«Sommerhytta» 2023

Programleder Guri Solberg takker for seg: – Jeg håper hun kommer til å kose seg like mye som meg

Ikke bare er deltagerne nye i «Sommerhytta», også programlederen er splitter ny i sesong 7. Ekspertpanelet er imidlertid det samme som før.

<b>SOMMERHYTTA 2023:</b> Her er Cathrine Fossum med årets gjeng på «Sommerhytta». Fra venstre: Benjamin Marthinsen, Eli Rebekka Haugen, Petter Nohr, Herman Winger Ramm, Håvard Skille Midtgård, Leona Halset Williams, Patrick Gjertsen Hernæs og Heidi Stangjordet.
SOMMERHYTTA 2023: Her er Cathrine Fossum med årets gjeng på «Sommerhytta». Fra venstre: Benjamin Marthinsen, Eli Rebekka Haugen, Petter Nohr, Herman Winger Ramm, Håvard Skille Midtgård, Leona Halset Williams, Patrick Gjertsen Hernæs og Heidi Stangjordet. Foto: TV 2
Sist oppdatert

«Sommerhytta» har premiere på TV 2 mandag 24. april, og kampen og årets gullhammere er dermed i gang.

Sesongen er spilt inn på Myllatunet i Nordmarka i Lunner kommune på Hadeland, og fire deltagerpar skal gjennom 10 uker konkurrere om å vinne en moderne og miljøvennlig hytte her.

Ny programleder

Etter seks sesonger som programleder for «Sommerhytta» har Guri Solberg (46) takket for seg. Nå er det hennes kollega fra TV 2 Nyhetene Cathrine Fossum (45) som har tatt over.

– Jeg håper hun kommer til å kose seg like mye som meg blant de flinke hyttebyggerne, forteller Guri i en pressemelding fra TV 2.

<b>NY PROGRAMLEDER:</b> Etter at Guri Solberg har ledet «Sommerhytta» i seks sesonger, er det nå Cathrine Fossum som har tatt over <br>stafettpinnen som programleder i sesong 7.
NY PROGRAMLEDER: Etter at Guri Solberg har ledet «Sommerhytta» i seks sesonger, er det nå Cathrine Fossum som har tatt over
stafettpinnen som programleder i sesong 7.
Foto: TV 2

Cathrine synes det er en ære å ta over stafettpinnen etter Guri, som nå jobber som nyhetsanker i TV 2 Nyhetene.

«Sommerhytta» 2023 har premiere på TV 2 mandag 24. april. Programmet vises mandag til torsdag kl. 20.00.

Du kan også se «Sommerhytta» her på TV 2 Play.

Se mer

– Hun har gjort en utrolig god jobb. «Sommerhytta» er jo en stor suksess, mye takket være den dyktige gjengen som jobber med programmet – og ikke minst deltagerne. Det er kjempegøy å få lov til å bli med i gjengen. Jeg skal være meg selv, og få lov til å vise frem andre sider av meg enn hva jeg gjør i nyhetene, forteller Cathrine i den samme pressemeldingen.

Cathrine Fossum har lang fartstid i TV 2 som nyhetsanker i TV 2 Nyhetene og på TV 2 Nyhetskanalen. Gjennom flere år har hun også vært vikar i «God morgen Norge» i perioder.

Les også: Sara og Ibrahim vant Sommerhytta 2022: – Jeg knakk full­sten­dig sammen

<b>VANT I FJOR: </b>Ekteparet Ibrahim Mahnin og Sara Meyer Bou­daya vant sin egen hytte i Nes Strandhager ved Glomma.
VANT I FJOR: Ekteparet Ibrahim Mahnin og Sara Meyer Bou­daya vant sin egen hytte i Nes Strandhager ved Glomma. Foto: TV 2

Deltok i «Forræder»

I fjor høst fikk hun vist seg frem på en helt ny måte da hun var deltager i den nye TV 2-serien «Forræder», der hun til slutt gikk helt til topps i konkurransen.

– Jeg har gjort innmari mye forskjellig, men jeg har aldri fått lov til å jobbe med et underholdningsprogram på denne måten før. Det meste av det jeg gjør, er live, så dette er en gave for meg å få lov til å ta del i dette kjempegøye universet, forteller hun i et intervju med VG.

45-åringen forteller at hun synes det er trygt å kunne lene seg på de tre ekspertene Aina Sollie Steen (49), Finn Schjøll (74) og Lars Fossum (56).

<b>SAMME TRIO:</b> De tre ekspertene er de samme i år som det har vært i de seks første sesongene. Fra venstre hageeksperten Finn Schjøll, snekkeren Lars Fossum og interiørdesigneren Aina Sollie Steen.
SAMME TRIO: De tre ekspertene er de samme i år som det har vært i de seks første sesongene. Fra venstre hageeksperten Finn Schjøll, snekkeren Lars Fossum og interiørdesigneren Aina Sollie Steen. Foto: TV 2

– Her er det deltagerne som er stjernene, og det er dem det handler om. Min rolle er å geleide seerne inn i dette kule universet, sier hun til VG.

Les også: Cathrine Fossum: – Det var en grusom opplevelse

Her er årets deltakere i «Sommerhytta» 2023:

1. Patrick Gjertsen Hernæs og Heidi Stangjordet

Patrick Gjertsen Hernæs (27) og Heidi Stangjordet (28) er kjærester og samboere på Hamar. Begge jobber i barnehage. Patrick som pedagogisk leder, Heidi som fagleder.

De to er et nyforelsket par med mye følelser. Stilmessig er Patrick og Heidi fascinert av interiørstilen fra 1970-tallet, og har mange brukte møbler fra denne perioden hjemme hos seg selv. På hytta ser de for seg panel, muligens i lyse pastellfarger.

Patrick Gjertsen Hernæs (27) og Heidi Stangjordet (28)
Patrick Gjertsen Hernæs (27) og Heidi Stangjordet (28) Foto: TV 2

2. Herman Winger Ramm og Petter Nohr

Herman Winger Ramm (32) og Petter Nohr (33) er to bestevenner som bor i Oslo. Herman er kreatør og tekstforfatter i et reklamebyrå. Petter jobber som administrasjonskoordinator.

De har vært bestevenner i 13 år, og Petter er fadder til Hermans barn. Kompisene har masse vennekjærlighet for hverandre.

Stilmessig har Petter fokus på kos med et rikt utvalg av pledd og pynt, mens Herman er mer vågal og spenstig med mye farger.

Herman Winger Ramm (32) og Petter Nohr (33)
Herman Winger Ramm (32) og Petter Nohr (33) Foto: TV 2

3. Håvard Skille Midtgård og Leona Halset Williams

Håvard Skille Midtgård (23) og Leona Halset Williams (27) er kjærester og samboere i Drammen. Leona er barnehagelærer, Håvard er kjøkkenselger.

Paret har kjent hverandre i syv år og vært kjærester i tre av dem. Håvard og Leona har mye energi, er glade i fysisk aktivitet og har et sterkt konkurranseinstinkt.

Stilmessig har de en blanding av moderne og klassisk stil, lunt og naturlig. De liker å kombinere ulike materialer og farger.

Håvard Skille Midtgård (23) og Leona Halset Williams (27)
Håvard Skille Midtgård (23) og Leona Halset Williams (27) Foto: TV 2

4. Benjamin Martinsen og Eli Rebekka Haugen

Benjamin Martinsen (25) og Eli Rebekka Haugen (24) er kjærester og samboere i Oslo. Eli er fra Trondheim, Benjamin er fra Drøbak.

Eli studerer grafisk design og jobber som servitør. Benjamin driver et eget grafisk designfirma sammen med en kompis.

Paret har vært sammen i to og et halvt år, og møttes da de begge studerte mediedesign i Volda. Stilmessig foretrekker Benjamin og Eli en god miks av nytt og gammelt.

Denne saken ble første gang publisert 21/04 2023, og sist oppdatert 21/04 2023.

Les også