Test: Sony WH-1000XM3

Et svært godt kjøp

Sonys beste støydempende hodetelefoner er helt rå.

Pluss ikon
<b>GODT BRUKT:</b> Den lyse versjonen av Sony WH-1000XM3 synes ikke vi personlig er spesielt «eksklusiv». Etter noe tids bruk ser den litt møkkete og slitt ut. Gå for den sorte utgaven om du skal kjøpe disse trådløse hodetelefonene.
GODT BRUKT: Den lyse versjonen av Sony WH-1000XM3 synes ikke vi personlig er spesielt «eksklusiv». Etter noe tids bruk ser den litt møkkete og slitt ut. Gå for den sorte utgaven om du skal kjøpe disse trådløse hodetelefonene. Foto: Hallvard Lunde
Sist oppdatert

Sony WH-1000XM3: Tredje generasjon med støydempende hodetelefoner i WH-1000X-klassen fra Sony tar enda et skritt opp når det kommer til støydemping.

LES OGSÅ: (+) Var Frode Berg en brikke i jakten på Russlands dommedagsvåpen?

Når vi tar på oss hodetelefonene WH-1000XM3 forsvinner de dumpe lydene fra asfaltleggerne i gata utenfor, suset fra ventilasjonsanlegget fordufter og hjemme klarer de fint å holde støyen fra ni gutter som har LAN-party på et helt levelig nivå.

Litt enkelt og trist design

Designmessig er det små forskjeller på WH-1000XM3 og de to foregående versjonene fra Sony.

Noen forskjeller er mer synlige enn andre, som at skinnimitasjonene på øreklokkene er byttet ut med et plastmateriale, noe vi faktisk synes bidrar til å gi 1000XM3 et noe «billigere» uttrykk enn de foregående utgavene.

LES OGSÅ: Har du iPhone - da kan du spare penger ved å gå gjennom denne sjekklisten

<b>SOLID:</b> Byggekvaliteten på Sony WH-1000XM3 er god. Vi har brukt denne og tidligere utgaver over lengre tid - uten at de mekaniske delen har sviktet på noen måte.
SOLID: Byggekvaliteten på Sony WH-1000XM3 er god. Vi har brukt denne og tidligere utgaver over lengre tid - uten at de mekaniske delen har sviktet på noen måte. Foto: Hallvard Lunde

Vi synes også utgaven i «sølv» er i overkant «trist og grå». Personlig ville vi nok ha valgt den sorte versjonen av VH-1000XM3.

Herlig komfort og god lyd

Komforten er det uansett ikke noe å si på. Disse hodetelefonene kan man bruke hele dagen uten å bli sliten eller svett bak ørene.

Lydkvaliteten er det heller ikke mye å pirke på. Vi synes 1000XM3 leverer jevnt godt, fra dyp bass via tydelige mellomtoner til en klar diskant.

Vi kan spille lavt og vi kan spille høyt – WH-1000XM3 leverer kvalitet hele veien.

God app

Sonys Headphone-app er begynt å bli bra. Den byr på reelle tilpasningsmuligheter. Det er også her du kan velge om den adaptive lydtilpasningen automatisk skal endre støyreduksjonen basert på dine omgivelser.

Denne funksjonen fungerer ganske bra. Vi testet den foran PC-en med ulike lydbilder, som fra en flyplass, togstasjon, om bord på et fly og så videre.

Her klarer WH-1000XM3 relativt raskt å endre program for hvordan den demper den eksterne støyen. Med WH-1000XM3 er Sony helt i tet når det kommer til aktiv støyreduksjon.

LES OGSÅ: Test av sporingsbrikken Tile - perfekt for alle surrehuer og rotekopper

Smarte funksjoner

Vi liker også godt pause/dempe-funksjonen som aktiveres enkelt ved å holde hånden over høyre øreklokke.

Vi synes likevel at Sony har litt å lære av Jabra Elite 85h. De hodetelefonene oppleves som et hakk mer brukervennlig, selv om Sony nok fortsatt er bedre når det kommer til støydemping.

Der Sony WH-1000XM3 har noe lære, er når det kommer til mobilsamtaler. Her er både Jabra Elite 85h og Bose NCH700 betydelig bedre.

Konklusjon

OPPBEVARING: Et praktisk reiseetui følger med Sony WH-1000XM3.
OPPBEVARING: Et praktisk reiseetui følger med Sony WH-1000XM3. Foto: Sony
BRETT SAMMEN: Sony WH-1000XM3 tar ikke store plassen når de er lagt flatt og «snurret» sammen.
BRETT SAMMEN: Sony WH-1000XM3 tar ikke store plassen når de er lagt flatt og «snurret» sammen. Foto: Sony

Sony leverer stort sett prikkfritt på våre viktigste testkriterier; god lyd, god støydemping og komfort.

Der ting kan forbedres er kvaliteten på mobilsamtalene og materialbruken. Spesielt den lyse utgaven av WH-1000XM3 oser ikke «luksus» akkurat.

Har du først brukt denne typen hodetelefoner på en flyreise eller i et støyende arbeidsmiljø, så er du solgt. Sonys hodesett ble lansert høsten 2018. Det betyr to ting; Det kommer snart en ny versjon og du kan forvente å finne dette hodesettet til en langt lavere pris enn på lanseringstidspunktet.

Vi har sett det annonsert for så lavt som 2.400 kroner. Laveste pris akkurat nå er 2.690 kroner.

Det gjør Sony WH-1000XM3 til et svært godt kjøp.

Spesifikasjoner: Sony WH-1000XM3

Type: Over øret, lukket konstruksjon, aktiv støydemping
Støydemping: Ja
Trådløs: Ja, Bluetooth 4.2
Kodeker: AAC, aptX HD, aptX, LDAC, SBC
Elementstørrelse: 40 mm
Vekt: 225 gram
Frekvensomfang (max): 40.000 Hz
Frekvensomfang (min): 4 Hz Følsomhet: 105,4 dB/mW
Batterilevetid: 30 timer

Vår vurdering: Sony WH-1000XM3

PLUSS: Fantastisk støydemping, svært god

MINUS: Kan ikke lade og lytte samtidig, kjedelig design (i grått), mobilsamtaler

Karakter: 5 |

Pris: 2.898 kroner

Denne saken ble første gang publisert 16/01 2020, og sist oppdatert 23/01 2020.

Les også