vi menn poker

Fem nye norgesmestere

Terje Markhus, Jonas Gjerstad, Camilla Rørholt, Øyvind Larsen og Torstein Gårdvik

Sist oppdatert

Med seks øvelser unnagjort, og bare main igjen, har årets utgave av Online-NM grundig vist at pokerinteresser lever godt her til lands. Det startet med Omaha-turneringen, der hele 389 spillere deltok, en økning på 102 spillere fra i fjor. Et sterkt finalebord der blant annet pokerforbundets leder Sigurd "TheBigViking" Eskeland satt ble avsluttet med at pokerproff Jonas "Liqqa" Gjelstad til slutt stakk av med seieren og 6224 euro i premie. Gjelstad bor i London og lever av poker, og ble nummer 25 under Main event i NM i Dublin i fjor. Han er kjent som Northug-dødaren i pokersirkler.

Bragging rights

- Det å vinne NM er jo stas, uansett hva det måtte være i. For å være ærlig følte jeg at jeg hadde grei kontroll fra det var 20-ish igjen og inn, da hadde jeg endelig fått nok chips til å kunne spille litt, og tok ned veldig mange potter og bygde bra. Jeg spiller PLO til vanlig så dette var den øvelsen som jeg gledet meg mest til å spille, og det å vinne gir deg litt bragging rights. Så det var jo morsomt, sier Gjelstad.

NM i NLH Turbo hadde 385 deltakere, noe som var tett på rekord også det, og her var det overraskende, og gledelig nok, en jente som stakk av med seieren. Camilla "BANANSKALL" Rørholt vant til slutt 5960 euro i premie.

Moro i Dublin

- Ja, har jobbet en del med spillet i det siste. Fått mye hjelp av venner på skype, som spiller endel selv selv. Har jo spilt i noen år nå, og merker selv at spillet blir bedre og bedre jo mer man jobber, slår Camilla fast.

Hun synes det var moro å vise gutta at også jenter kan spille godt, og håper å vise mer til det i Dublin senere i år.

- Ja, det er det absolutt. Det hadde jo vært utrolig moro å gjøre det bra i Dublin også, men jeg vil ikke sette for høye forhåpninger til meg selv, da feltene er store og bra, og jeg lett kan gjøre "feil". Det viktigste er å dra dit og tenke at jeg bare skal gjøre mitt aller beste, forteller hun.

Live og online

Påmeldingen til Fixed Limit Hold’em var dessverre mindre imponerende. "Bare" 148 spillere var med. Like fullt var det imponerende nok Øyvind Larsen som til slutt gikk av med seieren. Imponerende, fordi han har to NM-titler fra før. Begge titlene var fra live-NM i Heads-up, og Øyvind er den første som både har blitt Norgesmester live og online, samtidig som han er den andre til å få sin tredje tittel. Godt jobba der altså.

- Fixed limit er et spill jeg ikke spiller mye av lenger, men det gjelder nok nesten alle som spilte turneringen. Gjennom turneringen var det flere ganger jeg var veldig short, både før vi var i cashen, på finalebordet og også headsup. Men jeg føler jeg spilte hver situasjon bra, og heldigvis holdt det helt inn! Nå har jeg bestilt både fly og hotell, så ser fram til mye poker i Dublin. Og det føles selvfølgelig veldig bra å ha fått en ny NM tittel, og å være den første som har vunnet tittel både live og online, slår han fast.

God følelse

Så var det klart for Heads-up NLH på fredag og lørdag, der Torstein Gårdvik gikk seirende ut av et felt med 216 spillere.

- Jeg følte spillet satt godt igjennom hele turneringen, fant fort ut hvordan jeg trengte å tilpasse meg de fleste motspillerene. Jeg fikk økte forhåpninger om seier når det gikk til dag to, var litt spent på hvordan kampen mot Assad91 ville gå da jeg så på han som den sterkeste av de som var igjen i feltet. Heldigvis for min del gikk det egentlig ganske fort å vinne den matchen og da hadde jeg god tru på at det kunne gå sålenge jeg ikke tulla det til. Det var en veldig god følelse og endelig vinne da jeg bobla HU live for 2 år siden og fikk 3-4 plass ifjor (også den live) og HU er den turneringa jeg så for meg var den jeg hadde størst sjanse for å vinne. Følelsen av å være Norgesmester er god! Jeg kjenner jo Øyvind Larsen, Marius Høgtun, Tor-Arne Fenes og Truls Ekran godt fra før av, og var godt å komme i samme klubb, sier en fornøyd vinner til Vimennpoker.

Gler oss til Dublin

NLH Ladies-event tiltrakk 50 spillere, og det var Bente Mørland som til slutt kan kalle seg norgesmester.

- Alt gikk ganske så greit under hele turneringen, men man vinner ikke bare med gode kort, det er viktig å ha gli, bløffe, vinne 50/50-sjansene og spille bra. Jeg spilte vel veldig agresivt, når jeg hadde gode kort. Jeg hadde AA fem ganger, tapte en av de. men det var en fantastisk følelse å vinne. Jeg ble nr fire i fjor i Dublin så det smakte godt med en seier nå. Nå gleder jeg meg masse til å dra til Dublin, og ønsker alle damene lykke til i Ladies-eventen der, forteller hun.

Til HORSE-turneringen var det 131 spillere som logget på og betalte seg inn, og på finalebordet satt blant andre Mikal Blomlie, tidligere WCOOP-vinner. Det var imidlertid Terje Bru Markhus som skulle vinne til slutt.

- Eg hadde egentlig trua på god plassering heile vegen, men "ordentlig" tru på siger fekk eg ikkje før eg var HU. Jeg kom på tredjeplass i samme øvelse i fjor, og då var eg sjetongleiar i store delar av turneringa. Denne gangen hadde eg vel ikkje mest chips før vi var tre igjen. Meg bekjent, så var det vel ein tidligare wcoop-vinnar og ein tidligare HORSE live-nm vinnar på finalebordet, så det føltes godt å ha vunne blant eit så sterkt felt. No gler vi oss til Dublin, forteller vinneren.

Denne saken ble første gang publisert 01/05 2014, og sist oppdatert 01/05 2020.

Les også