Norges beste wienerpølse

Dette er Norges beste wienerpølse

Pølsemakerens utvalgte fra Nordfjord scoret best, men juryen skryter av alle de tre pølsene på pallen.

<b>NORGES BESTE WIENERPØLSE:</b> Vi Menns ekspertpanel, bestående av fra venstre Hans Petter Moen (Volvo Truck Center), Hilde Charlotte Solheim (jeger som skyter sin egen mat) og pølsemaker Bjørn Tore Teigen, med de tre beste pølsene i vår store wienertest.
NORGES BESTE WIENERPØLSE: Vi Menns ekspertpanel, bestående av fra venstre Hans Petter Moen (Volvo Truck Center), Hilde Charlotte Solheim (jeger som skyter sin egen mat) og pølsemaker Bjørn Tore Teigen, med de tre beste pølsene i vår store wienertest. Foto: Håkon Bonafede
Sist oppdatert

En jury som representerer folkelig og faglig kjærlighet til wiener­pølsa, smakte seg gjennom 11 wienere som selges over det ganske land.

En wiener som spises uten tilbehør, som vurderes uten at du er skrubbsulten eller har to i promille, har ingenting å gjemme seg bak. Dette var sannhetens wienerpølse-øyeblikk.

Flere pølser falt ikke i smak hos ekspertene

NORGES BESTE PØLSE: Wienerpølsa fra Nordfjord er juryens førstevalg.
NORGES BESTE PØLSE: Wienerpølsa fra Nordfjord er juryens førstevalg. Foto: Vi Menn

Flere av pølsene falt knallhardt igjennom. Høyt kjøttinnhold, fine etiketter og høye priser hadde ikke noe å si; blant de tre jumboene endte både Jacobs og Grøstad, to wienere vi ventet oss mye av. Tilsvarende positivt er det at noen av billigpølsene holdt mål og vel så det, det er ingen skam å servere X-tra wiener fra Coop til konger og presidenter.

Denne wienerpølsa er terningkast seks

Etter at alle pølsene var ­studert og smakt, pekte to av dem seg ut som vinnerkandidater. En kjapp diskusjon, og juryens dom var klar.

– Vinnerpølsa har tydelig røyk­aroma og en mild god smak med innslag av røyk. Dette er terningkast seks, fastslo pølse-trioen.

Den perfekte pølsa til barneselskap

– Tapende finalist lå ikke langt etter. En mild og god pølse, dette også, med et mildere innslag av røyk. Den perfekte pølsa til barne­selskaper, synes Hilde Charlotte.

Tiden var inne for å avsløre pølsenes identitet til en nysgjerrig jury, and the wiener was «Pølsemakarens utvalde wiener­pølser, røykt på ekte bøkeflis», som selges på Rema 1000, med Gilde Wienerpølse som en god toer. Siste pølse på pallen, fra Finsbråten, fikk omtrent samme karakteristikk.

<b>TILBEHØR: </b>En wiener blir enda bedre med godt tilbehør.
TILBEHØR: En wiener blir enda bedre med godt tilbehør. Foto: Peter Nagy

– God smak, men noe tørr, mente juryen.

Se video fra testingen her:

Denne saken ble første gang publisert 18/01 2019, og sist oppdatert 02/07 2019.

Les også