Harry og Meghan får massiv kritikk

Fornærmet hele kongefamilien

Prins Harry og hertuginne Meghans besøk hos dronning Elizabeth vakte oppsikt, men det er Harrys TV-intervju som har fått britene til å rase.

<b>MEGHAN OG HARRY:</b> Hertuginne Meghan dro hjem til barna i USA etter to dager, men prins Harry var til stede under årets utgave av hjertebarnet Invictus Games.
MEGHAN OG HARRY: Hertuginne Meghan dro hjem til barna i USA etter to dager, men prins Harry var til stede under årets utgave av hjertebarnet Invictus Games. Foto: NTB
Sist oppdatert

Britiske monarkister håpet at det uventede besøket til prins Harry (37) og hertuginne Meghan (40) hos dronning Elizabeth (96) på Windsor Castle, skulle være første steg mot forsoning i det britiske kongehuset. Men optimismen varte ikke lenge.

Prins Harrys intervju i «Today-show» på den amerikanske TV-kanalen NBC i forbindelse med hans deltagelse under Invictus Games i Haag i Nederland, har ikke bare vakt oppsikt, men også sinne både hos kongehuseksperter og vanlige briter.

Skjellsordene hagler mot både Harry og Meghan på sosiale medier.

Les også: – Harry og William kommer ikke til å bli venner igjen

<b>INVICTUS GAMES: </b>– Jeg kunne ikke elsket ham mer, og jeg vet dere gjør det samme, sa Meghan til deltagerne under Invictus Games.
INVICTUS GAMES: – Jeg kunne ikke elsket ham mer, og jeg vet dere gjør det samme, sa Meghan til deltagerne under Invictus Games. Foto: NTB

Feiringen av dronning Elizabeth

I intervjuet sa Harry at han, garantert til stor skuffelse for dronning Elizabeth, ikke kan love at han, kona Meghan og barna Archie (3) og Lilibet (11 måneder) vil delta under den storslåtte feiringen av at oldemoren har sittet på tronen i 70 år. Det skal etter planen skje første helgen i juni.

– Jeg vet ikke ennå. Det er mye greier med sikkerhetshensyn og alt annet, sa Harry.

Han sa også at hans hjem nå var California og USA, og at han ikke ville svare på om han savnet pappa prins Charles (73) og storebror prins William (39).

Men det var hans uttalelser om det korte møtet med bestemor dronning Elizabeth over en kopp te, som virkelig fikk britene til å gå fra konseptene.

– Det var flott å være sammen med henne, det var bare så hyggelig å se henne, og hun er i god form. Hun har alltid hatt en god sans for humor, og jeg sørger bare for at hun er beskyttet og har de rette menneskene rundt seg, sa prinsen.

– Da jeg så at prins Harry lovet å sørge for at de «riktige» menneskene er rundt dronningen for å «beskytte» henne i det siste TV-intervjuet hans, ble jeg minnet om en bokser som desperat slo ut mot ikke-eksisterende motstandere. Forblindet av sin eget ego, skjønner ikke hertugen av Sussex at det er han som gjør mest skade, skrev kongebiograf Angela Levin i en kommentar i avisen The Sun.

– Han fornærmet ikke bare prins Charles og prins William, men hele kongefamilien, skrev Levin, som har skrevet bok om prinsen.

Les også: (+) Kongen som ble knekt av damene

<b>DRONNING ELIZABETH:</b> Britiske medier kritiserer Harry og Meghan fordi det angivelig bare ha skal ha tid til en svært kort visitt hos dronning Elizabeth.
DRONNING ELIZABETH: Britiske medier kritiserer Harry og Meghan fordi det angivelig bare ha skal ha tid til en svært kort visitt hos dronning Elizabeth. Foto: NTB

Vil beskytte dronningen

– Da jeg kjente Harry, ville han alltid gjøre sitt beste for dronningen. Han ville alltid jobbe hardt, han hjalp faren sin og han var intuitiv. Men på dette tidspunktet oppfører han seg – for å si det ærlig – som en idiot, skrev Angela Levin i sin kommentar.

Forfatter og kongehusekspert Robert Jobson mener at påstanden fra prins Harry om hans beskyttelse av dronningen ikke stemmer med virkeligheten.

– Prins Charles og prins William beskytter dronningen med handlinger, ikke bare ord, skrev Jobson.

TV-profilen Piers Morgan, som nettopp har lansert et nytt daglig show på den nye kanalen Talk-TV, tar også et kraftig oppgjør med prins Harry på Twitter.

– Hvordan beskytter prinsen dronningen? Ved å flytte fra Storbritannia og leve 6000 miles unna? Ved å henge ut hennes familie og kongehuset på TV? Ved å droppe minneseremonien for sin bestefar prins Philip? Ved å skrive en bok om kongehuset?, skrev Morgan.

<b>LISA JOHNSTON: </b>Lisa Johnston fikk en god klem av Meghan og Harry i Nederland. Garantert et minne for livet.
LISA JOHNSTON: Lisa Johnston fikk en god klem av Meghan og Harry i Nederland. Garantert et minne for livet. Foto: NTB

Denne saken ble første gang publisert 16/05 2022, og sist oppdatert 09/11 2022.

Les også