Du lager trolig pasta bolognese helt feil

I hvert fall hvis vi skal tro denne italienske kokken.

Publisert

(SIDE2):Det er kokken Antonio Carluccio (79) som mener den klassiske italienske retten er blitt ødelagt - fordi folk lager den helt feil.

Carluccio er født i Salerno, Italia, men har i dag base i London. Han har over 50 år bak seg på kjøkkenet og er blitt et kjent TV-fjes, matekspert og kokk.

Det er hovedsakelig britene 79-åringen snakker til, når han mener pasta bolognese er «blitt ødelagt». Det er fordi folk putter i overflødig mye urter og grønnsaker, og bruker feil pasta i retten, mener han.

Her hjemme er også spaghetti og kjøttsaus vanlig på middagsbordet, og norske hjem har alt  fra hakkede tomater, gul løk, hvitløk, fløte, oregano, timian og basilikum i retten. Dette er matvarer Carluccio mener vi skal styre unna.

LES OGSÅ SAKEN: Derfor har stekepannen et hull i håndtaket

Slik lager du bolognese «riktig»

Carluccio påpeker at du skal glemme oregani, basilikum, persille og hvitløk, skriver The Independent.  Når du lager den klassiske retten skal du ha: olje, løk og to typer kjøtt, som biff- og svinekjøtt.

- Dette skal brunes, så skal du putte i tomater, deretter litt vin og tomatpuré. Også skal det koke i tre timer. Ikke noe mer. Også skal du rive litt god parmesan på toppen.

Pasta som skal brukes er tagliatelle, slår han til slutt fast.

Les også: Tiner du biffen før den stekes? Det må du ikke finne på

Se også denne videoen, om 10 sunne matvarer du alltid bør ha i kjøleskapet:

Screen9v2

Og når vi er inne på mat, dette bør du spise mot fyllsyke:

Screen9v2