Mahinder fra «Norges sprekeste»

Han er kjent fra «Norges sprekeste» – datteren Mini var med i en stor TV-suksess

Mahinder Naveen fra «Norges sprekeste» er eldst i familien, men følger i datterens og barnebarnets fotspor ved å bli TV-kjendis.

<b>FAMILIENS STJERNER:</b> Mens Mahinder denne sommeren ble TV-kjendis gjennom «Norges sprekeste»-deltagelsen, har barnebarnet Naomi allerede en TV-karriere fra NRK Super-serien «Bablo». Datteren Mini er kjent som skuespiller fra en av 90-tallets store såpesuksesser.
FAMILIENS STJERNER: Mens Mahinder denne sommeren ble TV-kjendis gjennom «Norges sprekeste»-deltagelsen, har barnebarnet Naomi allerede en TV-karriere fra NRK Super-serien «Bablo». Datteren Mini er kjent som skuespiller fra en av 90-tallets store såpesuksesser. Foto: Svein Brimi
Publisert

I «Norges sprekeste» sjarmerer Mahinder Kumar Naveen (73) TV-seerne med sitt blide vesen. I konkurransen mot ni andre pensjonister kaster han seg ut i beinharde øvelser – til stor inspirasjon for både gammel og ung.

Men da yogaentusiasten først ble spurt, var han skeptisk til å delta i TV 2-serien.

– Jeg takket først nei, men min eldste datter overtalte meg til å bli med. Hun syntes det var morsomt at programmet skulle lages i Norge for aller første gang og motiverte meg til å takke ja. Men jeg måtte gå flere runder med meg selv.

– Det er jo en stor kompliment å bli spurt om å delta i et program som heter «Norges sprekeste» . Nå ser jeg på deltagelsen som noe veldig positivt, smiler den spreke pensjonisten.

Les også: 10 pensjonister i alderen 68 til 77 er samlet for å konkurrere i det nye TV 2-programmet «Norges sprekeste»

<b>NORGES SPREKESTE:</b> – Det var en kjempefin opplevelse med utrolig fine deltagere og et veldig flott team i produksjonen. Alle er veldig hyggelige å være sammen med. Det er helt fantastisk. Jeg har nesten ikke ord. Alt var bare veldig positivt, sier Mahinder om å konkurrere mot pensjonistene i «Norges sprekeste».
NORGES SPREKESTE: – Det var en kjempefin opplevelse med utrolig fine deltagere og et veldig flott team i produksjonen. Alle er veldig hyggelige å være sammen med. Det er helt fantastisk. Jeg har nesten ikke ord. Alt var bare veldig positivt, sier Mahinder om å konkurrere mot pensjonistene i «Norges sprekeste». Foto: TV 2

Deltaker i «Norges sprekeste»

Mahinder Kumar Naveen:

Alder: 73 år

Bosted: Stovner i Oslo

Ektefelle: Nilam Naveen

Barn: Mala Wang-Naveen (45), Mini Naveen-Saugdahl (41) og Neha Håbu-Naveen (35)

Hobby: Yoga

Kjent fra: «Norges sprekeste» på TV 2

Etter at Mahinder kom fra India til Norge i voksen alder, har han bodd på Stovner i Oslo med kona Nilam Naveen (70).

Døtrene Mala Wang-Naveen (45), Mini Naveen-Saugdahl (41) og Neha Håbu-Naveen (35) har for lengst flyttet ut – og i dag er familien utvidet med tre flotte svigersønner og fem skjønne barnebarn (et sjette er på vei).

Her og Nå møter deler av storfamilien på en hyggelig piknik i St. Hanshaugen park midt i hovedstaden.

– Pappa har alltid vært sporty. Han er veldig flink til å gå på tur og holder på med yoga, men da han fortalte oss at han skulle være med i «Norges sprekeste», sa vi: «Er du sikker på det? Vet du hva du har sagt ja til nå?», sier yngstedatter Neha og ler godt.

I dag er døtrene tydelig stolte av sin spreke far.

– Han ringte underveis og fortalte at det var store påkjenninger. Likevel har han vært så positivt innstilt hele veien, har vist skikkelig stå på-vilje og sagt: «Dette skal jeg klare». Det har vært så lett å heie på ham. Han gir seg ikke, og det har vært veldig inspirerende, smiler Mini, som er hans mellomste datter.

<b>KONA NILAM: </b>– Det blir spennende å se hvor mye han klarer i konkurransene. Det er utrolig morsomt at han turte å bli med i «Norges sprekeste», smiler kona Nilam.
KONA NILAM: – Det blir spennende å se hvor mye han klarer i konkurransene. Det er utrolig morsomt at han turte å bli med i «Norges sprekeste», smiler kona Nilam. Foto: Svein Brimi

Mahinder og de andre deltagerne fikk ikke vite noe om konkurransene i «Norges sprekeste» på forhånd, og forventet seg lek og enkle øvelser som var tilpasset mennesker i 70-årene. Slik ble det imidlertid ikke.

– Første konkurransedag tenkte jeg bare: «Herregud!». Jeg fikk mitt livs største sjokk. Men det blir jo bra TV av det, sier 73-åringen og ler.

Les også: Kirsti fra «Norges sprekeste»: – Hadde jeg visst det, hadde jeg kanskje takket nei

«Familiesagaen De syv søstre» og «Bablo»

Selv om Mahinder er den eldste i familien, følger han nå i fotsporene til sitt barn og barnebarn når det gjelder å være på TV. Datteren Mini var i årene 1996 til 2000 å se i TV 2s populære såpeserie «Familiesagaen De syv søstre», der hun spilte rollen som Zobia Shah. I dag er hennes barnebarn Naomi Naveen-Saugdahl (8) en av skuespillerne i TV-serien «Bablo» på NRK Super.

– Pappa er tøff som begir seg ut i rampelyset nå, men det er typisk ham å ikke la seg hindre av alderen – og veldig gøy at familiens TV-karriere blir utvidet, smiler Mini.

<b>FAMILIESAGAEN DE SYV SØSTRE:</b> Mahinders datter Mini spilte datteren i den pakistanske familien i «Familiesagaen De syv søstre» på TV 2 i årene 1996 til 2000.
FAMILIESAGAEN DE SYV SØSTRE: Mahinders datter Mini spilte datteren i den pakistanske familien i «Familiesagaen De syv søstre» på TV 2 i årene 1996 til 2000. Foto: TV 2

På 90-tallet fikk hun virkelig kjenne på såpeseriens enorme popularitet.

– Jeg kunne ikke gå noen steder uten at folk pekte, snudde seg eller sang seriens kjenningsmelodi. Jeg spilte en pakistansk jente, og det var ikke så mange minoriteter på TV da – så det var ganske banebrytende. Når jeg forteller barna mine at jeg var kjendis tidligere, svarer de: «Ja, ja, særlig».

– Jeg ga meg etter hvert foran kameraet, men det veldig morsomt at hun lille også har valgt å bli skuespiller. Hun fant ut at hun hadde lyst til å prøve det helt selv, uten at jeg har pushet henne til det, smiler Mini.

Les også: (+) Søsteren min var dønn ærlig med meg. Hun ga meg litt å tenke på

<b>YOGAENTUSIAST: </b>Svigersønnen Fredrik, datteren Mini, barnebarna Alila og Naomi, datteren Neha og kona Nilam koser seg med piknik i parken – mens Mahinder demonstrerer sine yogaferdigheter.
YOGAENTUSIAST: Svigersønnen Fredrik, datteren Mini, barnebarna Alila og Naomi, datteren Neha og kona Nilam koser seg med piknik i parken – mens Mahinder demonstrerer sine yogaferdigheter. Foto: Svein Brimi

Forfatterne Mala og Neha

Døtrene Mala og Neha har begge gitt ut flere romaner og barnebøker.

– Vi er en kreativ familie. Jeg er stolt av dem alle sammen. Familien betyr alt for meg. Den har førsteprioritet i livet mitt. Hvis jeg ikke har sett dem på en stund, ringer jeg og sier: «Nå må vi møtes». Vi ses heldigvis ofte. De er opptatt med jobb og sine liv, men vi finner alltid tid til å møtes. Bare de reiser bort en uke på ferie savner jeg dem, sier Mahinder.

Den sympatiske «Norges sprekeste»-deltageren storkoser seg med familien på piknik i parken, og det er lett å merke at kjærligheten blir gjengjeldt fra hans aller nærmeste.

– Han er veldig dedikert som pappa. Han er den vi alle tre døtrene ringer til når vi trenger hjelp. Det er alltid støtte å hente hos pappa, uansett hva det er. Pappa er der alltid for oss enten det er sorg eller glede. Han er vår bestevenn samtidig som han er faren vår. Han er en ordentlig trygg havn for oss tre døtrene, og en god lekekamerat for barnebarna, avslutter Mini og Neha.

Denne saken ble første gang publisert 15/08 2022.

Les også