SKANDALER I KØ I EUROPAS KONGEHUS:

– Harry og William kommer ikke til å bli venner igjen

– Kran­ge­len mel­lom de to brød­re­ne er vel­dig øde­leg­gen­de for det bri­tis­ke kon­ge­hu­set, sier eks­per­ter. De legger skylden på her­tu­gin­ne Meg­han.

<b>IKKE PÅ TA­LE­FOT:</b> Prins Har­ry og prins Wil­li­am snak­ker nå bare sam­men i for­mel­le sam­men­hen­ger.
IKKE PÅ TA­LE­FOT: Prins Har­ry og prins Wil­li­am snak­ker nå bare sam­men i for­mel­le sam­men­hen­ger.
Sist oppdatert

Skan­da­ler, syk­dom, sorg og sinne har pre­get Europas kon­ge­hus det siste året. De ne­ga­ti­ve­ne me­die­opp­slage­ne har stått i kø.

Fød­se­len og bar­ne­då­pen til søn­nen til prins Carl Philip (42) og prin­ses­se So­fia (37), prins Julian (9 må­ne­der), er stort sett det enes­te lys­punk­tet.

Det bri­tis­ke kon­ge­hu­set har nok en gang do­mi­nert det ro­ja­le ny­hets­bil­det. Selv be­gra­vel­sen til prins Philip i ap­ril og mar­ke­rin­gen av at av­dø­de prin­ses­se Dia­na had­de fylt 60 år i juni ble over­skyg­get av kran­ge­len mel­lom prins Wil­li­am (39) og prins Har­ry (37).

Ødeleggende for kongehuset

– Kran­ge­len mel­lom de to brød­re­ne er vel­dig øde­leg­gen­de for det bri­tis­ke kon­ge­hu­set. Men det er in­gen grunn til å tro at det­te vil løse seg med det al­ler før­s­te. Prins Wil­li­am er for­ban­net på prins Har­ry både for­di han for­lot sine kon­ge­li­ge opp­ga­ver og for­di han og her­tu­gin­ne Meg­han (40) kri­ti­ser­te fa­mi­li­en i det opp­sikts­vek­ken­de in­ter­vju­et med Op­rah Winfrey. Men mest av alt er han ra­sen­de for må­ten Meg­han skal ha be­hand­let hans kone, her­tu­gin­ne Kate (39) på, skri­ver kon­ge­re­por­ter Ri­chard Johnson.

Les også: Da Märtha møtte Sjaman Durek første gang, ble hun helt satt ut.

Fle­re and­re bri­tis­ke konge­eks­per­ter og me­di­er er eni­ge i at det ikke er noen stor grunn til op­ti­mis­me med tan­ke på om de to brød­re­ne kom­mer til å bli ven­ner igjen.

– De­res for­hold nå er helt for­ret­nings­mes­sig, skri­ver Daily Mirror.

– Jeg tror den enes­te mu­lig­he­ten for at de to skal bli ven­ner igjen er at prin­s Har­ry og her­tu­gin­ne Meg­han skil­les. Så dype er så­re­ne, sier en kil­de i kon­ge­hu­set til Mail.online.

Prins Andrew - unge damer

Men det er ikke bare Har­ry og Williams uvenn­skap og det dår­li­ge for­hol­det mel­lom Har­ry og Meg­han og res­ten av fa­mi­li­en som gjør at det nå er kri­se i det bri­tis­ke kon­ge­hu­set. An­kla­ge­ne mot prins Andrews ut­age­ren­de fest­liv og nært for­hold til svært unge da­mer tar ikke slutt.

Les også: Sjekk horoskopet for ditt stjernetegn her

Hans navn duk­ket også opp un­der den på­gå­en­de retts­sa­ken mot det som på­stås å være den av­dø­de, over­greps­døm­te mil­li­ar­dæ­ren Jerry Epsteins sam­ar­beids­part­ner, Ghislaine Max­well.

<b>SKAN­DA­LE­PRINS:</b> Ryk­te­ne om prins Andrews ut­age­ren­de fest­liv og tet­te kon­takt med Jeff­rey Ep­stein vil in­gen ende ta.
SKAN­DA­LE­PRINS: Ryk­te­ne om prins Andrews ut­age­ren­de fest­liv og tet­te kon­takt med Jeff­rey Ep­stein vil in­gen ende ta.

An­kla­ge­ne har fått dron­ning Elizabeth (95) til å fra­ta prins An­drew (61) alle kon­ge­li­ge plik­ter. Man­ge spår at han hel­ler ald­ri kom­mer å få de til­ba­ke.

– Man­ge had­de me­nin­ger om prins Philip, men det var han som holdt fa­mi­li­en sam­men og løs­te de in­ter­ne pro­ble­me­ne. Et­ter hans død er det in­gen som er i stand til å løse kri­se­ne, skri­ver The Times.

Dronning Elisabeths helse

Den vel­re­nom­mer­te avi­sen er i lik­het med bri­ter flest be­kym­ret for den ald­ren­de dron­ning Elizabeth som har hatt et tungt år med tap av ek­te­man­nen, fa­mi­lie­krang­ler, skan­da­ler og svik­ten­de hel­se.

I Mo­na­co er det stor be­kym­ring for fyrst Al­bert (63) og spe­si­elt fyrs­tin­ne Char­lene (43). Hun kom til­ba­ke til Mo­na­co i no­vem­ber et­ter å ha vært seks må­ne­der i Sør-Af­ri­ka. Grun­nen til at opp­hol­det var­te så lenge skal være at hun på­dro seg en al­vor­lig luft­veiin­fek­sjon et­ter­fulgt av fle­re ope­ra­sjo­ner som gjor­de at hun ikke kun­ne fly.

Men pro­ble­me­ne er ikke over. Fyrs­tin­nen skal nå være pa­si­ent på et sa­na­to­ri­um på et hem­me­lig sted.

Det be­kref­ter også fyrst Al­bert over­for Peo­ple.

<b>GJEN­FOR­ENT:</b> Fyrst Albert og tvil­lin­ge­ne Gab­ri­el­la og Jaques be­søk­te fyrs­tin­ne Char­lene to gan­ger mens hun opp­holdt seg i Sør-Af­ri­ka. Foto: Faksimile Instagram
GJEN­FOR­ENT: Fyrst Albert og tvil­lin­ge­ne Gab­ri­el­la og Jaques be­søk­te fyrs­tin­ne Char­lene to gan­ger mens hun opp­holdt seg i Sør-Af­ri­ka. Foto: Faksimile Instagram

– Hun er ut­slitt både fy­sisk og psy­kisk. Hun var ikke i stand til å tak­le hver­ken det of­fi­si­el­le li­vet el­ler fa­mi­lie­li­vet, sier fyrs­ten.

Han vil ikke si om hva som fei­ler henne, bort­sett fra at det ikke er ko­ro­na, kreft el­ler skyl­des plas­tisk kir­ur­gi.

Fyrst Albert skilsmisse?

I Mo­na­co spe­ku­le­res det imid­ler­tid om det­te er slut­ten for ek­te­ska­pet mel­lom de to.

For­hol­det de­res har vært et hett tema helt si­den fyrs­tin­ne Char­lene prøv­de å røm­me før bryl­lu­pet de­res i 2011.

I høst ble det i til­legg sto­re opp­slag om Al­berts hete flørt med su­per­stjer­nen Sharon Stone, og tid­li­ge­re den­ne må­ne­den skrev The Sun at Char­lene had­de til­brakt mye tid med den styrt­ri­ke rus­se­ren Vlad Doronin, eks­kjæ­res­ten til Nao­mi Campbell, i Sør-Af­ri­ka.

Juan Carlos saksøkt

I Spa­nia er det eks-­kong Juan Carlos (83) som har skapt over­skrif­te­ne. Han er nå sak­søkt av sin tid­li­ge­re els­ke­rin­ne for å ha tra­kas­sert og for­fulgt henne.

<b>SKAN­DA­LE­KONGE:</b> Eks-kong Juan Carlos le­ver i ek­sil i Emiratene. Han er uøns­ket i hjem­lan det Spa­nia.
SKAN­DA­LE­KONGE: Eks-kong Juan Carlos le­ver i ek­sil i Emiratene. Han er uøns­ket i hjem­lan det Spa­nia.

Juan Carlos skal ha hatt et fem år langt kjærlighetshetsforhold til den dansk-tys­ke for­ret­nings­kvin­nen Co­rin­na zu Sayn-Wittgenstein (57). Det­te for­hol­det tok slutt i 2012.

Si­den den gang skal den tid­li­ge­re mon­ar­ken med hjelp av agen­ter ha over­vå­ket både Co­rin­na og hen­nes barn døg­net rundt både gjen­nom av­lyt­ting av te­le­fo­ner, hack­ing av da­ta­ma­ski­ner og inn­brudd, he­ter det i søks­må­let.

Juan Carlos valg­te i 2019, fem år et­ter at han ab­di­ser­te, å røm­me fra Spa­nia et­ter at det ble kjent at han ble et­ter­fors­ket av po­li­ti­et for kor­rup­sjon og å ha mot­tatt sto­re pen­ge­sum­mer.

Han le­ver nå i Abu Dhabi i Emi­ra­te­ne, og har mer el­ler mind­re in­gen kon­takt med sin sønn. Gam­le­kon­gen ska­per vel­dig sto­re pro­ble­mer for kong Fe­li­pe (54) som har valgt å fra­si seg all frem­ti­dig arv og ta fra fa­ren hans år­li­ge apa­na­sje for å dis­tan­se­re seg fra hans pro­ble­mer.

<b>FA­MI­LIE PÅ FEM:</b> Prin­ses­se So­fia med prins Julian på ar­men, prins Gabriel, prin­s Alexander og prins Carl Philip.
FA­MI­LIE PÅ FEM: Prin­ses­se So­fia med prins Julian på ar­men, prins Gabriel, prin­s Alexander og prins Carl Philip.

Madeleines tredje sønn

I Sve­ri­ge har det der­imot, til tross for pan­de­mi­en og en del kri­tikk mot at prin­ses­se Madeleine opp­hol­der seg for lite i hjem­lan­det, har vært et mye bedre år. Mye av æren for det får prins Julian, den tred­je søn­nen til prin­ses­se So­fia og prins Carl Philip.

Han kom til ver­den 26. mars i år, og ble døpt 14. au­gust i Slotts­kyrkan på Drott­ning­holm med hele kon­ge­fa­mi­li­en på plass.

Kong Carl Gus­taf (75) og dron­ning Sil­via (77) har nå åtte bar­ne­barn – fem gut­ter og tre jen­ter.

Denne saken ble første gang publisert 29/12 2021, og sist oppdatert 09/11 2022.

Les også