100 hotte damer - gjennom tidene

Ver­dens 100 mest sexy kvin­ner – gjen­nom alle ti­der

Det­te er de 100 hot­tes­te da­me­ne gjen­nom alle ti­der, skal vi tro en kå­ring gjort av ma­ga­si­net Men’s Health.

<b>SKJØNNHET: </b>Dette bildet fra 1970 viser hvorfor Jane Fonda er på listen over de "100 hotteste damene gjennom alle tider".
SKJØNNHET: Dette bildet fra 1970 viser hvorfor Jane Fonda er på listen over de "100 hotteste damene gjennom alle tider". Foto: Globe Photos/REX
Sist oppdatert

Hvert år la­ges det lis­ter over de mest sexy kvin­ne­ne, de hot­tes­te skue­spil­ler­ne og de vak­res­te mo­del­le­ne. Mann­li­ge skue­spil­le­re og kjen­di­ser slip­per hel­ler ikke unna den­ne ty­pen kå­rin­ger.

Jennifer på topp

Det er ma­ga­si­net «Men’s Health» som har på­tatt seg job­ben med å kåre de 100 «hot­tes­te» kvin­ne­ne gjen­nom ti­de­ne.

Kåringen er fra 2013, så det kan ha kommet nye skjønnheter til som utfordrer disse 100 magasinet har valgt.

Før­s­te­plas­sen går til Jen­ni­fer Aniston, kjent fra se­ri­en Friends, mens bri­tis­ke June Wilkinson kap­rer plass num­mer 100.

Den mest fotograferte nakne damen i Amerika

June Wilkinson er nok ukjent for de fles­te, men er blitt kalt «Den mest fo­to­gra­fer­te nak­ne da­men i Ame­ri­ka».

Wilkinson be­gyn­te sin kar­rie­re på 50-tal­let som topp­løs­dan­ser. Hun ble se­ne­re opp­da­get av en fyr, som var kjent for å være ual­min­ne­lig glad i da­mer og kontroversielle forsider.

Nem­lig Play­boy-grunn­leg­ge­ren Hugh Hefner. Det­te før­te til at Wilkinson duk­ket opp Play­boy en rek­ke gan­ger.

Topp 10 får du her:

<b>HOTTEST: </b>Det er Jennifer Aniston som av magansinet Men's Health blir kåret til den "hotteste" damen gjennom alle tider.
HOTTEST: Det er Jennifer Aniston som av magansinet Men's Health blir kåret til den "hotteste" damen gjennom alle tider. Foto: Warner Bros. Television

1. Jen­ni­fer Aniston

Jennifer Aniston er nok mest kjent som stjer­ne i se­ri­en «Friends». Se­ri­en var en av de sto­re så­pe­se­ri­e­ne på 90-tal­let og sen­des fort­satt i re­pri­se rundt om i ver­den. Aniston har se­ne­re duk­ket opp i fle­re fil­mer og hun job­ber som mo­dell.

2. Ra­qu­el Welch

Ra­qu­el Welch var en av de «hot­tes­te» da­me­ne på 70-tal­let. Hun ble kjent i 1966 gjen­nom fil­men «Fantastic Voya­ge» i 1966, men had­de tid­li­ge­re vært vær­pre­sen­ta­tør, mo­dell og hatt fle­re mind­re rol­ler.

Play­boy kal­te henne for «Most Wantet Wo­man» på 70-tal­let. Welch er nå 78 år.

3. Ma­ri­lyn Monroe

Sex­sym­bo­let Ma­ri­lyn Monroe har top­pet utal­li­ge kå­rin­ger opp gjen­nom ti­de­ne. Hun var mo­dell, skue­spil­ler og det stør­ste sex­sym­bo­let på 50-tal­let.

Hun er også kjent for å ha hatt et for­hold til pre­si­dent John F. Kennedy. Ma­ri­lyn Monroe døde i 1962, bare 36 år gam­mel. Hen­nes egent­li­ge navn var Nor­ma Jeane Mor­ten­son.

4. Brit­ney Spears

Kan­skje en over­ras­ken­de fjer­de­plass til ar­tis­ten som slo gjen­nom som sexy sko­le­pi­ke med kjem­pe­hi­ten «(Hit Me) Baby One More Time» som 17-år­ing. Spears tur­ner­te ver­den rundt og solg­te al­bum i bøt­ter og spann. I ny­ere tid har Brit­ney Spears slitt med både rus, mis­lyk­ke­de for­hold til menn og, nå se­nest, psy­kis­ke pro­ble­mer.

5. Madonna

Madonna har vært po­pens sto­re dron­ning si­den 80-tal­let. Hun har solgt over 300 mil­li­o­ner al­bum. Madonna har hele karrieren vært et mo­te­ikon som har in­spi­rert and­re kvin­ner ve­den over. Hun har også en filmkarriere bak seg, der hun har hatt le­den­de rol­ler i suk­ses­ser som «Dick Tra­cy» og «Evi­ta».

6. Ur­su­la An­dress

Ur­su­la An­dress slo gjen­nom som Bond-pike i den al­ler før­s­te Bond-fil­men «Dr. No» i 1962, der hun gjor­de seg selv «udø­de­lig» i sce­nen der hun sti­ger ut av van­net iført en, den gang, li­ten bi­ki­ni. En sce­ne som en an­nen flott Bond-pike ko­pi­er­te noen år se­ne­re.

Ursula Andress tilhører også generasjonen før Photoshop, filter og kosmetiske inngrep var vanlig. Du kan se noen av de klassiske skjønnhetene her.

<b>PIN-UP:</b> Bettie Page var en kjend pin-up-modell på 50-tallet
PIN-UP: Bettie Page var en kjend pin-up-modell på 50-tallet Foto: Wikipedia

7. Bet­tie Page

Ma Bet­tie Page, født i 1923, ble på 50-tal­let kjent som pin-up-mo­dell. Page var også en av de al­ler før­s­te mo­del­len i Play­boy. Hen­nes væ­re­må­te gjor­de at hun ble et slags for­bil­de for den sek­su­el­le re­vo­lu­sjo­nen på 60-tal­let. Li­vet hen­nes er skild­ret i fle­re fil­mer.

8. Pa­me­la Anderson

I Norge ble Pa­me­la Anderson kjent på 90-tal­let gjen­nom rol­len som C.J Parker i Bay­watch, der hun og and­re liv­red­de­re i sak­te­film løp for li­vet for å red­de uhel­di­ge svøm­mer.

Hun har også stilt opp i Play­boy gjen­tat­te gan­ger. I se­ne­re tid har hun ak­tivt job­bet for bedre dy­re­vel­ferd, og hun er en stor til­hen­ger av ve­ga­nis­me.

<b>JANE FONDA: </b>Trening og kosthold har vært viktig for Jane Fonda
JANE FONDA: Trening og kosthold har vært viktig for Jane Fonda

9. Jane Fonda

Som dat­ter av su­per­kjen­te Henry Fonda, ble Jane Fonda på man­ge må­ter født til be­røm­mel­se. Hun har spilt i fle­re fil­mer, men hun er nok li­ke­vel mest kjent for sin inn­sats for å få kvin­ner (og noen menn) ver­den over til å trene aero­bic. I tett­sit­ten­de lycra fris­tet hun både menn og kvin­ner til å spret­te opp av god­sto­len.

<b>TØFF:</b> Det var som tøff actionhelt i Tomb Raider Angelina Jolie slo gjennom som skuespiller.
TØFF: Det var som tøff actionhelt i Tomb Raider Angelina Jolie slo gjennom som skuespiller. Foto: Wikipedia

10. An­ge­li­na Jolie

An­ge­li­na Jolies gjen­nom­brudd kom som den hardt­slå­en­de Lara Croft i «Tomb Raider»-fil­me­ne. Da had­de hun alt fle­re fil­mer bak seg, men ble med «Tomb Raider» et etab­lert navn i Hol­ly­wood. Pri­vat hus­ker nok man­ge dra­ma­et da Brad Pitt gikk fra num­mer én på den­ne lis­ten, Jen­ni­fer Aniston, til An­ge­li­na.

Jolie er også kjent for sin hu­ma­ni­tæ­re inn­sats, blant an­net for flykt­nin­ger.

Res­ten av lis­ten fin­ner du hos Men’s Health.

Denne saken ble første gang publisert 09/04 2019, og sist oppdatert 09/04 2019.

Les også