- Det største vi har opplevd

Høy stemning på Bekkjarvik gjestgiveri - som har fostret en verdensmester.

JUBEL I TAKET: Lokalsamfunnet vet å feire sin store helt. Bildet er fra Bekkjarvik gjestgiveri onsdag ettermiddag.
Publisert

Norge med Ørjan Johannessen (29) suste helt til topps under Bocuse d`Or onsdag.

Til daglig jobber han ved Bekkjarvik gjestgiveri, som har vært hans lekegrind fra han var liten.

HEIA NORGE: I kveld skåles det for Ørjan - både i Norge og Frankrike.

Les også: Norske Ørjan vant kokke-VM

- Ikke helt gått opp for oss ...

For familiedriften ved havgapet i øysamfunnet Austevoll er dette stort:

- Pun, dette har ikke helt gått opp for oss ennå, forteller Hugo Rojas stolt til Nettavisen onsdag kveld.

- I syvende himmel

- Jeg har snakket med moren til Ørjan, hun forteller de er i syvende himmel. Det er rene galskapen der nede, og snart skal de på bankett, forteller Rojas.

Rojas kommer fra Chile og har jobbet i baren og restauranten i en årrekke.

Han forteller at han er vinansvarlig.

ROYALT: Kongeparet besøkte gjestgiveriet i 2009.

- I distriktene er vi ikke så opptatt av titler, her går jeg under «Hugo i baren», humrer han.

- Nå skal det feires

- Ørjan og tvillingbroren Arnt driver dette stedet, med Ørjan litt frem og tilbake, etter at deres far trappet ned, forteller Rojas videre.

Og i kveld skal det feires:

- Ja, flere har gått hjem for å skifte, og noen har funnet frem flagget. Dette er så stort, sier Rojas begeistret.

- Det største Austevoll har opplevd

- Hvor overrasket er dere?

- Vi visste jo at vi hadde en sjanse. Men for å gå helt til topps, skal du også ha dagen, sier Rojas.

- Dette er det største Austevoll har opplevd, sier han.

Mens det klirrer i glassene i bakgrunnen.

I HAVGAPET: Her har Ørjan Johannessen blitt inspirert til å bli verdens beste kokk. Wow!

Menyen

Halvannen time fra Bergen finner vi Bekkjarvik gjestgiveri. Stedet har eksistert siden 1500-tallet.

Gjestgiveriets nettside er nede onsdag kveld,

Her er menyen på Bekkjarvik gjestgiveri.

- Det er ikke så rart, synes Rojas - som  sender oss menyen.

Hjemlaget burger

Menyen skifter fra sesong til sesong.

Blant smårettene serveres fiskesuppe, fish & chips og hjemlaget hamburger - til under 200 kroner per rett.

Av forretter byr restauranten på ravioli og fiskesuppe - i prisklassen 150 og 140 kroner.

Fire hovedretter

Som hovedrett kan du velge mellom sei, breiflabb, okse indrefilet eller villsau. Prisene varierer fra 295 til 330 kroner.

På dessertmenyen har du to valg: Karamellpudding eller sjokoladefondant, til henholdsvis 120 og 130 kroner.

UTSOLGT

Men - hvis du ønsker å tilbringe førstkommende helg på hotellet, er du for sent ute: UTSOLGT - er den klare beskjeden vi fikk.