har moren Kristine som manager:

Karsten Warholms gir familien æren for suksessen: – Mamma gir meg trygghet

Karsten Warholm omgir seg til enhver tid med sine aller nærmeste. Det tror OL-håpet at har vært helt avgjørende for å lykkes.

<b>MAMMADALT: </b>Karsten Warholm gir mamma Kristine en god klem etter det store gjennombruddet i London i 2017. Karrierens første VM-gull var i boks.
MAMMADALT: Karsten Warholm gir mamma Kristine en god klem etter det store gjennombruddet i London i 2017. Karrierens første VM-gull var i boks. Foto: NTB
Sist oppdatert

I 2017 tok Karsten Warholm (25) sitt første VM-gull og slo for alvor gjennom som en av friidrettsverdens aller største utøvere.

Siden den gang har gutten fra Ulsteinvik etablert seg som kongen av 400-meter hekk. Under Bislett Games ble han tidenes raskeste mann på distansen da han satte verdensrekord med tiden 46,70. I Tokyo er Karsten et av Norges store medaljehåp.

Tirsdag morgen vil flere hundre tusen nordmenn trolig stå opp grytidlig for å følge ham i finalen på 400 meter hekk.

Finalen starter klokken 05.20 norsk tid.

Oppskriften på den eventyrlige suksessen er en kombinasjon av mange ingredienser; treningsvilje, allsidighet, genetikk og miljø, for å nevne noen. For den dobbelte verdensmesteren har det også vært helt avgjørende at han til enhver tid har blitt backet opp av sine nærmeste.

<b>GULLJAKT: </b>Karsten er et av Norges store medaljehåp i Tokyo. I London og Doha (bildet) ble det VM-gull på 400 meter hekk.
GULLJAKT: Karsten er et av Norges store medaljehåp i Tokyo. I London og Doha (bildet) ble det VM-gull på 400 meter hekk. Foto: NTB

Les også: Karsten Warholm stilte i spesialsydd antrekk

Familien Warholm

– Vi har sett mange gode idrettsutøvere med relativt triste familiehistorier, men jeg er veldig fornøyd med at min historie er en solskinnshistorie. Det er veldig hyggelig å ha familien min der. For min del er det avgjørende, men jeg tror ikke nødvendigvis at det teller på kryss og tvers for alle, sa han til TV 2 i 2019.

Helt fra karrieren startet har sunnmøringen funnet trygghet i å ha familien med på laget.

Mamma Kristine Gølin Haddal (47) er manager og altmuligkvinne, pappa Mikal Warholm (54) hjelper Karsten med mye av det praktiske, mormor Elsa Kleppe (67) er regnskapsfører og trener Leif Olav Alnes (64) har med tiden blitt en naturlig del av familien.

I tillegg til den harde kjernen, hjelper flere av onklene til når behovet melder seg.

Ikke minst har familien gjennom hele karrieren stilt mannsterke for å heie Karsten frem fra tribunen.

– Karsten blir ikke god alene, uttalte mamma Kristine til Dagens Næringsliv for et par år tilbake.

<b>TRENEREN LEIF OLAV ALNES:</b> Karsten og treneren Leif Olav Alnes har blitt et radarpar i det norske idrettslandskapet. Sammen har de hanket inn både VM- og EM-gull de siste årene.
TRENEREN LEIF OLAV ALNES: Karsten og treneren Leif Olav Alnes har blitt et radarpar i det norske idrettslandskapet. Sammen har de hanket inn både VM- og EM-gull de siste årene. Foto: NTB

Les også: Frank og Alf var storfavoritter til gull, men fikk ikke delta: - Jeg ble så forbanna at jeg la opp på dagen

Mamma Kristine (47) som manager

«Warholm AS» er i dag først og fremst en familiebedrift. En bedrift som har utvidet seg parallelt med at Karsten stadig har sprengt grenser. I dag står flere familiemedlemmer på løperens lønningsliste.

– Ønsket mitt har alltid vært å ha de aller beste på laget. Ikke bare fordi de er familien min, men også fordi de er de beste folkene. De vil kun det beste for oss, og jeg opplever ikke at de bruker meg som en melkeku uansett. Vi deler det samme verdisettet, og er en bra symbiose. Det er tanken om dette som et «AS» som er så revolusjonerende for oss, sa Karsten til Dagens Næringsliv.

Etter sønnens suksess har mamma Kristine tatt permisjon fra jobben og fungerer i dag som fulltids-manager i sønnens jakt på edelt metall.

Hun har ansvaret for det meste som angår gullgutten; fra å inngå avtaler, sponsorer og mediene – til booking av hotell, fly og treningsleir. Mamma er den som alltid har den fullstendige oversikten og som trøster gutten sin om det er behov for det.

Karsten uttalte i det samme intervjuet at han alltid hat vært en mammadalt.

<b>KRISTINE GØLIN HADDAL (47):</b> Mamma Kristine jobber i dag som fulltidsmanager for Karsten. Gullgutten beskriver samarbeidet som uproblematisk, og han finner trygghet i å ha moren tett på. Her under NM i Sandnes i 2017.
KRISTINE GØLIN HADDAL (47): Mamma Kristine jobber i dag som fulltidsmanager for Karsten. Gullgutten beskriver samarbeidet som uproblematisk, og han finner trygghet i å ha moren tett på. Her under NM i Sandnes i 2017. Foto: NTB

– Det kan fort bli en ting at hun både er mor og manager, men for meg føles det ikke som problematisk å skille mellom de to rollene. Vi kommuniserer bedre. Og min mor har vært der fra dag 1. Fra da jeg syntes det var kult med UM-gull til jeg vant VM-gull. Den ærlige sannheten bak samarbeidet er at hun er veldig flink. Det er ikke fordi jeg er naiv. Hun gir meg trygghet, en veldig god trygghet, understreket 25-åringen til Aftenposten i 2017.

Les også: (+) Toppløperne glipper, nå jakter Madshus nye gullski

Kjæresten Oda Djupvik

Jakten på verdensrekorden på 400 meter hekk har krevd det meste av tiden til Karsten. Mesterskapene kommer tett, og han har derfor vært avhengig av at kjæresten gjennom seks år, Oda Djupvik (22), har vært tålmodig og forståelsesfull.

<b>KJÆRESTEN VANT OVER KREFTEN: </b>Da Karsten tok VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda akkurat fått beskjed om at hun var kreftfri. Det rørende møtet etter seieren fortalte de først om tre år senere.
KJÆRESTEN VANT OVER KREFTEN: Da Karsten tok VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda akkurat fått beskjed om at hun var kreftfri. Det rørende møtet etter seieren fortalte de først om tre år senere. Foto: NTB

I dag er de begge bosatt i hovedstaden og til TV 2 har OL-håpet uttrykt takknemlighet for at han kan ta seg en pause fra rekordjaget når de to finner tid sammen.

– Hun gir meg mye glede og det er veldig fint å ha noen du kan slappe av med. Hun er ikke så interessert i friidrett, så vi har masse ting å snakke om som ikke handler om det jeg bruker nesten all tiden min på, forteller Karsten.

Denne saken ble første gang publisert 02/08 2021, og sist oppdatert 02/08 2021.

Les også