Eyvind Hellstrøm og bonussønnen Nils

– Vi har et helt spesielt bånd

Eyvind Hellstrøm er denne høsten aktuell med både «Kokkeskolen» på TV 2 og ny kokebok sammen med bonussønnen Nils. Begge deler har resultert i noen svært emosjonelle øyeblikk.

<b>EIVIND HELLSTRØM:</b> Kjendiskokk og forfatter Eyvind Hellstrøm sammen med bonussønn Nils Rennan Lilleheie og samboeren Anita Rennan.
EIVIND HELLSTRØM: Kjendiskokk og forfatter Eyvind Hellstrøm sammen med bonussønn Nils Rennan Lilleheie og samboeren Anita Rennan. Foto: Heiko Junge / NTB
Publisert

Radarparet Eyvind Hellstrøm (74) og Truls Svendsen (50) har denne høsten tatt nok en avstikker på matreisen de først la ut på i 2017.

Gjennom syv sesonger har TV-seerne kunnet følge duoen på tur i «Truls à la Hellstrøm», med mål om heve Svendsens kunnskap på kjøkkenet.

Nå er det tolv lærevillige kjendiser som får nyte godt av mesterkokkens matkunnskaper i TV 2-programmet «Kokkeskolen».

– Jeg må bare si at det har vært en fantastisk opplevelse. Vi hadde tolv elever som hadde en vilje, innsats og prestasjon som var imponerende.

– Jeg var litt skeptisk til et kjendiskonsept i starten, men det viste seg å gå rette veien, strålte Eyvind da Her og Nå treffer ham i forbindelse med TV 2s høstlansering.

Vennskap på prøve

Publikum har latt seg fascinere av Truls og Hellstrøms spesielle vennskap, og duoen har sjarmert publikum gjennom matlaging, latter og en sjarmerende dose med voksenkjeft. Da de åpnet bistro sammen i 2022, ble vennskapet for alvor satt på prøve.

<b>CHEF PÅ KJØKKENET:</b> Eyvind Hellstrøm har spredd matglede og humor gjennom TV-skjermen siden 2017, gjerne i tospann med Truls Svendsen.
CHEF PÅ KJØKKENET: Eyvind Hellstrøm har spredd matglede og humor gjennom TV-skjermen siden 2017, gjerne i tospann med Truls Svendsen. Foto: TV 2

– Da var det mye nerver og bråk. Særlig fra min side. Det er mitt fag, og det kødder man ikke med. Men nå har vi absolutt landet på en god måte. Dette har vært noe av det beste vi har gjort sammen. Vi har heller ikke jobbet så tett på hverandre denne gangen, der Truls har hatt sine oppgaver og jeg mine, fortelle Eyvind, og utdyper:

– «Kokkeskolen» handler ikke primært om konkurranse og mat, men det er livets skole. Alle som var med, sier i etterkant at dette var noe av det beste de har vært med på.

Les også: Maud Angelica Behn om «Kokkeskolen»: – Mamma ble bekymret

Blod, svette og tårer

Sterke følelser settes i sving når matgleden sprer seg i gruppa.

I første episode er det tydelig at også rektor Hellstrøm selv må kjempe mot tårene når han deler historien bak en rett som har en helt spesiell betydning for ham. Eyvind avslører at «Kokkeskolen» ble en emosjonell reise for gruppen.

<b>«KOKKESKOLEN»:</b> Eyvind Hellstrøm er rektor på TV 2s nye kokkeskole. Partner Truls Svendsen er kontakt- og sosiallærer for elevene.
«KOKKESKOLEN»: Eyvind Hellstrøm er rektor på TV 2s nye kokkeskole. Partner Truls Svendsen er kontakt- og sosiallærer for elevene. Foto: TV 2

– Det er mye følelser i matlaging, og det var det som skjedde hos nesten alle. Tårene kom fordi det var noe de la sjelen sin i. For mange er mat et mysterium. Ønsket mitt er å avmystifisere matlaging, forteller Hellstrøm.

– Så var de også slitne etter lange, intense dager. Det var et tøft løp med 10–12 timer hver dag og konkurranser hele tiden. Det var blod, svette og tårer, bemerker mesterkokken og refererer til en episode hvor til og med ambulansen måtte tilkalles.

Les også: (+) Kokk Reneé Fagerhøi: – Jeg likte Thomas lenge, men det tok lang tid før jeg skjønte at jeg var forelska

<b>VENNER</b>: Truls Svendsen og Charlotte Hvide-Smith sammen med Eyvind Hellstrøm, Anita Rennan og hennes sønn Nils
VENNER: Truls Svendsen og Charlotte Hvide-Smith sammen med Eyvind Hellstrøm, Anita Rennan og hennes sønn Nils Foto: Espen Solli / TV 2

Bonussønnen

Selv forteller Hellstrøm at han sjelden lar seg overmanne av følelser. Men om noen har det vanskelig eller tøft – eller hunden han eier sammen med samboeren Anita Rennan er syk, da kan han kjenne dem presse på. Bonussønnen Nils på 14 år har også fått en helt spesiell plass i Hellstrøms hjerte.

– Om Nils har det vanskelig, så bryr jeg meg veldig. Det er mye empati mellom oss. Vi har jobbet med et bokprosjekt sammen den siste tiden og det har utviklet seg et helt spesielt bånd mellom oss, fordi han har stått på kjøkkenet og det har vært en helt ny opplevelse for ham, sier Hellstrøm, med sitt velkjente, lune smil.

– Som han sier selv, gjennom samtalen og det vi holder på med på kjøkkenet, har han lært utrolig mye, men vi har også fått en nærhet til hverandre på en helt annen måte.

«Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm» sendes på TV 2 direkte tirsdag 20.00.

Denne saken ble første gang publisert 19/11 2023.

Les også