Elling erobrer USA

Den norske figuren er klar for å sjarmere amerikanske publikummere.

Foto: AP / UIP og Foto Fabrikken v/ Terje Rygg og Anne-Lise Flavik
Publisert

(SIDE2:) I kveld, søndag, har «Elling» premiere på Broadway i New York. Forestillingen er en oversatt versjon av Axel Hellstenius’ forestilling basert på Ingvar Ambjørnsens bøker. Den skal i første omgang vises fram til 20. mars.

Kjente skuespillere
Hovedrollen spilles av Denis O'Hare. Mange har sett O’Hare i TV-serien «True Blood», og han har også spilt i filmer som «Milk», «Changeling» og «Michael Clayton».

Brendan Fraser spiller Kjell Bjarne. Fraser gjør sin Broadway-debut i rollen. Tidligere har vi sett ham i filmer som «Mumien», «Crash» og «G.I. Joe: The Rise of Cobra».

Jennifer Coolidge har rollen som Reidun, naboen til Elling og Kjell Bjarne. Coolidge er kjent fra blant annet «Legally Blonde», «Click» og TV-serien «Joey».

Ikke for barn
Ifølge Broadway.com blir det brukt mye norsk musikk i forestillingen. Nettsiden skriver at det er mye humor i stykket, men at det også er gode seriøse øyeblikk. De advarer også barn mot å se stykket.

- Dette er definitivt bare for voksne. Ellings bestevenn Kjell Bjarne er avhengig av seksuelle tanker, som han ofte sier høyt, skriver de.

Suksessforestilling
«Elling» ble først satt opp på Oslo Nye Centralteatret i 1999. Per Christian Ellefsen hadde rollen som Elling og Sven Nordin spilte Kjell Bjarne - de samme skuespillerne som spilte rollene i den Oscar-nominerte filmen i 2001. Både filmen og forestillingen ble regissert av Petter Næss.

Siden har stykket blitt satt opp på over to hundre scener, blant annet i Tyskland, Finland, Sverige og Australia.

Her kan du lese mer om forestillingen.

Denne saken ble første gang publisert 21/11 2010.

Les også