Netflix og HBO har vært de store snakkisene på TV-fronten i år. Nå er Netflix lansert og prisen er 79 kroner per måned. Den første måneden er gratis.

Hva Netflix er

Netflix er et amerikansk selskap som tradisjonelt har vært en abonnementstjeneste for fysiske filmer sendt til brukerne via posten. De senere årene har det vært streaming av film som har bidratt til selskapets kraftige vekst og på verdensbasis har selskapet over 27 millioner brukere.

Netflix kan du bruke på TV-en via Smart-TV-er med apper, Apple TV, spillkonsoller, Blu-ray-spillere, nettbrett, telefoner og selvsagt direkte på PC-en.

Netflix lover at filmer og TV-serier skal vises med norske undertekster.

Dette kan du se på Netflix

I Norge er Netflix blant annet kjente for å ha kjøpt inn serien Lillyhammer med Steven Van Zandt i en av hovedrollene. Steven Van Zandt kjenner nok mange som gitarist i Bruce Springsteens E Street Band og som mafiabossen og strippeklubbeieren Silvio i mafiaserien "The Sopranos".

Blant produsentene som leverer innhold til Netflix finner vi blant annet Warner Bros, Twentieth Century Fox, Walt Disney Company, Sony Pictures Entertainment, BBC Worldwide og nordiske leverandører som Nordisk Film Distribution, AB Svensk Filmindustri og Norsk Filmdistribusjon.

For betalende brukere av Spotify er prøvetilbudet utvidet og man får bruke tjenesten gratis ut året.

Les også:

10 skjulte perlier i iOS 6

Dette visste du ikke om Gmail

Møt lillebroren til Galaxy S III

OVERALT: Netflix kan du se overalt. Tjenesten finnes som app for mobiler, som app for smart-TV-er, på PC/Mac og en del Blu-ray-spillere.=

OVERALT: Netflix kan du se overalt. Tjenesten finnes som app for mobiler, som app for smart-TV-er, på PC/Mac og en del Blu-ray-spillere. © Remy Haynes

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!