Helene Rask-bilder går verden rundt

Spres på nett i raskt tempo. Men det er noe som ikke stemmer.

Foto: Faksimile (FHM Frankrike)
Publisert

På begynnelsen av 2000-tallet var Helene Rask en av Norges hotteste glamourmodeller. I 2009 hadde hun fått nok, selskapet gikk konkurs og de siste tre årene har hun holdt seg borte fra rampelyset.

Men nå er hun øyensynlig tilbake. I den franske utgaven av mannemagasinet FHM, er Rask avbildet i en seks siders bildeserie som får omtale langt utenfor Frankrikes grenser.

- Ikke siden jeg var ung og utforsket de norske hakkebakkeskogene har jeg sett et flottere eksempel på norsk hotness som supermodellen Helene Rask, som er så heldig å ha fått jobben med å holde sine egne søte, hotte funbags i en fotoserie for denne månedens FHM France, skriver den amerikanske bloggen Egotastic om bildene.

Nettsiden har forøvrig publisert flere av bildene fra fotoseansen.

Helene Rask forteller i intervjuet med franske FHM at «å posere naken er som terapi».

Men, det er noe som ikke stemmer. Nettsiden omag.no bringer på det rene at det neppe er snakk om et comeback - men republisering av fire år gamle bilder. Bildene har tidligere vært på trykk i norske FHM.

- Jeg var ikke klar over at disse bildene har kommet ut på nytt i Frankrike, sier redaksjonssjef Thomas Strzelecki i norske FHM til Onlinemagasinet.

Og hvor hvor terapeutisk synes egentlig Rask bildeseansen er i dag?

Foto: Arne D. Skalmeraas (Omag.no)

Kan komme tilbake

- Det er alltid hyggelig med varm omtale selv om utseendefokuset har fått mindre plass nå som jeg driver min egen helsekostbutikk. Jeg er stolt av fortiden og alt jeg fikk til kun med egen arbeidsinnsats og stå-på-vilje, sier Rask til Side3.

- Kan du vurdere et virkelig comeback når mottakelsen er så overveldende som dette?

- Kommer det rette tilbudet fra et magasin opp er det ikke umulig at jeg stiller opp igjen.

Norges første glamourmodell

Helene Rask regnes som Norges første glamourmodell, og hadde sin storhetstid med modellbyrået Rask Models fra 2005 til 2008.

De første toppløsbildene Helene Rask tok, var nettopp for omag.no i 2002. Se bildene her.

I 2009 gikk modellbyrået konkurs, og i etterkant av det avsluttet hun modellkarrieren. Siden den gang har hun blant annet jobbet som personlig trener.

Denne saken ble første gang publisert 07/09 2012.

Les også