å reise og utforske nye steder.

Hun har også fortalt at hun ikke har lyst til "å være som de andre", og at favorittfilmen hennes er The Greatest Showman.

Panelet gjettet i forrige episode at Bamsen enten måtte være Siri Nilsen, Sandra Lyng eller Ingeborg Walther. Både leserne våre og Kvinneguiden er også ganske sikre på sistnevnte.

Dette tror leserne:

1. Ingeborg Walther

2. Emilie Nereng

3. Lisa Børud

4. Agnete Husby

Dette tror Kvinneguiden (klikk på navnet for å se hele begrunnelsen:

1. Ingeborg Walther: Tamagotchi har vært et hint og kom på 90-tallet da hun ble født, mange mener også at Ingeborg har likt kroppsspråk som "Bamsen" og har sammelignet stemmen med hennes tidligere fremførelser.

2. Cess/Cecilie Steinmann Neess: Flink sanger, og at hintene med frosken skal være at hun har funnet "drømmeprinsen".

3. Sandra Lyng: Syntes at stemmen til Sandra høres ut som bamsen, og at hun prøvde å skjule dette under forrige episode da hun sang duett sammen med "Dragen".

4. Josefine Frida Pettersen: Også født på 90-tallet, slik som Ingeborg. Trondheim er et hint hos "Bamsen", og hun har spilt på "Trøndelag teater".

Hvem er Bamsen? Foreslå et navn eller stem her (kan gjøres anonymt / med kallenavn)

Hvem har rett? Svaret får du lørdag kveld. Finalen i Maskorama sendes klokken 19.50 på NRK.

I mellomtiden kan du lese deg opp på de siste hintene her.

Denne saken ble første gang publisert 10/12 2021, og sist oppdatert 10/12 2021.

Les også