20 ting du ikke visste om friends:

Friends-stjernen avslører: – Jeg var stupforelsket i Jennifer

I år er det 27 år siden første episode av suksesserien rullet over amerikanske TV-skjermer. I dag kan du treffe de populære stjernene igjen i spesialen «Friends: The Reunion».

Foto: Tv 2
Sist oppdatert

«Friends», på norsk «Venner for Livet», hadde premiere på amerikansk tv i 1994. Til sammen ble det laget 236 episoder av serien, og de seks hovedpersonene spilte i hver eneste av dem.

I mai 2004 rullet den siste episoden av suksesserien over skjermene.

Gjenforenes

Siden den gang har det blitt spekulert i om og når de seks vennene eventuelt skulle finne på å lage en ny sesong eller en spin-off fra den populære TV-serien.

Og for alle fans der ute: dagen er endelig her!

27. mai 2021 sendes en 1 time og 43 minutter lang dokumentar på HBO Nordic. I dokumentaren treffer vi stjernene i alle de mest kjente settingene fra serien, som kafeen Central Perk og i Monicas leilighet.

Bekrefter forelskelse

Og at Jennifer Aniston og David Schwimmer skal ha hatt en romanse både på og av settet er kanskje bare en av hemmelighetene vi får vite i kveldens improviserte spesial.

– I den første sesongen av serien hadde var jeg stupforelsket i Jen. Vi var begge forelsket i hverandre, men det var som to skip som passerte hverandre fordi vi var alltid opptatte i et forhold og vi krysset aldri den grensen, avslører Schwimmer ifølge The Independent.

Aniston bekrefter deretter at følelsene var gjensidig.

– Hvordan visste ikke alle andre på settet at vi var forelsket i hverandre? Spør Schwimmer, hvorpå alle de andre stjernene svarer at de selvfølgelig visste det.

Aniston la deretter til at de i stedet kanaliserte følelsene de hadde for hverandre inn i rollefigurene Rachel og Ross og deres forhold til hverandre.

Les også: 19 tips til serier du kan streame nå

Mens du venter på å få satt deg ned for en «trip down memory lane» kan du kose deg med disse små faktaene om serien som du kanskje ikke visste fra før:

1. Castet kunne sett totalt anderledes ut da mange andre skuespillere ble vurdert til de ulike rollene.

2. Da showet først ble skrevet, var det meningen at Joey og Monica skulle ha en romanse.

3. En vanlig episode tok rundt fire timer å spille inn.

4. Den store hvite hunden, som Joey kjøpte, tilhørte egentlig Jennifer Aniston. En venn ga den til henne som en «lykke til»-gave da showet startet.

Dan Castellaneta (Homer) hadde en gjesterolle.
Dan Castellaneta (Homer) hadde en gjesterolle.

5. Tre Simpsons-skuespillere gjorde gjesteopptredener. Dan Castellaneta (Homer), Hank Azria (Moe, Apu) og Harry Shearer (Mr. Burns, Smithers).

6. Showet skulle egentlig hete «Insomnia Cafe», så «Friends Like Us», så «Six of One», før de landet på «Friends».

7. Joey spiller Drake Ramoray i en fiksjonell versjon av NBCs såpeopera Days of Our Lives. I virkeligheten spiller Anistons far, John Aniston, i samme serie.

8. Rollen Ross Geller ble spesielt skrevet for skuespilleren David Schwimmer.

9. Det var aldri meningen at Ross og Rachel skulle ha den sentrale romansehistorien i serien. Denne ble utviklet på grunn av Schwimmers og Anistons kjemi i virkeligheten.

10. Hele castet tok en tur til Las Vegas før serien hadde premiere.

I en episode som var dedikert til Courtney Cox og David Arquettes bryllup fikk alle skuespillerne etternavnet Arquette. Cox og Arquette er nå skilt.
I en episode som var dedikert til Courtney Cox og David Arquettes bryllup fikk alle skuespillerne etternavnet Arquette. Cox og Arquette er nå skilt.

11. I åpningssekvensen til «The One After Vegas», som er dedikert til Coutney Cox og David Arquetts bryllup, har alle skuespillerne fått etternavnet Arquette.

12. Hank Azria, som spiller forskeren David i serien, prøvespilte for rollen rom Joey to ganger.

13. Chandler er skrevet som en karakter som er ukomfortabel rundt kvinner, fordi Matthew Parry fortalte produserne at han var det selv.

14. Bruce Willis spilte i serien gratis, etter å ha tapt et veddemål mot Matthew Perry. De hadde veddet om «The Whole Nine Yards» ville havne på toppen av kino-listene eller ikke. Willis donerte bort pengene han fikk for å stille opp i serien til veldedighet.

15. De hadde et eget crew-medlen, Paul Swain, som var ansvarlig for å drodle på tavla som henger på døra i Joey og Chandlers leilighet.

16. Produserne ville egentlig at Courtney Cox skulle spille Rachel, men Cox ba om å få spille Monica fordi hun synes karakteren var så sterk.

Foto: Bright/Kauffman/Crane Productions

17. Alle de seks skuespillerne har en gang iløpet av serien kysset hverandre, untatt Monica og Phoebe.

18. Joey var ikke skrevet som en «mindre intelligent» karakter. Det var LeBlanc som foreslo det.

19. Lisa Kudrow hadde hatt en gjesterolle som Ursula Buffay i serien «Mad About You» i to år før Friends startet. Det ble bestemt at de skulle gjøre Phoebe Ursulas tvilling, for å lage en «crossover» mellom de to showene.

20. Da serien avsluttet holdt Aniston og hennes daværende ektemann Brad Pitt et middagselskap hjemme hos seg. De serverte vin som produsenten Kevin Bright hadde spart fra innspillingene startet.

Les også: 21 filmperler du kan se på Netflix akkurat nå

Denne saken ble første gang publisert 23/07 2014, og sist oppdatert 27/05 2021.

Les også