Disse vanene bør mannfolka slutte med

I alle fall når du er sammen med andre.

Klart det er fristende å ta fleksebilder når kroppen er «pumpa» og lyset er på sitt beste når du er på trening, men det er ikke sikkert alle andre skjønner hvorfor du står der og beundrer deg selv.
Klart det er fristende å ta fleksebilder når kroppen er «pumpa» og lyset er på sitt beste når du er på trening, men det er ikke sikkert alle andre skjønner hvorfor du står der og beundrer deg selv. Foto: Jasminko Ibrakovic (Colourbox)
Publisert

La menn være menn, tenker kanskje du. Og det er vi helt enig i, men noen ganger er det likevel greit å ta litt hensyn til de rundt deg.

Nettstedet Askmen.com har tipsene for hva du bør være oppmerksom på, spesielt i større folkemengder, rett og slett for å unngå å bli oppfattet som en kvalm og selvsikker idiot. 

Her er 5 av rådene vi mener kan være verdt å merke seg:

Speil, speil på veggen der...

Det er godt mulig du har gigantiske biceps og en stram og topptrent vaskebrettmage. Men å stadig flekse og beundre seg selv foran speilet i treningsstudioet ser bare teit ut. Vent med poseringene og «selfies»-bildene til du kommer hjem så slipper du i alle fall at andre folk ler av deg. 

Det klør!

Vi ser det hele tiden, mannen i bilen ved siden av som graver seg i nesa eller den dresskledde businessmannen som røsker seg i skrittet midt på gata. Joda, vi skjønner at det klør, men noen ganger kan det faktisk være greit å sjekke hvem andre som er i nærheten. Kanskje det er sjefen eller drømmedama som plutselig fersker deg akkurat i det du holder på med dine mindre sjarmerende aktiviteter.

Busemenn som kiler og en nese som klør?
Busemenn som kiler og en nese som klør? Foto: (Getty Images/Hemera)

Sitt som en mann

Måten du sitter på kan faktisk si mye om hvordan du egentlig føler deg. Det er ikke noe direkte feil å sitte med beina i kryss, men det oser ikke akkkurat maskulin selvsikkerhet av deg når du for eksempel sitter i et møte eller skal holde en presentasjon foran flere ukjente. Få beina ned på bakken, rett deg opp i ryggen og bruk kroppsspråket til å hjelpe deg med å få frem dine meninger og budskap. 

Du drikker mer enn du tåler

Ble det litt mye av det gode i går? Vi har vel alle vært der, følelsen av at hodet føles ut som hundre kilo og alt man drømmer om er en iskald Coca-Cola og pizza i sofaen med en fotballkamp eller actionfilm på TVen. Nei, vi sier ikke at det er noe feil eller flaut med å være fyllesyk, men i enkelte tilfeller kan det være greit å være bevisst på hva og ikke minst hvor mye man får i seg. I familieselskap og bursdager til mer eller mindre ukjente slektninger vil nok ikke det drikke seg dritings og ligge under bordet med hodet i spybøtta være det som gir best inntrykk. Hvis du klarer å holde formen i sjakk hele kvelden er det kanskje større sjanse for at det blir noe på deg da du kommer hjem også?

Du krangler med dama

Alle par har sine opp- og nedturer og noen ganger blir det nok også krangler over noe som egentlig ikke er noe problem. Andre ganger kan det bli tatt opp ting du og kjæresten ikke er enig om mens dere er sammen med andre. Da bør du være klar over at du gjør alle en tjeneste ved å vente med diskusjonen til dere kommer hjem i stedet for å lage en stor scene.

Denne saken ble første gang publisert 21/04 2014.

Les også