Android-programmer for vimsekopper

Tre programmer som holder styr på hverdagen

Lurer du på hvor lønna tok veien? Eller har du glemt passordet til nettbanken - igjen?

ORDEN PÅ LØNNA: Easy Envelope Budget Aid er et ypperlig program for å holde styr på utgiftene dine.
ORDEN PÅ LØNNA: Easy Envelope Budget Aid er et ypperlig program for å holde styr på utgiftene dine. Foto: Mobili Media AS
Publisert Oppdatert
ORDEN PÅ PASSORD: Biowallet holder styr på og beskytter alt fra kredittkortinformasjon til passord og bilder du ikke vil dele med andre.
ORDEN PÅ PASSORD: Biowallet holder styr på og beskytter alt fra kredittkortinformasjon til passord og bilder du ikke vil dele med andre. Foto: Mobili Media AS

Her er løsningen for deg som har Android-telefon.

Noen av oss har lært å leve med at vi er uhelberedelige rotehoder. Vi kan takke Facebook for at vi greier holde styr på bursdager, vi forsover oss annenhver dag fordi vi glemmer å legge oss før tre på natta, og vi har ikke snøring på hvor de siste hundrelappene av lønna tok veien.

Dersom du føler deg truffet, er disse Android-programmene verdt en nærmere titt:

Biowallet Signature

Biowallet er kort fortalt en virtuell safe der du kan legge sensitiv informasjon. Her er det egne kategorier for bankkontoer, kredittkort og nettsteder, i tillegg til en egen fane der du kan samle brukernavn og passord for det du måtte ønske.

Om du bruker tjenester som nettbank, diskusjonsfora og Facebook, og har forskjellig passord på disse, er det fort gjort å gå i spinn når du skal logge inn, og det ender ofte med at du må bestille et nytt passord til e-postadressen din.

Og så var det å huske hvilken e-postadresse du registrerte deg med, da..

Med Biowallet trenger du kun huske ett passord, som kreves for å åpne programmet. Deretter er det bare å søke opp (eller bla nedover i menyen) til du finner innloggingsinformasjonen til tjenesten du skal bruke.

Du kan også flytte lyssky bilder og hemmelige dokumenter til Biowallet, slik at du unngår svettetokter og hjertebank dersom telefonen din skulle bli stjålet.

Kort oppsummert er Biowallet en komplett og ypperlig alt-i-ett-løsning for å ta vare på sensitiv informasjon.

Easy Envelope Budget Aid (EEBA)

ORDEN PÅ UTGIFTER: Alle utgifter trekkes fra budsjettet du har satt opp.
ORDEN PÅ UTGIFTER: Alle utgifter trekkes fra budsjettet du har satt opp. Foto: Mobili Media AS

Å dra kortet er noe man gjerne gjør ukritisk i lystig lag, og kanskje også i andre situasjoner. Dette fører fort til at man lurer på hvorfor man er blakk to uker før lønningsdagen.

EEBA gir deg den harde sannheten rett i fleisen. Dette programmet lar deg lage opp til ti "konvolutter" i forskjellige kategorier. Når du får lønn, kan du fordele et passende beløp rundt i hver konvolutt.

Dersom du for eksempel har en konvolutt merket "mat", med et budsjett på 2500 kroner, og kjøper en ost til 80 kroner, fører du den opp i denne konvolutten, som deretter vil vise at du har 2420 kroner igjen. Målet er selvsagt å unngå å passere nullgrensen på de forskjellige postene.

Det som skiller EEBA fra mange andre budsjettprogrammer, er at det er svært enkelt å bruke og har ypperlige synkroniseringsmuligheter. Ved å gå inn på www.eebacanhelp.com får du full oversikt over forbruket og kan redigere konvoluttene dine. Endringene du har gjort synkroniseres automatisk med mobiltelefonen din neste gang du starter programmet.

RemindMe

Om du synes det blir for mye styr å bla rundt i den forhåndsinstallerte kalenderen, og vil ha et påminnelsesprogram med færrest mulig dilldall, er RemindMe et ypperlig valg.

ORDEN PÅ OPPGAVER: Enklere enn RemindMe blir det faktisk ikke.
ORDEN PÅ OPPGAVER: Enklere enn RemindMe blir det faktisk ikke. Foto: Mobili Media AS

Det er ikke så veldig mye å si om RemindMe, egentlig. Trykk én gang på ikonet, lag et notat (valgfritt) og sett et tidspunkt for alarmen. Mer enn dette får du ikke, men det er du heller ikke interessert i.

Poenget er at det skal gå så kjapt å lage påminnelser at du ikke tenker over det.

Mobiltester: Se alle våre tester av mobiler med Android

Sett av en hel startskjerm

Noe av det vi liker svært godt med Android, er at du kan organisere startskjermene som du vil. Er du et rotehode så er det bare å rydde bort alle overflødige ikonene fra en av startskjermene, og samle alle organiseringsprogrammene på én og samme side.

Da blir det faktisk til at du bruker programmene, istedenfor å la dem råtne i bortgjemte menyer.

Skaff programmene selv: Du finner alle programmene som er nevnt i denne guiden ved å søke på programnavnet i Android Market.

Planlegger du å kjøpe Android-telefon? Da bør du lese testene av Sony Ericsson X10 Mini, HTC Desire og Samsung Galaxy S .

Guiden er levert av Mobili.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen