Hva med søt taco i kveld?

Det er fredag og tacotid. Men hva med å fylle tacoen med søtere saker enn kjøtt og ost?

Tortillalefse med sukker og kanel eller sjokoladetaco ser fristende ut.
Publisert

(SIDE2): Tex-mex har nærmest blitt en klisjé på fredagene, men det hindrer selvsagt ikke folk i å glede seg til tacofredagen hele uken.

Vi har tidligere tipset om hvordan dere kan lage en sunnere taco, mer varierte former for taco og en enda bedre taco.

I dag skal vi se på en helt annen form for taco - desserttaco.

Litt juks

Det er flere måter å lage desserttaco på. Den tryggeste formen er nok «juksevarianten», hvor det egentlig ikke er snakk om verken taco eller tex-mex, men en søt etterligning.

LoveFromTheOven.com anbefaler en dessert hvor man lager tacoskjell av en brownie-lignende røre. Røren legges i et tynt lag på stekebrettet og stekes i noen minutter. Deretter kan den vendes til en tacoskjell-lignende form. Denne pyntes med kakepynt og fylles med is og sjokoladesaus.

Se hvordan man lager sjokoladetaco her:

LeCremeDeLaCrumb.com har en annen løsning: Tortilla-pannekaker. Her kan du ganske enkelt steke pannekaker og fylle dem med is, krem, bær og frukt.

Ekte tex-mex

Men en ekte taco-dessert bør selvsagt inneholde ordentlig fredagstaco. Og det finnes mange oppskrifter på dette også.

KeepItSimpleFoods.com bruker vanlige mais-tortillaer i sin desserttaco. Tortillaen varmes, før den fylles med sjokolade, krem og bær.

Cooking Secrets of a Single Girl på YouTube viser en variant med karamelliserte tortillaer:

Fashionedible.com bruker vanlige tacoskjell i sin dessert. Skjellene dyppes i Nutella, som deretter avkjøles. Når sjokoladen har stivnet, fylles skjellene med vaniljekrem, frukt og bær.

BettyCrocker.com har også fylt tacoskjell med godsaker. Du steker tacoskjellene som anvist, og fyller dem deretter med fersken, ananas, bær, bananer, is, sjokoladesaus og krem.

DessertsAndTreats63 på YouTube viser hvordan man kan grille desserttaco:

FoodFanatic.com tipser om bananasplit-taco. Her fritterer du mel-tortillaer, som krydres med kanel, sukker og litt kardemomme. Deretter fylles de med bananbiter, vanilje, jordbær og sjokoladeis, og krem på toppen.

MyRecipes.com har en lignende variant. Du steker mel-tortillaer i smør, og krydrer med sukker og kanel. Deretter lager du baller (omtrent ti cm i diameter) av aliminiumsfolie, og former tortillalefsene rundt disse, så de får skjell-form. Disse settes i ovnen til de stivner. Etter å ha blitt avkjølt, fjernes ballene, og skjellene kan fylles med is, frukt og bær.

Hilah Cooking på YouTube viser en annen metode for å lage tacoskjell av mel-tortillaer:

Se enda flere dessert-tacoer på Huffington Post.