Dame skjelte ut Knutemann (59) for denne spøken

Foto: (Privat)
Publisert

(Nordlys) Nå er jul- og nyttårsfeiringen definitivt over, og hverdagen putrer avgårde på sitt sedvanlige vis. Mange bruker de første januardagene til å bytte julegaver, og det var noe Knutemann Enesteiverden (59) fra Narvik ville spøke litt med.

Han satte dermed inn en rubrikkannonse i avisen Fremover.

- Til dere som fikk bøker av meg til jul, husk at siste innlevering på biblioteket er 10. januar. Godt nytt år! Knutemann, står det under tapt og funnet-seksjonen.

- Jeg satt på fest, og tenkte jeg måtte sette inn en annonse for å takke dem som ga meg julegaver. Da jeg begynte å skrive ble det til noe helt annet, spøker den lattermilde 59-åringen.

Enorm respons

Og tilbakemeldingene lot ikke vente på seg.

- For en respons, forteller Enesteiverden.

- 126 personer har ringt meg, og på Facebook deles den opp og ned og i mente, fortsetter han, og legger til at han byttet navn til Knutemann Enesteiverden for noen år siden.

Han presierer at han ikke er kunde på biblioteket i Narvik og at han heller ikke har stjålet bøker for å gi bort i julegave.

- Jeg pleier ikke å tulle i avisspaltene, men dette er så enkelt som et hint til de av kompisene mine som har lånt verktøyet mitt. Lever det tilbake, krever spøkefuglen.

Fikk kjeft

Enesteiverden driver eget firma med opplæring i håndtering av anleggsmaskiner, og forteller om blandede følelser til avisannonsen.

- Og selv om responsen har vært helt enorm, så er inget verktøy levert tilbake, spøker han og fortsetter:

- En dame ringte meg og var lynforbanna. Tenk at jeg kunne holde på sånn, sa hun til meg. Å stjele bøker å gi dem bort som julegaver. Det er veldig artig at noen faktisk går fem på, sier Knutemann.

Les flere saker fra Nordlys.

Denne saken ble første gang publisert 05/01 2014.

Les også