Birk Ruud

– Det er mange som spør meg om det

Freestylekjører Birk og tennisspiller Casper Ruud må titt og ofte svare på spørsmål om slektskapet mellom dem.

<b>BIRK RUUD: </b>Freestylekjører Birk Ruud under Norway Cup 2023 på Ekebergsletta
BIRK RUUD: Freestylekjører Birk Ruud under Norway Cup 2023 på Ekebergsletta Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Publisert

De dominerer i hver sin idrett, er jevngamle, kommer fra Bærum – og deler etternavn.

Da er det kanskje ikke så rart at mange tror freestylekjører Birk Ruud (23) og tennisspiller Casper Ruud (24) er i slekt. Det må imidlertid begge idrettsstjernene stadig avkrefte.

– Det er mange som spør meg om det. «Er du broren til Casper?» Det er jeg ikke, men vi er «idrettsbrødre», kan man si.

– Vi prøver å krige på toppen av hver vår idrett, sier en smilende Birk til Her og Nå da vi møtte ham under årets Norway Cup.

Begge idrettsstjernene har nemlig en imponerende merittliste å vise til. 23-åringen kan skilte med et OL-gull, to X Games-gull og en sølvmedalje i VM for sine bragder som freestyler.

Les også: Birk Ruud: – Jeg var spent på hvordan en forelskelse ville påvirke karrieren

<b>GULLGUTT</b>: Birk Ruud ble olympisk mester i big air under OL i Beijing 2022.
GULLGUTT: Birk Ruud ble olympisk mester i big air under OL i Beijing 2022. Foto: Christine Olsson/TT

Etternavnsbroren Casper Ruud

Hans etternavnsbror Casper, er på sin side tidligere blitt rangert som nummer to i verden på ATPs verdensranking.

Tennisstjernen er dessuten den første nordmannen som har vunnet en tittel på ATP-touren, med seier i Argentina Open hele to ganger.

I sommer ble Casper hyllet for sin respons da en britisk journalist spurte tennis-esset om han kjørte slalåm gjennom kampene eller «freestylet» som sin bror Birk. Men i stedet for å latterliggjøre journalisten under pressekonferansen, ga Casper et høflig svar.

<b>CASPER RUUD:</b> Casper Ruud er den høyest rangerte norske tennisspilleren gjennom tidene. I 2020 og 2022 vant han Argentina Open.
CASPER RUUD: Casper Ruud er den høyest rangerte norske tennisspilleren gjennom tidene. I 2020 og 2022 vant han Argentina Open. Foto: SERGIO LLAMERA/NTB

– Jeg tror du har blitt feilinformert. Birk er faktisk ikke broren min, vi er ikke i familie. Jeg vet at andre folk har misforstått det også og spurt meg om det, men vi er ikke i familie selv om vi har samme navn.

– Det er litt rart, for vi er faktisk oppvokst i samme område i Norge, svarte han med et smil.

Til Her og Nå forteller Birk at han ikke har sett videoklippet, som har gått som en farsott i sosiale medier.

– Men jeg får jo også det spørsmålet. Og det stemmer at vi kommer fra samme område, sier freestylekjøreren.

Les også: (+) Therese Johaug: – Vi hadde nok ikke så god råd da jeg vokste opp

Kjæresten Tonje Frigstad

Vi møtte Birk under «Kjendiskampen» der han spilte mot kjæresten, TV-profil Tonje Frigstad (23).

– Det var moro å spille mot Tonje, og jeg vil påstå at det gikk veldig bra. Vi har trent mye fotball sammen i sommer, bare for gøy. Dermed visste jeg hvor nivået hennes lå, forteller Birk.

<b>TONJE FRIGSTAD:</b> Birk Ruud har funnet kjærlighetslykken med TV-profil Tonje Frigstad. I august stilte begge opp i Norway Cup, på rivaliserende lag. – Jeg er heldig som får være MOT-ambassadør og kan være en del av dette viktige arrangementet, sier Birk.
TONJE FRIGSTAD: Birk Ruud har funnet kjærlighetslykken med TV-profil Tonje Frigstad. I august stilte begge opp i Norway Cup, på rivaliserende lag. – Jeg er heldig som får være MOT-ambassadør og kan være en del av dette viktige arrangementet, sier Birk. Foto: Marius Gulliksrud

Det var i januar at paret bekreftet at de var kjærester. I sommer ble det også kjent turtelduene skulle flytte sammen på Majorstua i Oslo, men Ruud går ikke i detalj rundt samboerskapet.

– Det er mange som spør, men vi pleier ikke å gi noen kommentarer på det. Men det jeg kan si er at vi har det veldig bra sammen, smiler Birk Ruud.

Denne saken ble første gang publisert 04/09 2023.

Les også