10 par som traff hverandre på idrettsarenaen

Parterapeut nevner flere fordeler ved å møte kjæresten sin på jobb.

Silje Norendal og Alexander Bonsaksen traff hverandre på Olympiatoppen.
Silje Norendal og Alexander Bonsaksen traff hverandre på Olympiatoppen. Foto: Nettavisen/scanpix
Publisert

(SIDE2): - Par som har noe felles som oppleves som viktig, som for eksempel verdier, interesse eller jobb de brenner for vil lettere kunne bevare lidenskapen og utvikle parforholdet, sier par-og familieterapeut Kate Elin Søyland ved Åpen Dialog i Sandnes til Side2.

42 år gamle Ole Einar Bjørndalen har bestemt seg for å fortsette skiskytter-karrieren. Han skal også bli far.
42 år gamle Ole Einar Bjørndalen har bestemt seg for å fortsette skiskytter-karrieren. Han skal også bli far. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Denne uken ble det kjent at skiskytter Ole Einar Bjørndalen (42) og den hviterussiske skisyktteren Darja Domratsjeva (29) er et par. I tillegg til at de er idrettens nye superpar, venter de også barn sammen. Bjørndalen overrasket alle med den gode nyheten da han møtte pressen på Olympiatoppen tirsdag.

- Vi skal bli foreldre. Det ser vi frem til og er glade for det. Termin er i starten av oktober, sa Bjørndalen.

Ryktene om de to har versert i lang tid, men Bjørndalen har vært klar på at han ikke ønsker å snakke om privatlivet overfor pressen. Her kan du lese om hvorfor de holdt forholdet hemmelig.

Skiskytterparet er imidlertid langt fra de eneste som har funnet hverandre på idrettsarenaen.

Her er 10 andre norske idrettstjerner som har falt for hverandre og har jobben til felles:

Langrennsløper Marit Bjørgen og tidligere kombinertløper Fred Børre Lundberg.De har vært et par siden 2005, og ble foreldre til en gutt 2.juledag i fjor.

Foto: Aleksander Andersen (NTB scanpix)

Langrennsløper Ola Vigen Hattestad er samboer med landslagsløper Katja Visnar fra Slovenia. De ble også foreldre for første gang i fjor.

Ola Vigen Hattestad med sønnen Ludvig og kona Katja.
Ola Vigen Hattestad med sønnen Ludvig og kona Katja. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Tidligere langrennsløper Kristin Størmer Steira er gift med langrennsløper Devon Kershaw fra Canada. De giftet seg i Lofoten i fjor. Frieriet skjedde under en topptur-ferie i Nepal.

Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Langrennsløper Ingvild Flugstad Østberg er kjæreste med skøyteløperen Christoffer Rukke. Ifølge Se og Hør møttes paret på en samling i på Fuerteventura i 2011.

Foto: Scanpix/Montasje

De tidligere langrennsløperne Pål Gunnar Mikkelsplass og Marit Mikkelsplass er gift.

Pål Gunnar Mikkelsplass og Marit Mikkelsplass.
Pål Gunnar Mikkelsplass og Marit Mikkelsplass. Foto: Alexander Winger (Mediehuset Nettavisen)

Snowboardkjører Silje Norendal og ishockeyspiller Alexander Bonsaksen. De ble et par i 2014.

- Vi møttes gjennom trening på Olympiatoppen. Det er stedet å møtes, har Norendal tidligere uttalt til TV 2.

Foto: Nettavisen/scanpix

Fotballspillerne Peter Kovacs og Lindy Melissa Wiik har vært kjærester i en årrekke. Ifølge VG møttes de for første gang da begge var i Tromsø for å spille kamp.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Fotballtrener Vegard Hansen og travprofil Malin Berås.I mars i år ble det kjent at de to har funnet tonen.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen (46) og travprofilen Malin Berås (27) har blitt et par.
Mjøndalen-trener Vegard Hansen (46) og travprofilen Malin Berås (27) har blitt et par. Foto: Jon Olav Nesvold/Paul Weaver (NTB scanpix/Nettavisen)

Fotballspiller Vadim Demidov fridde til tidligere hekkeløper Christina Vukicevic i 2012. Det var i desember samme år at det ble klart at idrettsprofilene hadde blitt et par. For kort tid siden ble det også kjent at paret venter barn. Terminen er i månedsskiftet juni/juli.

Håndballprofilene Anja og Gro Hammerseng-Edin. De giftet seg i 2013, og har sønnen Mio sammen.

Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Så mange dater en kollega

Det er kanskje vanligere enn man skulle tro å møte partneren sin gjennom jobben. En tidligere studie fra CareerBuilder, som Forbes viser til, opplyser at 39 prosent sier at de har datet en kollega minst èn gang i løpet av karrieren. 17 prosent opplyser at de har datet en kollega minst to ganger. Blant disse sier 30 prosent at de har tatt skrittet videre helt til giftemål.

- Vi bruker 70 prosent av tiden vår på kontoret. Det er på jobben vi tilbringer dagene, utforsker oss selv og bygger nettverk. Så hvorfor skal ikke dating inkluderes? sier karrierekspert og forfatter Nicole Williams til Forbes i forbindelse med tallene.

LES OGSÅ: 10 par som traff hverandre på jobb

Foto: Åpen Dialog

- Ofte ekte vare

Søyland sier til Side2 at det er både fordeler og ulemper ved å møte partneren sin gjennom jobben.

- I begynnelsen er paret i en lykkerus og alt er spennende. Det som imidlertid kan være en felle (som mange går i) er at det blir for mye jobbprat på fritiden – noe som på sikt kan føre til at en mister lidenskapen og kjærestefokuset og kan risikere å ende opp som «to gode kolleger». En stor fordel er jo at man kjenner hverandre på både godt og vondt, man har et nyansert bilde av den andre så det er ikke like lett å bli forført av fasaden og faller de to for hverandre er det ofte ekte vare som har gode muligheter til å bli et livslangt forhold, sier hun og legger til:

- Paret både trives sammen sosialt, har felles interesse og er tiltrukket av hverandre som kjærester.

Er det noe sannhet i uttrykket «like barn leker best»?

- Definitivt! Par som har noe felles som oppleves som viktig, for eksempel verdier, interesse eller jobb de brenner for vil lettere kunne bevare lidenskapen og utvikle parforholdet – limen blir noe mer enn en pen fasade og den såkalte «Familien AS». Jeg vil si at det å ha noe felles er en forutsetning for et lykkelig samliv – og så kan en heller være ulike på mindre viktige områder. Ut fra min kliniske erfaring, så kan jeg generelt si at prognosene for at slike par forblir en god match er gode.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Denne saken ble første gang publisert 06/04 2016.

Les også