Skandalene i kø for dronning Elizabeth

Marerittet fortsetter for dronning Elizabeth

Dronning Elizabeth har fått den verst tenkelige starten på sitt jubileumsår. Både prins Andrew, prins Harry og prins Charles skaper problemer.

<b>PREGET:</b> De siste året har vært tøft for dronning Elizabeth. Nå håper britene at monarken får en flott jubileumsfeiring.
PREGET: De siste året har vært tøft for dronning Elizabeth. Nå håper britene at monarken får en flott jubileumsfeiring. Foto: NTB
Sist oppdatert

2021 var et av de verste årene i livet til dronning Elizabeth (95). Ikke bare døde hennes kjære ektemann gjennom 74 år, prins Philip, 9. april. Både sønnen prins Andrew (52) og barnebarnet prins Harry (37) og hans kone hertuginne Meghan (40) skapte store bekymringer for majesteten.

Skandaleoppslagene rundt Andrews påståtte sexovergrep mot den da 17 år gamle Virginia Guiffre (38) for 21 år siden har gått hardt inn på dronningen. De tok for alvor fyr etter Andrews mislykkede forsøk på å renvaske seg i BBC-programmet «Newsnight» i 2019 og eskalerte vinteren 2021 i forkant av rettssaken mot partneren til den avdøde sexforbryteren Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell (60).

Prins Andrew har hele tiden nektet for at han noen gang har møtt Virginia, men hun har detaljert fortalt om møtene med ham både i Epsteins hjem i New York, på hans private øy i Karibien og i leiligheten til Ghislaine Maxwell i London.

Like etter begravelsen til prins Philip fikk dronningen nok et sjokk.

<b>ENSOM: </b>Dronning Elizabeth har vært alene med skandalene etter at hun tok farvel med prins Philip.
ENSOM: Dronning Elizabeth har vært alene med skandalene etter at hun tok farvel med prins Philip. Foto: NTB

Les også:– Harry og William kommer ikke til å bli venner igjen

Prins Harry og Meghan

Prins Harry og hertuginne Meghan fortalte i et oppsiktsvekkende intervju med talkshowdronningen Oprah Winfrey (67) om hvordan de ble behandlet veldig dårlig av kongefamilien og i tillegg utsatt for rasisme, og at det var derfor de i januar 2020 sa ifra seg sine kongelige plikter.

Disse beskyldningene skal ha falt henne for tungt for brystet, men hun har håpet på en forsoning og at både Harry og Meghan, sønnen Archie (2) og ikke minst datteren Lilibet (9 måneder) vil komme til London for å feire dronningens 70 år på tronen første helgen i juni. Det vil i så fall bli første gangen dronningen møter sitt oldebarn.

<b>SKUMLE PLANER:</b> Prins Harry skal i følge rykter komme med nye avsløringer om det britiske kongehuset.
SKUMLE PLANER: Prins Harry skal i følge rykter komme med nye avsløringer om det britiske kongehuset. Foto: NTB

Men akkurat nå ser det ikke så lyst ut. Marerittet fortsetter for dronning Elizabeth.

Ifølge rykter i USA har hertugparet ingen planer om forsoning med sin familie i Storbritannia. I stedet skal de ha planer om et nytt avslørende intervju med Oprah Winfrey.

<b>I TRØBBEL: </b>Prins Andrew har inngått forlik etter påstander om sexovergrep, men problemene er ikke over.
I TRØBBEL: Prins Andrew har inngått forlik etter påstander om sexovergrep, men problemene er ikke over. Foto: NTB

Les også: (+) Astrolog: Slik blir 2022 for Ingrid Alexandra

Ingått et forlik

Men den aldrende monarken har flere bekymringer. Nylig ble det kjent at prins Andrew hadde inngått et forlik med Virginia Guiffre på 150 millioner. Dette for å unngå at han måtte forklare seg under ed for Guiffres advokater og en sivil rettssak.

Forliket har resultert i nye skandaleoppslag. Ingen i Storbritannia tror Andrew er uskyldig nå som han har inngått forlik.

– Det store spørsmålet er hvorfor en prins som fortalte meg at han ikke hadde noe som helst erindring om å ha møtt denne kvinnen, skal betale henne 150 millioner kroner, sier Emily Maitlis til BBC. Det var hun som intervjuet Andrew i «Newsnight».

– Denne saken er ikke over. Det er nesten garantert at det kommer flere ydmykelser for Andrew og kongefamilien, sier kongebok-forfatteren Nigel Cawthorne til The Sun.

Flere britiske medier spekulerer nå i hvordan prins Andrew skal greie å betale forliket.

Prinsen, som ble fratatt både sine kongelige plikter og apanasje i 2019, skal ikke ha i nærheten av nok midler. Et planlagt salg av en luksushytte i Sveits skal heller ikke hjelpe nevneverdig.

Mye tyder derfor på at det er dronning Elizabeth, som har en stor personlig formue, som må punge ut. Selv om hun både er sint og skuffet over Andrews væremåte, skal hun være villig til å hjelpe sønnen.

<b>ETTERFORSKES:</b> Prins Charles har kommet i søkelyset til London-politiet.
ETTERFORSKES: Prins Charles har kommet i søkelyset til London-politiet. Foto: NTB

Les også: - Følte hun måtte gi Harry mest kjærlighet

Bok om prins Andrew

Men marerittet slutter ikke med det. Virginia Guiffre skal være i ferd med å legge siste hånd på en bok med nye avsløringer om prins Andrew, og som kan bli lansert like før den storslåtte feiringen av dronning Elizabeth om tre måneder.

Som ikke det var nok har jubilanten fått en ny skandale på bordet. Eldstesønn og tronarving, Prins Charles (73), er nå under etterforskning av Londons Metropolitan Police.

De vil se nærmere på påstander om at en veldedig organisasjon, ledet av prins Charles, tilbød å hjelpe en velstående saudiarabisk forretningsmann med ridderskap og britisk statsborgerskap mot en donasjon. En talsmann for Charles insisterer på at han ikke hadde kunnskap om noen slik avtale, men politiet sier de vil se nærmere på saken hvor også prins Harry skal være innblandet.

Harry skal ha hatt flere møter med saudiaraberen.

Mange briter frykter at alle skandalene skal påvirke helsen til dronning Elizabeth. Men monarken, som sliter med vonde ben og nettopp har hatt covid-19, skal ifølge talspersoner ved Buckingham Palace ha det bra.

– Hun har hatt et tøft år, men prøver å jobbe som vanlig og holde humøret oppe, sier en kilde ved det britiske kongehuset til Daily Mirror.

<b>UTFØRER JOBBEN:</b> Dronning Elizabeth har ingen planer om å abdisere. Her tar hun imot James MacLeod og Eldon Millar fra det britiske forsvaret i audiens.
UTFØRER JOBBEN: Dronning Elizabeth har ingen planer om å abdisere. Her tar hun imot James MacLeod og Eldon Millar fra det britiske forsvaret i audiens. Foto: NTB

Denne saken ble første gang publisert 14/03 2022, og sist oppdatert 09/11 2022.

Les også