Anette-Marie Antonsen helt uretusjert

- Dette er kroppen min, sier Anette-Marie Antonsen.

Foto: Anette-Marie Antonsen
Publisert

Menn og kvinner er opptatt av kropp, og da kanskje først og fremst den samme kroppen: Kvinnens. Om det er et stadig økende fokus eller ei, skal vi ikke mene for mye om, men at det foregår konstant triksing med bildene av diverse skjønnheter, er udiskutabelt.

Anette-Marie Antonsen er både modell og fotograf, og kjenner begge sider av bransjen. Et nytt innlegg på bloggen har nok en tittel som vil fange en og annens oppkersomhet:

«Dette er kroppen min».

Om du ikke aner hvem Anette-Marie Antonsen er, kan det likevel hende du har kastet både ett og to blikk på henne de siste årene, senest sommeren 2013 da hun prydet forsiden av herremagasinet FHM.

Sist vi publiserte bilder av modellen, poserte hun på denne måten:

Foto: Rolf-Ørjan Høgset

Men bildene den kjente bloggeren nå har publisert er av en litt mindre polert art ...

- Jeg vil vise frem kroppen min av flere grunner. En av grunnene er at jeg alltid har ment at det er flott å vise frem kroppen sin. En annen grunn er at jeg veier mer enn jeg noensinne har veid. Klart det er muskler, men det er også mye latskap i matvanene mine. Dette er starten på 2014 og sånn ser jeg ut. Etter å ha funnet en treningsform som er moro og motiverer meg mer, vet jeg at kroppen kommer til å bli litt lettere igjen, skriver Anette-Marie.

- Ligger det et nyttårsforsett her om at resten av 2014 kommer til å bli et beinhardt treningsår med før- og etter-bilder?

- Ja, det gjør det, innrømmer bloggeren.

- Når vi ser avkledte bilder av deg, er de ofte «styla» en god del mer enn dette. Hvorfor har du publisert disse bildene?

- Mest for å vite at jeg ikke pynter meg for at jeg må. Jeg elsker å sminke meg opp og kle meg opp, men jeg har ingenting i mot å vise den «nakne sannhet». Dette er meg slik jeg er, og utrolig nok blir jeg ofte likt bedre slik. Som et forbilde, som man blir med mange følgere over nett, er det viktig at jeg kan vise meg på mitt verste, og ikke bare mitt beste.

- Er det et snev av dårlig samvittighet bak disse «ærlige» bildene?

- Næh, mer et snev av fornuft.

Foto: Anette-Marie Antonsen
Foto: Anette-Marie Antonsen

- Mer sexy i 2014

Anette-Marie legger hodet på blokka og forteller at 2014 blir et år med mye trening og sunn livsstil, og attpåtil lover Side3s lesere at det kommer «etter»-bilder. Men det er ikke det eneste 27-åringen har satt seg fore i året som såvidt har begynt.

- Jeg har deaktivert Facebook. Jeg skal leve hele 2014 uten Facebook. Jeg føler allerede at jeg er mer tilstede i hverdagen og har fått mange flere timer i døgnet. Dette til tross av at jeg ikke henger for mye på Facebook heller, men det er en tidstyv. Man merker ikke hvor mye tid man faktisk bruker og hvor mange ganger man automatisk går inn uten å ha noen grunn for å klikke seg inn.

- Foruten om det skal jeg bokse. Masse. Dette skal jeg fortelle mer om snart!

- Til sist skal jeg være litt mer sexy i 2014. Rett og slett pynte meg litt mer, slik jeg pleide å gjøre før. Du kan le av det, men i 2013 har jeg gått igjennom mye og hatt en veldig «gi faen»-holdning i forhold til å pynte meg og slikt når jeg ikke er på fest. Livet er jo en fest. Nå som jeg trener mer og er mye usminket, er det ekstra deilig å pynte seg de timene man ikke løper rundt i treningsklær.

- Vær ærlig mot dama

På bloggen skriver Anette-Marie at det ikke er «slik at jeg ikke har draget på guttene fordi om jeg har en valk ekstra. Snarere tvert i mot. Gutter liker deg for deg.».

- Hva tror du er det viktigste gutta ser etter i en dame (som kan bli kjæreste)?

- Husmor-potensialet. Det er som Russel Peters sa i et av showene sine. Det er ikke noe vits å ha en Ferrari uten motor. Gutter, etter min erfaring, vil ha minst mulig mas og mest mulig utbytte.

- Jeg har også opplevd at vi kan ta for mye ansvar som jenter. Jeg er selvstendig av meg og vant til å ta vare på meg selv, og har opplevd at det ikke har falt helt i god jord da menn også liker å ta vare på jentene, føle seg som menn. Så, gjør husarbeidet, men la de skjemme deg bort som en prinsesse som takk for omsorgen i hjemmet, sier Anette-Marie.

- Vi gutta vet jo at kropp er et ømtålig tema for jenter. Hva bør vi absolutt aldri si høyt om kvinnekroppen - og hva er det absolutt beste komplimentet du kan få?

- Her er det vanskelig å si hva som er riktig. Vi er så forskjellige. Nå er jeg heldigvis den som har selvinnsikt nok til å vite at jeg har lagt på meg. Buksene mine fra i fjor går ikke over rumpa. Det er fakta, og jeg vet det. Likevel kan jeg ta venninner i å fortelle meg at «Neeeeeeeei, du ser kjempebra ut. Du har ikke lagt på deg. Det er bare muskler om du veier mer» og så videre. Det er sånt som irriterer meg.

Modellen mener en skal være ærlige og holde seg bra for seg selv - og hverandre.

- Det er jo ikke kult om en mann blir sammen med den heite dama, og etter noen år eller barn senere, så driter hun i å ta vare på seg selv. En evig unnskyldning er å skylde på at man har født barn og bærer preg av det med stolhet. Mannen elsker jo kvinnen og finner seg ofte i det. Dette går begge veier, gutter. Så ærlighet er gull. I mitt siste samboer-forhold hadde vi en samtale om akkurat dette. Vi bestemte oss for å bruke penger på personlig trener fordi det var mer verdt det for oss selv og hverandre, enn to uker på fylla i syden, for eksempel. Dette ble et langt svar, men konklusjonen er etter min mening å være ærlig. Ikke vent til dama er feit og klikker hun i vinkel: «Hvorfor sa du ikke noe!?».

Denne saken ble første gang publisert 06/01 2014.

Les også