Juletid og singelliv

7 fine ting ved å være singel i julen

Tiden er din - nyt den!

DIN TID: Det aller fineste med å feire jul som singel er at man slipper å inngå komprimisser om hvor man skal være, hvem man skal være sammen med, og hva man skal gjøre.
DIN TID: Det aller fineste med å feire jul som singel er at man slipper å inngå komprimisser om hvor man skal være, hvem man skal være sammen med, og hva man skal gjøre. Foto: Colourbox
Sist oppdatert

Julen gjør noe med oss. Følelsene blir sterkere, og når man ser alle rundt seg som er to, og føler at man er en for lite, kan denne tiden være vanskelig. Og det på tross av at man vanligvis er den mest fornøyde single i by'n.

Om du synes det er vanskelig å være alene i julen, kan du trøste deg med at det er du ikke alene om, i alle fall ifølge DailyMails samlivsekspert Tracey Cox.

Hun forteller at det er helt normalt at man kan bli litt trist når man ser alle de parene som poserer foran juletreet, ikledd matchende julegensere mens de ser ut som lykken selv.

- Men husk å ikke glorifisér andres forhold. Dette er juleregel nummer en, og også den ene regelen som vil gjøre deg glad året rundt, skriver hun.

Du vet aldri hva som foregår i andres hjem. Alle har sine oppturer og nedturer, og det som i alle fall er sikkert, er at det ikke er noen vits i å være i et dårlig forhold bare for å være det.

Om du synes det blir for mye kosemosing på sosiale medier - logg av, og fokuser på dine egne, koselige juletradisjoner.

For det er jo også mye som er fint, ved å være singel i juletiden. Først og fremst:

1. Du får feire julen hos din egen familie

Så fort man er i et forhold kommer også forventningene om en jul her, og en jul her. Kos deg med familien, og nyt å ha fokuset ene og alene på dem. I tillegg - du slipper krangelene om hvor dere skal være når.

2. Du slipper alle par-spørsmålene

Når man kommer som par på alskens familiemiddager, vær du sikker, spørsmålene vil komme! Når skal dere få barn, når skal dere flytte sammen, når skal dere forlove dere... hjelpes! Som singel slipper du dette, selv om du kanskje må svare tante Britt på hvorfor du fortsatt er singel (gi henne i så fall denne lista, hehe).

3. Du kan nyte roen

Det er din tid, du kan gjøre akkurat det du vil hele tiden. Kryp under et teppe med en deilig kopp kakao og nyt juleroen.

4. Du kan sette vennene dine først

Når tiden skal deles mellom to familier kan det fort bli hektisk, og når man legger til kjærestetid, så rekker man kanskje ikke møte vennene sine så ofte som man ønsker. Hva med å arrangere en julefest for gode venner?

5. Ingen filmer er for cheesy

Tviler på at kjæresten ville vært så interessert i «The Princess Switch». Da er det ganske så fint å ha TV-en for seg selv.

6. Du kan reise på en casual juledate med det gamle crushet ditt

Hva med å avtale en hyggelig kaffe-/gløggdate med crushet du har hatt et godt øye til siden ungdomsskolen? Han eller hun har sikkert også reist hjem til jul, med mye tid til overs. Hvis dette høres ut som en god plan, kan du jo sjekke ut våre hotteste tips til hvordan du får fart på Tinder-profilen din i høytiden!

7. Du trenger ikke late som du er glad for shitty julegaver

Singelliv i julen betyr å slippe unna stive smil og falske takk for den ubrukelige brødbakemaskinen kjæresten din fant ut at han/hun ville gi deg, men som du absolutt IKKE ønsket deg. Ja takk til å heller bruke mer av julegavebudsjettet på seg selv og ting du faktisk har lyst på!

Denne saken ble første gang publisert 21/12 2018, og sist oppdatert 23/12 2019.

Les også