Tiner du biffen før den stekes? Det må du ikke finne på
Du sparer tid - og det blir mye bedre.

Alle vet at den beste biffen er et resultat av å ha et ferskt stykke kjøtt tilgjengelig, men det er nå en gang slik at det ikke alltid er et alternativ. Av og til er biffen frossen.
Det finnes mange tips om hvordan du skal tine biffen for å få det riktige resultatet. Langtidstining i kjøleskapet er for eksempel å foretrekke fremfor to minutter i micro!
Les også: Slik lager du den perfekte hamburgeren
Men hvorfor skal man på død og liv tine biffen før den stekes?
Er det å tine virkelig bedre?
Kokkene i Cook's Illustrated bestemte seg derfor for å sjekke ut om det hadde noe som helst for seg å tine biffen før den den stekes.
De delte flere biffstykker i to, og frøs dem ned. Deretter tok de ut den ene halvdelen og lot den langtidstine i kjøleskap.
Så startet selve testen: De tok ut den andre halvdelen av biffstykket fra fyrseren, og freste begge stykkene i panna, før de ble lagt i ovnen og stekt til medium.
Det tok 5-8 minutter lenger å steke ferdig den frosne biffen, men resultatet etterpå var ikke til å ta feil av:
Biffen som var tilberedt fra frossen tilstand var saftigere, jevnere stekt og smakte enkelt og greit bedre enn den tinte halvdelen.
Det er med andre ord ingen grunn til å planlegge et biffmåltid et døgn eller to i forveien.
Viktig for godt resultat
For å få et optimalt resultat, må du nok likevel endre din normale fremgangsmåte for både nedfrysing og steking.
Ekspertene melder at du for det først bør fryse ned biffen i fryseren uten først å ha pakket den inn. Plastinnpakningen skal først på etter at biffen er gjennomfrossen. Dette for å hindre at iskrystaller oppstår.
I tillegg anbefaler de å bruke mye mer olje i panna når biffen skal brunes enn du normalt gjør. De anbefaler 3-4 millimeter med olje som fyller hele panna.
Tanken er at mer olje har mer olje å overføre til en frossen biff, og ikke minst at oljen skal kunne fylle ujevnheter i biffen for en bedre stekeskorpe.
Les også: Slik lager du den perfekte hamburgeren