Nygifte Michael og Eva Andreassen

Den kjente P4-stemmen skjulte en mørk hemmelighet. Nå åpner kona Eva opp om sin egen fortid

Bryllup og bryllupsreise er nylig overstått. Nå gleder Michael Andreassen seg til fremtiden med Eva, som har vært gjennom det samme som ham.

<b>FULL KLAFF:</b> – Vi er hverandres kjæreste og bestevenn. Livet har aldri vært bedre enn nå, sier Eva og Michael. 
FULL KLAFF: – Vi er hverandres kjæreste og bestevenn. Livet har aldri vært bedre enn nå, sier Eva og Michael.  Foto: Svein Brimi
Publisert

Det har vært en hektisk periode for Michael Andreassen (50). Han er med i «Forræder» som nå ruller på TV 2. Innspillingen ble unnagjort i våres, bare kort tid før Michael giftet seg.

– Jeg var rolig helt til et par uker før bryllupet. Da kjente jeg på litt stress mens sommerfuglene kriblet i magen!

I ansiktet har Michael de største smilehullene du kan tenke deg. Mannen, som tidvis har lopper i blodet, sitter rolig og forteller om den fantastiske sommeren.

Han var aldri i tvil om at han skulle delta i «Forræder». Michael har fulgt med i alle sesongene, og hadde lenge håpet om å bli spurt.

– Det var stort å få være med, sier Michael.

Giftet seg med Eva Andreassen

Men noe langt større for ham enn «Forræder» var hans eget bryllup.

– Vi giftet oss 17. juni og dro rett til Gardermoen på bryllupsreise til Italia, sier Michael fornøyd og titter bort på ektefellen, Eva Andreassen (42).

<b>FOR FULL MUSIKK:</b> Kampen Janitsjarorkester slo an tonen for brudeparet Eva og Michael.
FOR FULL MUSIKK: Kampen Janitsjarorkester slo an tonen for brudeparet Eva og Michael. Foto: Privat

Michael kan krysse av årets sommer som et av sine beste, ja kanskje den aller beste. En kontrastfylt livshistorie vitner om det.

Michael er ingen «enkel gutt fra Drammen», slik han noen ganger omtaler seg selv. Han har i lang tid vært åpen om sine ned- og oppturer.

Michael har levd et liv – og lever et nokså annerledes liv nå. Det vitner om styrke, slik venner og bekjente beskriver det.

<b>STORT ØYEBLIKK:</b> Michael og Eva giftet seg i Fagerborg kirke i Oslo 17. juni i år. Prest Einar Gelius viet paret.
STORT ØYEBLIKK: Michael og Eva giftet seg i Fagerborg kirke i Oslo 17. juni i år. Prest Einar Gelius viet paret. Foto: Privat

Stemmen hans har hele Norge hørt. Michael trives bak mikrofonen i P4-studioet. Det tok noen år før hele Norge også fikk vite at han hadde et litt for nært forhold til alkohol.

Les også: Michael Andreassen: – Jeg visste at jeg var en dårlig pappa

Omtaler seg som alkoholiker

Det hele raknet vinteren 2012. Michael segnet om i radiostudioet. Han ble kjørt til akuttmottaket på sykehuset. Kroppen skrek etter hjelp. Inn i seg hadde Michael gjort det samme lenge – uten å klare å si det høyt.

I 2016 utga han boken «Jeg heter Michael og er alkoholiker». I omtalen av boken fra forlaget het det:

«Etter mer enn fire år uten flaska er han klar til å fortelle. Om hvordan alkoholmisbruket – som begynte uskyldig – etter hvert spant fullstendig ut av kontroll. Han kjørte i fylla. Han intervjuet statsministeren dritings. Han klarte ikke lenger å betale regninger eller ta vare på seg selv. Og vondest av alt – han greide ikke være en god far for sine barn. I perioder var han så langt nede at han vurderte å gjøre slutt på det hele.»

Kollapsen for 11 år siden ble starten på det som utviklet seg til å bli et vendepunkt. Dyktige fagpersoner, kolleger på jobben og nære venner brydde seg ikke med, men om den joviale karen som hadde sklidd helt ut på.

Michael reiste seg igjen. Han ble tørrlagt, men omtaler seg som alkoholiker. Han har gått i grupper for å håndtere sykdommen, som alkoholisme er. Det viste seg at fellesskapet med personer med samme bakgrunn førte noe godt med seg – på mer enn et vis.

<b>LITT I RYGGSEKKEN:</b> – Livserfaringene har vært med på å forme oss. Det gir oss styrke som par, sier Eva og Michael.
LITT I RYGGSEKKEN: – Livserfaringene har vært med på å forme oss. Det gir oss styrke som par, sier Eva og Michael. Foto: Svein Brimi

– Det var gjennom fellesskapet jeg og Eva møttes, forteller Michael før en åpenhjertig Eva sier:

– Jeg har den samme sykdommen.

Les også: (+) Jeg sørger over deg, pappa. Over en far jeg aldri har hatt

<b>VANDRER SAMMEN:</b> – Vi har staket ut vår vei i livet. Rutiner med jobb og fysisk trening er viktig for oss, sier Michael og Eva.
VANDRER SAMMEN: – Vi har staket ut vår vei i livet. Rutiner med jobb og fysisk trening er viktig for oss, sier Michael og Eva. Foto: Svein Brimi

Samme livserfaring

Hun har lenge vært åpen overfor familie og venner om sitt tidligere forhold til alkohol. Nå åpner hun seg for første gang offentlig om at hun og Michael har noe av den samme livserfaringen.

– Jeg har med god hjelp jobbet meg gjennom de utfordringene jeg hadde, sier Eva.

Begge har reist seg igjen og lagt forholdet til alkohol bak seg for lenge siden. Nå er det kjærlighetsrusen som teller, selv om det ikke lå noen forelskelse i lufta de første gangene de så hverandre.

– Det var en spesiell setting, siden vi møttes på den måten vi gjorde. Det var mye vanskelig å snakke om, men det fine er at du ikke trenger å skrelle av så mange lag før du er på kjernen i samtalen. Vi pratet godt sammen, og dessuten er Eva helt fantastisk flott, sier Michael.

Vennskapet ble til kjærlighet, og for seks år siden ble de et par.

– Da Michael fridde i 2021, var det lett å svare «ja». Jeg føler en sterk trygghet og forutsigbarhet med Michael. Trygghet i et forhold er helt avgjørende for meg. Jeg og Michael har det veldig bra sammen. Lykkerusen er helt fantastisk, forteller Eva mens Michael nikker.

Les også: Espen PA Lervaag: – Jeg har fått masse kjeft fordi jeg fortsatt drikker alkohol

<b>HARMONISK:</b> – Jeg søkte en trygg armkrok – og den fant jeg hos Michael, forteller Eva. 
HARMONISK: – Jeg søkte en trygg armkrok – og den fant jeg hos Michael, forteller Eva.  Foto: Svein Brimi

Kirkebryllup i Oslo

Eva brukte tid på å planlegge kirkebryllupet i Oslo, hvor paret har kjøpt seg leilighet sammen.

– Det var mye å tenke på, spesielt kjolen! Den kjøpte jeg brukt på nettet, og den satt heldigvis helt perfekt.

<b>TAKKNEMLIG:</b> – Dette er det vakreste og flotteste en enkel kar fra Drammen kan oppleve, sier Michael om bryllupet med sin kjære Eva.
TAKKNEMLIG: – Dette er det vakreste og flotteste en enkel kar fra Drammen kan oppleve, sier Michael om bryllupet med sin kjære Eva. Foto: Privat

Michael hadde i god tid booket venninnen Elisabeth «Bettan» Andreassen (65) til å synge «Danse mot vår» i kirken.

– Da dagen nærmet seg tenkte jeg: Har Bettan satt av datoen? Er alt i orden? Da kjente jeg virkelig på bryllupsnervene!

<b>MAGISK:</b> Elisabeth «Bettan» Andreassen opptrådte med stemningsfulle «Danse mot vår». Hun er en god venn av brudeparet.
MAGISK: Elisabeth «Bettan» Andreassen opptrådte med stemningsfulle «Danse mot vår». Hun er en god venn av brudeparet. Foto: Privat

Bryllupet med et 30-talls gjester ble så nært og koselig som paret håpet.

– Det ble et minne for livet. Likevel kjentes det godt å komme ut av bobla og reise rett på bryllupsreise, forteller det nygifte paret.

Les også: Anders Myrvold hadde alt, men mistet alt. Så møtte han Maria

<b>BEVEGET:</b> Det var sterkt for Eva og Michael å høre sangene som ble fremført i kirken. 
BEVEGET: Det var sterkt for Eva og Michael å høre sangene som ble fremført i kirken.  Foto: Privat

Har barn fra tidligere forhold

Eva og Michael har to barn hver fra tidligere. Snart er også den yngste til Eva voksen.

– Vi ble kjærester da begge var uten småbarn. Det har gitt oss mer tid sammen som par. Vi er ikke sånne som går ut på byen og spiser en lang middag. Begge spiser nokså fort, så det hopper vi over! Vi går heller en lang tur. Da prater vi mye, langt mer enn når vi sitter hjemme, forteller Michael.

Eva er tydelig på hva hun synes er mest romantisk.

– Meldinger med hjerter og smilefjes er viktig i kjærligheten vår. Det er de små, daglige sms-ene som betyr så mye. Michael står opp klokken 04.30 for å rekke morgensendingene. Da sover jeg, men jeg våkner opp til et hjertetegn på telefonen, forteller Eva som jobber med mennesker i helse- og omsorgssektoren.

<b>BLOMSTRER:</b> Kjærligheten mellom Eva og Michael er like sterk etter å ha vært sammen i seks år. 
BLOMSTRER: Kjærligheten mellom Eva og Michael er like sterk etter å ha vært sammen i seks år.  Foto: Svein Brimi

Michael hadde i fjor høst premiere på forestillingen «Jeg stoler ikke på folk som ikke drekker» på Chat Noir.

– Jeg legger til våren ut på turne med forestillingen. Åpenhet rundt alkohol er viktig, og jeg håper mitt fengende budskap når frem til enda flere, sier Michael før han tar Eva i hånden og legger til:

– Vi klarte å reise oss igjen. Det gjør noe med selvbildet. Jeg og Eva har troen på oss selv. Vi er et sterkt og lykkelig par!

Denne saken ble første gang publisert 29/09 2023.

Les også