Polar Loop

Upolert aktivitetsarmbånd

Loop fra Polar er litt upolert og har valgt en litt annerledes tilnærming til aktivitetsloggingen.

POLAR LOOP: Aktivitetsarmbåndet Polar Loop har en del gode egenskaper, men når likevel ikke opp i denne testen.
POLAR LOOP: Aktivitetsarmbåndet Polar Loop har en del gode egenskaper, men når likevel ikke opp i denne testen. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Spesifikasjoner: Polar Loop

  • Type: Aktivitetsmåler/armbånd
  • Kommunikasjon: Bluetooth
  • Telefon/handsfri: Nei
  • Varsler (samtale/e-post/sms): Nei
  • GPS: Nei
  • Pulsmåler: Krever pulsbelte
  • Batterilevetid: 3–5 dager
  • Vanntett: Vanntett
  • Vekt: 35 gram

Aktivitetsarmbåndet Loop fra Polar har valgt en litt annen måte å vise dine daglige aktiviteter enn mange av konkurrentene. Her er det mindre fokus på antall skritt, men desto større fokus på hvor lenge du har bedrevet ulike aktiviteter. Armbåndet måler i timer og minutter hvor lenge du har gått, løpt, stått, sittet og ligget. Basert på hvilket aktivitetsnivå (tre nivå) du har valgt under innstillingene, viser en framdriftsindikator i appen hvor langt du er kommet i å oppfylle dagens aktivitetskvote.

Velg nivå

Det er altså kombinasjonen av aktiviteter som avgjør om du når dagsmålet. Vi valgte oss nivå 2 og da kunne vi løpe i 1 time og 13 minutter for å oppfylle kvoten eller drive med husarbeid og andre lette oppgaver i 9 timer og 20 minutter. Alternativt litt av alt – som nok er mest vanlig.

Appen og armbåndet varsler deg om du er inaktiv i mer enn en time. Det er positivt, siden forskning har pekt på at langvarig stillesitting ikke er bra for oss.

Ingen startknapp

Polar har ingen «startknapp» om du vil logge en treningstur. Har du kjøpt til et pulsbelte, starter du en treningsøkt ved å holde aktivitetsarmbåndet inntil pulsmåleren og avslutte økten ved å ta av deg pulsmåleren. En snedig måte å gjøre dette på, men vi opplevde flere ganger at det tok litt tid før vi fikk kontakt mellom armbånd og pulsmåler. Det kan også noen ganger være upraktisk å måtte ta av seg pulsbåndet for å avslutte en treningsøkt. Vi opplevde Loop som en litt upolert aktivitetsmåler.

Appen er noen ganger litt treg i synkroniseringen mot armbåndet. Vi opplevde også at informasjon på appen på mobilen og nettjenesten flow.loop.com ikke var helt samstemt.

Du får heller ikke se antall skritt i appen. Her må du enten sjekke på armbåndet eller logge på nett-

tjenesten om du vil se antall skritt en tidligere periode. Det synes vi er litt klønete, siden antall skritt er noe mange fokuserer på.

Barnesykdommer

Loop har mye bra å by på, men produktet virker for å ha noen barnesykdommer. Loggingen av treningsøkter er litt uklar og selv om vi snakker om et aktivitetsarmbånd og ikke en pulsklokke, bør det være enklere å skille mellom det som er faktisk trening og det som er «hverdagsaktiviteter».

Søvnloggeren var også litt forsiktig og vi er ganske sikker på at den logget litt for lite søvn. I forhold til Fitbit Charge HR var forskjellen cirka en drøy halvtime.

Loop kan være et godt valg om du alt er inne i «Polar»-universet, men er du ny til dette med aktivitetsarmbånd er nok en del av de andre i denne testen et bedre valg.

Pluss for at dette er testens billigste aktivitetsarmbånd.

POLAR LOOP: Aktivitetsarmbåndet Polar Loop har en del gode egenskaper, men når likevel ikke opp i denne testen.
POLAR LOOP: Aktivitetsarmbåndet Polar Loop har en del gode egenskaper, men når likevel ikke opp i denne testen. Foto: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning