Du gjør vel ikke dette på Facebook?

Tingene som irriterer mest.

Foto: Dave Thompson (Scanpix)
Publisert

Ifølge Metronet.no er det cirka 2,2 millioner nordmenn på Facebook, noe som gjør at vi ligger på verdenstoppen prosentvis i antall brukere.

Over 2,2 millioner bruker gir deg også et meget høyt antall irritasjonsmomenter og ifølge en britisk undersøkelse på irriterende vaner er det kjedelige Facebook-statuser som irriterer britene mest.

Statuser som «jeg drikker en kopp med te», «jeg spiser middag» og «nå leser jeg avisen» er den tingen briter finner mest irriterende på internett, skal vi tro Daily Mail.

Fire av ti personer fant slike statuser det som irriterte dem mest, tett etterfulgt av såkalte «selfies» (som Min Mote har en meget god guide på).

Kanskje noe overraskende så er det menn som er de største synderne. Undersøkelsen viser nemlig at sjansen for at en mann tar et bilde av seg selv og legger ut på sosiale medier er dobbelt så stor som hos en kvinne.

Det var også lite populært å forfølge og holde et øye med tidligere flammer gjennom deres Facebook-profiler.

Med andre ord: ingen liker en «stalker»

De ti Facebook-bud

Undersøkelsen er utført av Microsofts søkemotor Bing og over 2000 briter har svart på en rekke spørsmål om hva som irriterer dem mest i hverdagen.

Hva som irriterer oss nordmenn mest på Facebook kan du få svare på nederst i kommentarfeltet på denne saken.

Men som hjelp til hva man burde og ikke burde gjøre på Facebook kan du jo sjekke ut Side3s ti Facebook-bud.

1. DU SKAL IKKE LIKE DINE EGNE BILDER

Merkelig nok skjønner folk at det er en viss sannsynlighet for at du liker et bilde siden du har delt det på Facebook.

2. DU SKAL IKKE TAGGE VENNER I DÅRLIGE BILDER

Noen bilder skal du ikke dele, men andre bilder kan være gode av deg - eller vise en situasjon. Samtidig er det ingen regel som tilsier at du må tagge absolutt alle mennesker i ett bilde.

3. DU SKAL IKKE DELE KJEDEBREV

Kjedebrev er kjedebrev, selv om det er statusoppdateringer. Nei, Justin Bieber vil ikke begynne/slutte å synge (velg selv) eller det blir heller ikke fred i verden av at du deler en Facebook-status.

4. DU SKAL IKKE HA DEN PRIVATE SAMTALEN MED STATUSOPPDATERINGER

Nå er jeg snart hjemme, koseklumpen...

Jeg elsker deg så mye, du er den eneste for meg...

Nei, glem det. SMS, melding på Facebook, telefonsamtale - alt annet.

5. DU SKAL IKKE HA HEMMELIGE FACEBOOK-OPPDATERINGER

Statusoppdateringer som bare har ett formål - det å få andre til å spørre hva det er du mener - kan du holde deg for god for. For øvrig er en fin måte å unngå slike oppdateringer på å ignorere at kameraten din skriver: "Nå har jeg store nyheter!"

6. DU SKAL IKKE HA ET MORSOMT NAVN PÅ FACEBOOK

Et lite tips: Potensielle arbeidsgivere, folk som blir kjent med deg eller hører om deg vil søke etter deg på Facebook. Hvis du har gjort om navnet ditt så finner man deg ikke. Ikke gjør det.

7. DU SKAL IKKE OPPDATERE ALLE OM AT DU HAR VASKET

Greit, hvis du har en morsom vri på det så er det fin-fint, men at du har vasket, laget mat - eller at ungen din har bæsja er ikke av ekstreminteresse for folk flest. Husk bare: Det betyr ikke at hverdagslige ting ikke kan deles, men å dele hver dag at du har stått opp, drukket kaffe, vært på do, laget middag, vasket opp etc. kan bli litt uinteressant. Eller, vent - hvis du gjør det hver dag kan det kanskje bli morsomt. Prøv.

8. DU SKAL IKKE BRUKE APPLIKASJONER SOM VISER DEG HVEM SOM BESØKER PROFILEN DIN

Fordi det er spam, virus, tull, bullshit etc.

9. DU SKAL LIKE TING DU LIKER

Ser du en morsom oppdatering, et kult bilde eller noe du liker - så lik det. Det er liksom poenget med greia. Da får du mer av det du liker, etter all sannsynlighet.

10. DU SKAL IKKE SKRIVE "HVOR ER DISLIKE-KNAPPEN"

Lik betyr ikke at du nødvendigvis liker det som er delt, men at du liker at det er delt. Skjønner? Hvis du ikke liker det som er delt, for eksempel at du ikke gleder deg til sesong 3 av Game of Throne så kan du skrive det vet du...

Hva irriterer deg mest på Facebook? Diskuter under.

Denne saken ble første gang publisert 10/10 2013.

Les også