Anmeldelse - «Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds»

Møljekamp fra Marvel og Capcom

Marvels helter slår godt fra seg i Capcoms nyeste slåssespill.

Publisert Oppdatert

Nå kan du endelig finne ut hvem som vil vinne en kamp mellom Spider-man og Dr. Doom.

Hva med å prøve å kveste Captain America med Hulk.

Og ikke minst, sette Marvel-figurene opp mot Capcoms varierte utvalg av slåsskjemper og spillhelter.

«Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds» er et slåssespill der et bredt utvalg av Marvel-tegneserienes mest kjente helter denger løs på Capcoms spill- og slåssehelter.

Hvis dette ikke sier det stort, så betyr det at tegneseriefigurer som Spider-man, Captain America, Thor, Hulken og Dr. Doom braker løs med spillfigurer som Ryu og Chun Li (fra «Street Fighter»), Chris Redfield («Resident Evil»), Arthur («Ghosts'n Goblins») og Viewtiful Joe (fra spillet med samme navn).

Det høres ut som en pussig miks på papiret, men fungerer overraskende godt i praksis.

Spillmessig er dette nemlig ganske tradisjonelt. Man velger et lag bestående av tre figurer, og slåss mot et annet lag.

Kun en figur er på skjermen av gangen, og i beste wrestling-stil kan man tagge med noen andre dersom man trenger å skifte spillfigur og taktikk.

En helsemåler øverst på skjermen viser hvor mye liv man selv og motstanderen har, og man kan utføre enkle spesialangrep med ulike knappe- og spakekomboer, samt superangrep ved å lade opp en måler over tid.

Det er et supertradisjonelt system. Kjent fra spill som «Street Fighter» og «Tekken Tag», og garvede slåssespillfans vil umiddelbart kjenne seg godt igjen.

«Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds» langt fra noe dårlig slåssespill.

Den presise spillmekanikken og det fargerike karakterutvalget gjør dette til en sikker vinner på vorspiel: det enormt varierte utvalget med spillfigurer og spesialangrep byr på mange spektakulære og vanvittige angrep som frembringer alt fra humring til gapskratt.

Grafikken er også god, med en tegnefilmaktig stil på spillfigurene, og detaljerte bakgrunner som har mange referanser både til Capcom-spill og Marvel-universet.

Likevel finner jeg meg selv i å ønske at Marvel-heltene kunne fått litt friere spillerom i spillform.

Det føles litt innesperret og begrenset å se de spektakulære superheltene presset inn i Capcoms relativt trange slåssespill-rammer.

Jeg ønsker meg mer omfattende historier rundt heltene, mer insentiv til å leke meg og utforske, og noe mer enn bare et rent slåssespill. Marvel-heltene fortjener rett og slett mer boltreplass!

«Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds» byr på stor moro for fans av Capcoms slåssespill, eller de som elsker Marvel-heltene.

Les lengre anmeldelse og se trailer og flere bilder på Spill.no

Les også:

Slik er 3D på mobilen

Her er din neste mobil

Her vår du gratis antivirus

Capcoms Street Fighter-figurer er sterkt representert i spillet.
Capcoms Street Fighter-figurer er sterkt representert i spillet. Foto: Capcom

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning