Zaggkeys Folio for iPad Air

Gjør iPad-en til en PC

Denne tastaturmappen er det nærmeste du kommer en Mac uten faktisk å kjøpe en.

Klikk iPad-en på plass i Zaggkeys og du har noe som ligner på en bærbar PC.
Klikk iPad-en på plass i Zaggkeys og du har noe som ligner på en bærbar PC. Foto: Tron Høgvold
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Baklyste taster

+ God skrivekomfort

+ PC-formatet

- Noe heng mellom apper

- Tung

- iPad-en må ut for å brukes flatt mot et bord

Spesifikasjoner

  • Passer for: iPad Air
  • Tastaturspråk: Nordisk
  • Lader: mikroUSB
  • Batterilevetid: Opp til 30 dager
  • Vekt: 500 gram
  • Annet: Bakgrunnbelyst tastatur

Laveste nettpris: 659 kroner hos www.dustinhome.no

Amerikanske Zagg er nok for mange mer kjent som avsender av beskyttelsesfilm (InnvisibleShield) for mobiltelefoner enn for tastaturer. Men med Zaggkeys Folio har de laget en variant som vi virkelig liker.

Tastaturmappen har fått en klassisk PC-form og når iPad-en er klikket på plass, så er det mange som vil tro du sitter med en liten bærbar PC.

Sitter fast

Det er raskt å både sette inn og ta ut iPad-en av dekselet, samtidig som nettbrettet sitter ordentlig fast. Du trenger ikke være redd for at det skal gå i gulvet om du kun holder fast i tastaturet på vei fra sofaen til kjøkkenbordet.

Vinkelen på skjermen kan justeres relativt langt bakover. Produsenten oppgir at den kan justeres 135 grader. Det stemmer nok ganske bra.

I sammenslått posisjon er det ingen magneter eller fester som holder tastatur og skjerm sammen. Det gjør at man i en sekk vil kunne oppleve å stikke både bøker og ark inn mellom skjerm og tastatur.

iPad-en slår seg riktignok av slik den skal, så en eller annen form for magnet finnes nok i dekselet.

Tastaturet er enkelt å koble til og kobler seg raskt og automatisk til iPad-en etter at enhetene har vært adskilt og Bluetooths slått av.

Hengselen virker solid og holder skjermen (iPad-en) i ønsket posisjon uten å sige.

Et solid minus får Zagg for å ha glemt å lage «luftehull» til iPad-ens høyttalere. Det legger bokstavelig talt en demper på lyden.

God skrivekomfort

Tastaturet har fått en typisk øy-layout (chicklet) som vi ser på mange bærbare PC-er. Her er det et mellomrom mellom tastene, noe som ofte gjør skrivingen god og presis.

Motstanden i tastene er god og vandringen er ikke for lang. Tastene er helt flate på toppen. Noen liker at tastene har en fordypning for fingerputen, men dette blir en smakssak.

Vi synes kanskje den krasse overgangen mellom topp og side (90 grader) på tastene gjør at vi noen ganger henger fingrene fast i denne overgangen. Her hadde en avrundet fasong vært å foretrekke, men det hadde ikke vært like stilig.

Tastaturbasen er også stort sett fast, men når man legger skjermen bakover så løfter basen seg noe fra underlaget og bidrar til at det blir litt svikt øverst på tastaturet.

Det er likevel ikke noe som vi synes går nevneverdig ut over skrivekomforten. På dette tastaturet skriver vi like raskt og presist som på et normalt tastatur. Her kan vi også bruke mange av snarveiene man kan om man har Mac, som cmd+c/v for å klippe ut og lime inn.

Konklusjon

Før vi drar den endelige konklusjonen må vi nevne rosinen i pølsa med Zaggkeys Folio; baklyste taster. Det er første gang vi har sett på denne typen iPad-tastatur og bidrar til å skille Zaggkeys Folio fra de øvrige tastaturene i denne testen.

Lysstyrken kan justeres i tre nivåer. Og ikke nok med det, du kan også endre fargen på baklyset. En liten svakhet er at man ser inn på lysdiodene på den øverste raden, noe som kan være sjenerende. Men på flyet eller på en dunkel kafé, kommer baklysene til sin rett.

Vi opplevde også noen ganger at tastaturet «hang fast» i forrige app vi brukte og ikke ville virke før vi hadde avsluttet appen. Dette skjedde bare noen få ganger, men litt irriterende var det når det skjedde.

Visuelt så synes vi yttersiden at det ytre laget på tastaturmappen er litt kjip. Forsøket på en slags skinnimitasjon er ok, men gir ikke oss noen premiumfølelse.

I sum er vi likevel svært begeistret for Zaggkeys Folio. Dersom du vil ha et tastatur som har mye å by på og som gjør iPad-en om til noe som ligner på en PC, så har du et klart valg her.

Les også

Dette nettbrettet får ternigkast 6

Foto: Tron Høgvold

Så bra er Office på iPad

Så bra er Samsung Galaxy S5

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning