Daniel Godø vant «Farmen»

– Følte meg ikke som en verdig vinner

Bare to uker før finalen flyttet Daniel Godø inn på «Farmen»-gården. Da seieren var et faktum, måtte han late som om han var glad, for innvendig slet vinneren med dårlig samvittighet.

<b>STOR PREMIE:</b> Daniel ble satt ut over at han hadde vunnet både hytte og bil. – Jeg følte at jeg hadde vunnet en pubquiz med venner, og skjønte ikke hva som hadde skjedde i det hele tatt. Jeg klarte ikke å føle så mye glede, og følte meg litt apatisk, sier han om seiers- øyeblikket.
STOR PREMIE: Daniel ble satt ut over at han hadde vunnet både hytte og bil. – Jeg følte at jeg hadde vunnet en pubquiz med venner, og skjønte ikke hva som hadde skjedde i det hele tatt. Jeg klarte ikke å føle så mye glede, og følte meg litt apatisk, sier han om seiers- øyeblikket. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

Syv år etter at Daniel Godø (30) deltok i «Farmen» for første gang, ringte TV 2 og ville ha ham til å returnere til gårdslivet – som deltager i årets utgave av sideprogrammet «Torpet».

– Jeg ble helt i ekstase da de ville ha meg med, for jeg har ikke helt klart å slippe «Farmen» siden jeg var med som 22-åring. Men det å eventuelt komme inn på «Farmen»-gården etter «Torpet», var så langt unna at jeg ikke engang tenkte over at det var en mulighet, forteller han til Her og Nå.

– Følte jeg meg dum da jeg vant finalen

Mens «Farmen»-deltagerne kjempet for tilværelsen inne på sin gård, klarte Daniel å holde ut uke etter uke inne på «Torpet». Til slutt vant han sidekonkurransen og ble fullverdig deltager i «Farmen» – bare to uker før finalen.

– Jeg kjente ingen av menneskene på «Farmen»-gården, og så skulle jeg komme dit og begynne helt på nytt. Jeg følte meg helt alene og tenkte at de fleste ville ha meg ut. Det var mentalt stressende å føle på at jeg ikke var velkommen der. Dette var mest i mitt eget hode, for jeg ble sykt godt tatt imot. Alle var så varme og gode at jeg ble helt overveldet, forklarer han.

Les også: (+) «Ta vare på broren din», sa mamma før hun døde. Det kunne ikke gå bra

<b>LATET SOM:</b> Daniel prøvde å smile etter å ha vunnet «Farmen», men på innsiden følte han seg trist og var preget av dårlig samvittighet over å ha slått ut deltagerne som hadde vært på «Farmen»-gården siden start.
LATET SOM: Daniel prøvde å smile etter å ha vunnet «Farmen», men på innsiden følte han seg trist og var preget av dårlig samvittighet over å ha slått ut deltagerne som hadde vært på «Farmen»-gården siden start. Foto: TV 2

Daniel slo ut deltager etter deltager i finaleuken. Etter en intens og svært jevn kamp vant han til slutt over Tonje Frigstad (21) i den avgjørende finalen.

– Da jeg slo Tonje i finalen, følte jeg meg dum. Det var fordi jeg følte at jeg ikke hadde like mye rett til å være der. Tonje hadde vært på «Farmen» hele tiden, mens jeg kom fra «Torpet». Jeg følte meg ikke som en verdig vinner. Så jeg slet med å slå meg løs og juble over seieren. Etter å ha vunnet, måtte jeg late som at jeg var veldig glad mens jeg sprutet med champagnen. Egentlig følte jeg at jeg ikke hadde rett til å være der. Samtidig vet jeg at det ikke har rot i virkeligheten, for de andre er så varme og gode at de unnet meg å vinne, sier Daniel.

Les også: Farmen-Heidis mareritt: Hengt ut som drapskvinne

Vil gi Tonje nøkkel til hytta

Etter finalen ringte «Farmen»-vinneren for å fortelle om seieren til sin eneggede tvillingbror Nicolai Godø (30) og kjæresten Markus Jørgensen (24).

– Markus sa: «Jeg visste at du kom til å vinne», og broren min var helt satt ut over at det gikk an. Da jeg begynte å fortelle dem om alt jeg hadde vunnet, innså jeg hvor mye jeg hadde fått til. Jeg vil også si at jeg klarte å være en god versjon av meg selv. Jeg ble aldri skikkelig sulten, sur eller egoistisk. Jeg hjalp folk om de trengte det. Etter hvert tenkte jeg at jeg faktisk fortjente å vinne «Farmen», smiler han.

<b>HELT TIL TOPPS:</b> Daniel holder et godt tak rundt Tonje, som havnet på andreplass etter en utrolig jevn finale. Her feires han av programleder Mads Hansen og resten av årets «Farmen»-gjeng.
HELT TIL TOPPS: Daniel holder et godt tak rundt Tonje, som havnet på andreplass etter en utrolig jevn finale. Her feires han av programleder Mads Hansen og resten av årets «Farmen»-gjeng. Foto: TV 2

I dag klarer Daniel derfor å glede seg over seieren.

<b>«FARMEN»-COMEBACK:</b> Daniel var med i «Farmen» i 2014, men røk ut etter to uker. I år ble han spurt om å delta i «Torpet». – Denne gangen var jeg supermotivert. At jeg syv år etterpå fikk sjansen igjen etter at jeg ga opp forrige gang, gjorde at jeg kunne komme tilbake og virkelig vise hva jeg er god for, sier han.
«FARMEN»-COMEBACK: Daniel var med i «Farmen» i 2014, men røk ut etter to uker. I år ble han spurt om å delta i «Torpet». – Denne gangen var jeg supermotivert. At jeg syv år etterpå fikk sjansen igjen etter at jeg ga opp forrige gang, gjorde at jeg kunne komme tilbake og virkelig vise hva jeg er god for, sier han. Foto: TV 2

– Det er en helt latterlig fin premiere. Tenk å få den hytta, og en elbil til 590 000! Jeg kommer definitivt til å sette opp «Farmen»-hytta, og skal også beholde bilen. Det er uvirkelig at det å sitte og melke og gå gjennom alt det dramaet, ender opp med at jeg får en så sinnssyk premie. Samtidig synes jeg det er trist å tenke på at andreplassen ikke får noe.

Han har planer om å bygge seiershytta, og åpner for at Tonje kan få låne nøkkelen.

– Jeg har lyst til å bygge hytta i Birkeland, der Tonje er fra. Det hadde vært superhyggelig å ha den der nede. Da kunne Tonje fått en nøkkel, hun også, så kan hun ta seg en tur opp når hun vil, sier den sympatiske vinneren.

UTVIDET INTERVJU: Du kan lese et utvidet intervju med Farmen-vinneren der han forteller sin vonde historie om da han slet med sterk skam i kommende utgave av Her og Nå som er i butikkhyllene 10. desember

Denne saken ble første gang publisert 06/12 2021, og sist oppdatert 06/12 2021.

Les også