Aleksander Aamodt Kilde fikk autografen til Tom Stiansen i 2003

Stjernemøtet som inspirerte Aleksander Aamodt Kilde (9)

Her får en ni år gammel Aleksander Aamodt Kilde autografen til sin store helt Tom Stiansen. Nå kommenterer den tidligere verdensmesteren i slalåm et av Norges største medaljehåp i Beijing.


<b>STJERNEMØTE:</b> I 2003 fikk en ni år gammel Aleksander Aamodt Kilde autografen til Tom Stiansen under rennene på Hafjell. Tom ble verdensmester i slalåm i 1997, og har de siste årene vært å se både som programleder for «71 grader nord» og alpinkommentator.
STJERNEMØTE: I 2003 fikk en ni år gammel Aleksander Aamodt Kilde autografen til Tom Stiansen under rennene på Hafjell. Tom ble verdensmester i slalåm i 1997, og har de siste årene vært å se både som programleder for «71 grader nord» og alpinkommentator. Foto: NTB
Publisert

Den ene herjer i utforbakken, mens den andre sitter i kommentatorbua.

Men alpinstjernene Aleksander Aamodt Kilde (29) og Tom Stiansen (51) møttes for første gang for mange år siden.

I 2003 fikk Aleksander nemlig autografen til slalåm-verdensmesteren Tom i målområdet i Hafjell.

Autografen på hånden ble nok ikke værende for alltid, men kanskje har Aleksander latt seg inspirere av stjernemøtet.

Gullvinneren fra 1997 har nok gitt noen tusen autografer i sin karriere, og Discovery-kommentatoren må innrømme at han ikke husker sitt første møte med den unge Aleksander.

– Han var ikke så kjent da som han er nå, sier han til Budstikka.

Tirsdag 8. februar 2022 – 19 år etterpå – sikret Aleksander Aamodt Kilde OL-bronse i Super-G i Beijing.

Les også: Vinter-OL i Beijing dag for dag: Dette er de viktigste norske medaljeøvelsene

Autografen til Tom Stiansen

Tom setter pris på å se tilbake på den tiden, og ikke minst bildet hvor han skriver navnet sitt på hånden til sin unge beundrer. At han følger den nå ikke fullt så lille gutten fra kommentatorbua, synes Tom er ekstra gøy.

– Det bildet er kjempehyggelig. Det er et morsomt minne, og det blir mer og mer stas å følge Aleksander, sier Tom om alpinisten fra Bærum.

<b>AAMODT I FARTA:</b> For et drøyt år siden røk Aleksander Aamodt Kilde korsbåndet. Han har kjempet seg tilbake i storform på rekordtid.
AAMODT I FARTA: For et drøyt år siden røk Aleksander Aamodt Kilde korsbåndet. Han har kjempet seg tilbake i storform på rekordtid. Foto: NTB

Tom har helt siden Aleksanders første verdenscupseier for seks år siden hatt stor tro på at han ville bli vår neste superstjerne i bakken.

– Det er ikke ofte at en 23-åring vinner et utforrenn. Det er ingen tvil om at han har en stor fremtid. Dette er starten på noe stort, sa han til Dagbladet i 2016.

Han mente da at Aleksander var et større talent enn Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal.

– Jeg måler talent i holdninger, og da er Kilde et enda større talent enn disse. Han er jo et forbilde for Kjetil og Aksel på den biten. Det sier svært mye, for de har fantastiske holdninger selv. Men Kilde er altså enda bedre, sa han da.

Les også: Tom Stiansen om kona Hanne

Denne saken ble første gang publisert 08/02 2022.

Les også