Test av Samsung Galaxy Note II

Verdens største mobil får terningkast seks

Samsung har laget en av verdens beste mobiler.

FILM: Skjermen og skjermstørrelsen gjør Samsung Galaxy Note II til en bra videospiller.
FILM: Skjermen og skjermstørrelsen gjør Samsung Galaxy Note II til en bra videospiller. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Skjerm

+ Pen

+ God ytelse

+ Responsiv

+ Lang batterilevetid

+ Mange smarte funksjoner

- Vipper på flatt underlag

- Lysstyrken justeres noen ganger litt lavt

Ikke mindre enn 10 millioner har latt seg friste av den første Galaxy Note, som har vært på markedet i et år. Det er imponerende. Spesielt når vi vet at den første Note var en gigantmobil med 5,3 tommers skjerm.

Vi ble derfor skeptiske når vi deltok på lanseringen av Galaxy Note II i Berlin tidligere i høst og hørte at Galaxy Note II skulle få en skjerm på hele 5,5 tommer. Men de tekniske dataene avslører at nye Note faktisk er smalere enn forgjengeren, men den er litt lenger og litt tynnere. Det gjør at Galaxy Note II ikke oppleves som noe større enn første generasjon Note.

Galaxy Note II har også noen andre forbedringer som er verdt å merke seg. Først og fremst er den blitt enda kraftigere. Galaxy Note II er nå den kraftigste mobilen fra Samsung. Her snakker vi om en 1,6 GHz firekjerners prosessor med 2 GB minne.

Penn

Det som skiller Galaxy Note II mest fra andre mobiler, i tillegg til den svære skjermen, er at den er utstyrt med en penn. I Note II er pennen blitt oppgradert og er mer ergonomisk. Den fungerer også med flere programmer enn tidligere og det skal komme en oppgradering, at slik mobilen kan vise to apper på samme tid. Dette er en funksjon som du også finner på nettbrettet Galaxy Note 10.1 og er en funksjon som kun fungerer på noen utvalgte apper.

Pennen kan brukes til drodling, tegn og forklaringer på bilder, skrive notater og du kan faktisk lage relativt stilige illustrasjoner og tegninger om du er god nok. Håndskriftsgjenkjenningen er faktisk ganske god, men vi føler fortsatt at den ikke er raskt nok og at vi må skrive relativt pent for at den skal forstå oss. Men for å skrive et punktbasert notat fra et møte vil den nok fungere for mange. Pennen kan også brukes når du surfer og du kan navigere ved bruk av ulike pennbevegelser (gestures).

Rask

Samsung Galaxy Note II

 • Operativsystem: Android 4.1
 • Skjerm: 5,5 tommer AMOLED
 • Oppløsning: 1280 x 720 punkter
 • Prosessor: ARM Cortex A9, firekjerners med 1,6 GHz
 • Internminne (ram): 2 GB
 • Intern lagring: 16 GB
 • Minnekort: Ja, opp til 64 GB
 • Kamera: 8 MP
 • Frontkamera: Ja
 • 3G: HSPA+ 21/5,76 opp/ned
 • Batteri: 3100 mAh
 • Størrelse: 8 x 15,1 x 0,94 cm
 • Vekt: 180 gram

Samsung Galaxy Note II oppleves som en rask mobil. Den raske prosessoren gjør tydeligvis en bra jobb. På våre ytelsestester legger den seg hakket over Samsung Galaxy S III, men på nivå eller litt under iPhone 5. Men når det gjelder batterilevetid, så knuser Galaxy Note II både Samsung Galaxy S III og iPhone 5. I vår batteritest holdt Galaxy Note II det gående i 8 timer og 51 minutter. Det er nesten to timer mer enn iPhone 5 og cirka 40 minutter mer enn Samsung Galaxy S III. Og det er imponerende skjermstørrelsen tatt i betraktning.

Vi opplevde heller aldri at batterilevetid var noe problem i testperioden. Selv med aktiv testbruk holdt batteriet i godt over ett døgn. Vi vil tro at med moderat normal bruk kan batteriet på Galaxy Note II holdet det gående i både to og tre døgn. Til normal bruk kan du også bruke en strømsparefunksjon som blant annet nedjusterer lysstyrken på skjermen og reduserer maksytelsen på prosessoren for å spare strøm.

Nydelig skjerm

Skjermen på Galaxy Note II er verdt en egen omtale. Størrelsen i seg selv gjør at dette er en skjerm du lett kan bruke til å se film når du er ute og reiser eller for å bla i og redigere egne bilder. Skjermen har sterke og klare farger og fargemetningen er kraftigere og svartnivået bedre enn på iPhone 5. Og skjermen på iPhone 5 er i toppklassen, så det sier litt om skjermen på Galaxy Note II. Oppløsningen på 1280 x 720 punkter gir omtrent samme pikseltettheten som for iPhone 5, men altså på en skjerm som er 1,5 tommer større.

Rett og slett god

DELT SKJERM: Galaxy Note II skal få samme funksjon som nettbrettet Note, der man skal kunne bruke to program på skjermen samtidig.
DELT SKJERM: Galaxy Note II skal få samme funksjon som nettbrettet Note, der man skal kunne bruke to program på skjermen samtidig. Foto: Samsung

Testresultater: Galaxy Note II

 • Quadrant (total) 6243
 • Electopis (fps) 43,69
 • Browzermark 179 240
 • Sunspider 1032
 • Linpack Pro Singel 65,141
 • Linpack Pro Multi 135,255
 • Geekbench 2 1920
 • Batterilevetid 8:51

I testperioden har vi lett med lys og lykter etter svakheter på Samsung Galaxy Note II. Men det er ikke mye vi finner. Galaxy Note II er rett og slett en veldig bra mobil. Men vi hadde ikke gjort jobben vår om vi ikke klarte å finne noen punkter som kan bli bedre.

Det første som irriterer oss litt er at telefonen ikke ligger 100 prosent i ro når den brukes liggende på et flatt underlag. Når vi bruker Galaxy Note II lagt flatt på et bord, så vipper den når vi trykker på skjermens ytterkanter. Det er litt irriterende. Siden Note II er en såpass stor mobil brukes den litt som et nettbrett. Både på jobb og hjemme ligger den ved siden av oss lett tilgjengelig for å motta inngående samtaler, sjekke meldinger, høre på radio og lese litt på Twitter og Facebook.

Kameraet kunne også vært bedre. iPhone 5 har et bedre kamera og på en så stor mobil kunne Samsung ha løftet kvaliteten på kameraet et per hakk.

Et siste lite minus noterer vi for at vi synes den automatiske lysjusteringen på skjermen noen ganger legger nivået litt for mørkt.

Konklusjon

Dersom du ikke blir skremt av størrelsen, så er Samsung Galaxy Note II en av de beste mobilene på markedet akkurat nå. Den er kjapp, har en veldig god skjerm, en god versjon av Android og i tillegg legger Samsungs eget

SVÆR: Sammen med iPhone 5 fremstår Galaxy Note II som en gigant.
SVÆR: Sammen med iPhone 5 fremstår Galaxy Note II som en gigant. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC

TouchWiz-grensesnitt på et ekstra lag med brukervennlighet.

Telefonen er full av smarte funksjoner, som på Samsung Galaxy S III. Et eksempel på dette er at mobilen sier ifra om du tar telefonen og går, men har glemt igjen pennen på skrivebordet. Smart.

Pennen tar det nok tid for de fleste å venne seg til, men byr på muligheter som ingen andre kan tilby akkurat nå. Størrelsen, pennen, ytelsene og funksjonene gjør at Galaxy Note II er alene og suveren i en mobilkategori ingen andre enn Samsung trodde på.

Les også:

10 skjulte perler i iOS 6

Gratis film og TV-serier ut året med Netflix

Dette visste du ikke om Gmail

De beste hjelm- og actionkameraene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning