Alexandra Kakurina og GLenn Jørgen Sandaker

«Skal vi danse»-paret åpner opp: – Jeg kjente meg ikke igjen i speilet

Alexandra Kakurina fikk varige mén etter fødselen. Nå har den tidligere «Skal vi danse»-profilen og ektemannen Glenn Jørgen Sandaker kjempet for å finne igjen formen i «16 ukers helvete».

<b>NY HVERDAG:</b> Filip (2) har fått være med mamma og pappa på power walk, både i bæremeis og i vogn. Danseparet forteller at de i dag har mer overskudd til sønnen.
NY HVERDAG: Filip (2) har fått være med mamma og pappa på power walk, både i bæremeis og i vogn. Danseparet forteller at de i dag har mer overskudd til sønnen. Foto: Privat
Sist oppdatert

Tredje runde av «16 ukers helvete» er godt i gang, og to av kjendisene som får brynt seg på tøffe treningsøkter og et strengt matregime er «Skal vi danse»-profilene Alexandra Kakurina Sandaker (39) og Glenn Jørgen Sandaker (38).

TV-seerne har tidligere sett dem som topptrente dansere på skjermen, og mange har nok undret seg nok over hvordan det velkjente danseparet har havnet i treningsutakt.

– Vi ble foreldre under pandemien og har ikke sovet noe særlig de siste årene. Vi har rett og slett fått en gutt som er allergisk mot søvn, og når han sover, vil han sove på mamma – aldri alene.

– Dette var også midt under pandemien, så muligheten for å få avlastning fra familie var ikke til stede. Det har vært en tøff periode, og vi har vært i overlevelsesmodus begge to, forteller Alexandra og kikker bort på Glenn Jørgen, som nikker vedkjennende.

– Vi har akkurat begynt å få sove og leve litt igjen nå, legger han til.

<b>FØR:</b> «16 ukers helvete» var det sparket i baken vi trengte for å komme i gang igjen, forteller ekteparet Alexandra Kakurina og Glenn Jørgen Sandaker til Her og Nå.
FØR: «16 ukers helvete» var det sparket i baken vi trengte for å komme i gang igjen, forteller ekteparet Alexandra Kakurina og Glenn Jørgen Sandaker til Her og Nå. Foto: John Andresen

Åpner opp om fødselsdepresjon

Det er ikke «bare» søvnmangel som har sørget for tøffe tak for småbarnsforeldrene. Alexandra forteller at hun fikk alvorlige senskader etter den dramatiske fødselen. Skader som har lagt store begrensninger for henne i hverdagen.

– Jeg har vært uheldig med alt som følger med det å føde. Jeg fikk en bukett med skader og komplikasjoner. Jeg slet med bekkenløsning, ryggsmerter, delte magemuskler, navlebrokk og har mistet følelsen i det venstre beinet. Og det ble bare verre og verre, erkjenner Alexandra.

<b>ALEXANDRA OG KRISTIAN:</b> I 2006 gikk Kristian og dansepartner Alexandra Kakurina til topps i "Skal vi danse" på TV 2.
ALEXANDRA OG KRISTIAN: I 2006 gikk Kristian og dansepartner Alexandra Kakurina til topps i "Skal vi danse" på TV 2. Foto: Erlend Aas / NTB

Danselæreren er åpen om at hun har slitt med store fysiske og psykiske påkjenninger de siste årene. I første episode av programmet forteller Alexandra at det var dager hun ikke kom seg opp av sengen uten å få hjelp. Det endte i en fødselsdepresjon.

– For meg som mamma, måtte jeg lenge prioritere å overleve dagen. Det var ikke snakk om å prioritere egentid eller å trene. Jeg nådde bunnen og kroppen sa bare stopp. Jeg kjente meg ikke igjen i speilet. Jeg visste ikke lenger hvem jeg var.

– Jeg mistet totalt treningsgleden og livsgleden. Både jeg og Glenn Jørgen trengte motivasjon og noe som bare var for oss.

Les også: (+) Han var 15 år eldre enn meg og ferdig med småbarnslivet. Men jeg ga meg ikke

Deltar i «16 ukers helvete – bootcamp»

«16 ukers helvete – bootcamp», var akkurat det danseproffene trengte. Midt oppe i småbarnskaoset har det vært vanskelig å prioritere seg selv. De var avhengig av hjelp for å bryte mønsteret.

– Det har vært kjempefint å gjøre dette sammen som et par. Noe som bare var for oss. Så var det gøy å få testet hvordan det er å være så fokusert på kosthold og trening over lang tid.

– Vi har hverken rørt alkohol eller sukker på disse seks ukene, og det har gitt en fantastisk følelse. Du får en energi og indre velvære i kroppen, og vi har fått tilbake livsgleden, stråler paret.

Les også: Jenny Jenssens utrolige forvandling: Vet fortsatt ikke hvor mye hun har gått ned i vekt

<b>NÅ:</b> Etter 16 intensive uker med trening og et strengt kostholdsregime, er Alexandra og Glenn Jørgen både lettere i kroppen og lettere til sinns. 
NÅ: Etter 16 intensive uker med trening og et strengt kostholdsregime, er Alexandra og Glenn Jørgen både lettere i kroppen og lettere til sinns.  Foto: Marius Gulliksrud

Oppdaget naturen

For Glenn Jørgen har det også handlet om å komme seg ut av komfortsonen. 38-åringen har danset hele livet, og da pandemien og meterreglene kom, ble det bråstopp. Jobben som kjørelærer resulterte også i mye stillesitting.

– Jeg har aldri gjort noe annet enn å være på dansegulvet. Jeg må innrømme at det ikke var alt jeg var like komfortabel med å gjennomføre i begynnelsen av dette prosjektet. Nå har jeg lært meg å bli glad i en annen treningsform, sier han og smiler bredt.

<b>SKAL VI DANSE:</b> Superfinalen i Skal vi danse i 2008. Her jubler Mona Grudt og Glenn Jørgen Sandaker etter at de vant superfinalen
SKAL VI DANSE: Superfinalen i Skal vi danse i 2008. Her jubler Mona Grudt og Glenn Jørgen Sandaker etter at de vant superfinalen Foto: Morten Bendiksen

For Alexandra har det også dukket opp noen nye oppdagelser underveis.

– Jeg har oppdaget skog og fjell for første gang! Jeg har vært i dansesalen og på treningssenter hele mitt liv og syntes ikke utendørsaktiviteter har vært noe for meg.

– Men etter å ha vært gjennom bootcampene, har jeg virkelig oppdaget den norske naturen. Nå synes jeg det er fantastisk med power walk i skog og fjell, forteller hun engasjert.

– Så har det også vært en fin måte å inkludere sønnen vår på. Han blir med i bæremeis, på sykkel eller i vogn.

Les også: Programleder Martin Johnsrud Sundby: – Jeg gikk fra å hate kameraene, til å stå her i dag, som programleder

Gleder seg til fortsettelsen

Nå som de 16 ukene er overstått, sitter de igjen med en livsglede og treningsmotivasjon de har et brennende ønske om å ta med seg videre.

<b>«16 UKERS HELVETE»:</b> Med ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm og trener Martin Johnsrud Sundby som veiledere, har seks kjendiser fått et lettere liv. – Anette og Martin har vært helt fantastiske, innrømmer danselærerne.
«16 UKERS HELVETE»: Med ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm og trener Martin Johnsrud Sundby som veiledere, har seks kjendiser fått et lettere liv. – Anette og Martin har vært helt fantastiske, innrømmer danselærerne. Foto: Espen Solli

– Nå er formen tilbake der vi var da vi danset og konkurrerte. Vi gleder oss til å fortsettelsen og er kjempeflinke å backe hverandre på denne reisen, forteller Glenn Jørgen.

«16 ukers helvete» sendes på TVNorge og Discovery+ mandager kl. 20.30.

Denne saken ble første gang publisert 25/10 2023, og sist oppdatert 25/10 2023.

Les også