Sandra Lyngs sønn får ikke nok av mammas MGP-bidrag

Sandra Lyng: – Sønnen min kaller den «Styrkesangen», og det føler jeg er litt riktig

For Sandra Lyng er det å formidle en historie viktigere enn å vinne MGP, men det som betyr aller mest for henne er at sønnen Sander liker sangen.

<b>KLAR FOR MGP:</b> Sandra Lyng er klar for å gi alt i Melodi Grand Prix med sangen «Drøm d bort».
KLAR FOR MGP: Sandra Lyng er klar for å gi alt i Melodi Grand Prix med sangen «Drøm d bort». Foto: NRK
Publisert

– Jeg kjente ingen tvil i magen da jeg ble spurt om å være med, men jeg visste jeg måtte ha den riktige sangen. Det skulle være en sang jeg skrev selv, og som har et viktig budskap.

– Jeg brenner veldig sterkt for mental helse, og å kombinere mental helse med musikk er det ultimate for meg, forteller Sandra til Her og Nå under lanseringen av årets Melodi Grand Prix-artister på Marienlyst i Oslo.

Les også: Slik blir Melodi Grand Prix 2023

Melodi Grand Prix 2023

Til tross for at hun ikke er mer enn 35 år, er Sandra en av årets «MGP»-artister med lengst fartstid. Neste år feirer Sandra 20 år som artist.

Yrke: Artist

Alder: 35 år

Kjent fra: Kjent siden hun var med i Idol i 2004

Utdanning: Utdannet mental trener, holder kurset «Indre styrketrening med Sandra»

Kjæreste: Bor sammen med kjæresten Lasse

Barn: Sander (4)

Se mer

I 2004, bare 16 år gammel, ble jenta fra Mosjøen i Nordland en av landets mest populære artister – da hun deltok i «Idol» på TV 2.

Siden den gang har Sandra gitt ut flere album, deltatt i «Skal vi danse» og i 2020 kom hun på andreplass i sangkonkurransen «Stjernekamp» på NRK.

<b>IDOL 2004:</b> Sandra ble superstjerne for det norske folk allerede som 16-åring, da hun endte opp på fjerdeplass i «Idol» i 2004.
IDOL 2004: Sandra ble superstjerne for det norske folk allerede som 16-åring, da hun endte opp på fjerdeplass i «Idol» i 2004. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sandras bidrag til årets Melodi Grand Prix heter «Drøm d bort» og handler om en liten jente som vokser opp i utfordrende omgivelser, men som senere bruker det hun har opplevd som sin styrke.

– I låten følger man jentas liv. Sønnen min kaller den «Styrkesangen», og det føler jeg er litt riktig. Den er sår, men den inneholder både håp og styrke.

– Jeg ønsket at sangen skulle være på norsk – og på dialekt – fordi jeg har lyst at det for tilhørerne skal føles som om jeg forteller historien, bare med melodi til.

Les også: (+) «Hvorfor er ikke jeg bedt på fest? Sandra er moren til mine fremtidige barn», tekstet Lasse Joachim. Resten er historie ...

Sønnen Sander (4)

Sandras familie synes det er veldig stas at hun deltar i Melodi Grand Prix, men det er én person som setter mer pris på bidraget hennes enn noen andre – nemlig hennes fire år gamle hjerteknuser Sander.

– Sønnen min synger på låten hele tiden mens han leker. Han sier: «Sett på «styrkesangen», mamma». Han synes det er gøy. Han begynner nok å skjønne at mamma synger.

– Hvis det er mulig håper jeg han kan være til stede i salen og se meg opptre under Melodi Grand Prix, sier den sjarmerende artisten med et stort og håpefullt smil.

Sandra har tidligere vært åpen om at hun til tider har slitt psykisk og med selvbildet sitt. Hun har kommet styrket ut av de vanskelige periodene, og vier nå mye av sin tid og energi til å hjelpe andre mennesker til å få det bedre i deres liv. Hun har tatt flere kurs og er i ferd med å ta en utdannelse innen mental helse og coaching.

<b>LASSE JOACHIM LANGERUD:</b> Sandra er forlovet med Lasse Joachim Langerud (39). Det flotte paret viste seg sammen offentlig for første gang i 2015.
LASSE JOACHIM LANGERUD: Sandra er forlovet med Lasse Joachim Langerud (39). Det flotte paret viste seg sammen offentlig for første gang i 2015. Foto: Bjørnar Morønning / NTB

På sosiale medier vitner innleggene hennes om at hun ønsker å gjøre hverdagen til de som følger henne litt bedre. Men å ha evnen til å gi gode råd betyr ikke nødvendigvis at man klarer å følge disse rådene selv, kan 35-åringen bekrefte.

– Jeg kan mye innenfor mental trening og coaching, men jeg tror det aller vanskeligste er når du skal bruke det du har lært på deg selv. Det tror jeg kanskje mange vil kjenne seg igjen i – at det er enkelt å gi råd til venninnen, til barnet ditt eller til de du er glad i. Men å følge disse rådene selv er ikke alltid like enkelt. Jeg glemmer alt når det kommer til meg selv. Men jeg prøver – pust inn og pust ut, sier hun spøkefullt og ler.

Les også: Et par dager før avreise, sendte Ingebjørg Bratland melding til Odd Nordstoga og Jarle Bernhoft: «Jeg trekker meg. Hjelp!»

«Styrke posisjon»

Sandra har noen triks hun bruker for å roe nervene. Et av dem er det som kalles «power pose» på engelsk, kan oversettes til «styrke posisjon». Denne måten å stå på, kan ifølge studier ved det anerkjente Harvard University i USA, senke stressnivået i kroppen med inntil 25 prosent og er noe hun anbefaler til alle.

– Før jeg gikk inn her i dag gjorde jeg det såkalte «power pose» – fordi jeg vet at det senker stresshormonene. Det er egentlig bare å stå rett opp og ned med hendene i siden. Det kjente jeg hjalp meg. Sånne små triks gjør jeg før jeg skal på scenen.

– Når Melodi Grand Prix er i gang så blir det mye nerver og da kommer jeg kanskje til å bruke meditasjon i tillegg. Selv om jeg har stått på scenen i mange år, blir ikke nervene mindre av den grunn, innrømmer den erfarne artisten.

<b>SANDRA LYNG:</b> Sandra Lyng har vært åpen om sine tidligere psykiske utfordringer. I dag vier hun mye av tiden sin til å hjelpe andre mennesker til å få det bedre med seg selv.
SANDRA LYNG: Sandra Lyng har vært åpen om sine tidligere psykiske utfordringer. I dag vier hun mye av tiden sin til å hjelpe andre mennesker til å få det bedre med seg selv. Foto: Marius Gulliksrud

– Hva tror du om vinnersjansene dine i årets Melodi Grand Prix?

– Alt jeg prøver å tenke på er at jeg skal formidle denne historien på best mulig måte. Så håper jeg at – hvis folk liker låten og har lyst til å se den en gang til – så vil de stemme den videre. Fokuset mitt ligger mest på at jeg vil formidle noe som betyr mye for meg, og det gleder jeg meg veldig til, sier den smilende artisten til Her og Nå.

Denne saken ble første gang publisert 19/01 2023.

Les også