Test: Samsung Galaxy Tab 4 10.1 SM-T530 16GB

God uten å imponere

Galaxy Tab 4 imponerer ikke på noen områder, men fortjener likevel hederlig omtale.

GOD: Galaxy Tab 4 har vært en stund på markedet, men til riktig pris er det et godt kjøp.
GOD: Galaxy Tab 4 har vært en stund på markedet, men til riktig pris er det et godt kjøp. Foto: Hallvard Lunde
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ God byggekvalitet

+ Design

+ Brukervennlig

- Batterilevetid

Spesifikasjoner: Samsung Galaxy Tab 4 10.1 SM-T530 16GB

 • OS: Android 4.4.2
 • Skjerm: 10,1 tommer
 • Oppløsning: 1280 x 800, 149 ppi
 • Prosessor: 1,2 GHz Quad Core
 • Minne: 1,5 GB, DDR3
 • Lagringsplass: 16 GB
 • Minnekort: Ja, opp til 64 GB
 • Kamera: 3,15 MP
 • Selfiekamera: 1,2 MP
 • WiFi: 802.11 a/b/g/n
 • Batteri: 6800 mAh
 • Str: 243,4 x 176,4 x 7,95 mm
 • Vekt: 487 gram
PEN: Galaxy Tab 4 har fått samme type bakside som kjempemobilen Galaxy Note.
PEN: Galaxy Tab 4 har fått samme type bakside som kjempemobilen Galaxy Note. Foto: Hallvard Lunde

Av og til kan det være smart å være passe god til mye. Den beskrivelsen passer godt på Samsungs nettbrett i mellomklassen, Galaxy Tab 4.

Det er begynt å bli en stund siden dette nettbrettet var splitter nytt (april 2014) og for alt vi vet kan Samsung alt ha lansert etterfølgeren, Galaxy Tab 5, når du leser dette. Det trenger likevel ikke gjøre Galaxy Tab 4 til et dårlig kjøp. Tvert imot kan en eventuell «lagertømming» gjøre dette til et svært godt kjøp.

Solid

Byggekvaliteten på Galaxy Tab 4 er god. Punktum. Konstruksjonen er vridningsstabil og vi finner ingen myke eller svake punkter. Nettbrettet er i klassisk Samsung-stil med en stor hjemknapp flankert av en returknapp og en menyknapp (sist brukte elementer).

En høyttaler er plassert øverst på hver side – på den smale kantsiden. Det gjør at man slipper å dekke over høyttalerne når man holder nettbrettet i hendene og lyden rettes sånn noenlunde i den retning du selv sitter. Det er en smart løsning som gir god lyd.

Svak batterilevetid

Batterilevetiden til Galaxy Tab 4, som vi målte til 5 timer og 25 timer, avslører til dels alderen på Galaxy Tab 4. Både Lenovo, LG og Asus slår Samsung ned i støvlene her.

Heller ikke på de øvrige ytelsestestene imponerer Galaxy Tab på noen måte, samtidig som forskjellen på Galaxy Tab 4 og nettbrettene fra Asus, LG og Acer ikke er spesielt store. I bruk opplevde vi aldri noen store problemer med Galaxy Tab 4 og viser at kanskje et mellomklassenettbrett duger til «folk flest».

Der vi synes Galaxy Tab 4 skiller seg positivt ut er skjermen. Den er ikke like skarpt som skjermen på Lenovo Yoga Tablet 2, men det er ikke mye som skiller. Om vi ser bort fra Lenovo Yoga Tablet 2 et lite øyeblikk på grunn av at den egentlig stiller i en egen prisklasse, så er det Samsung som stiller med testens beste skjerm.

Oppsummering

Galaxy Tab 4 er fortsatt, nesten et år etter lansering, et aktuelt valg om man ser etter et rimelig nettbrett.

På plussiden må vi trekke fram den gode skjermen, mens det på minussiden er batterilevetiden som trekker noe ned. Når det er sagt bruker de fleste av oss nettbrettet innenfor husets fire vegger og da er ikke batterilevetid så kritisk som for en mobil.

Galaxy Tab 4 er priset noe over nettbrettene fra Asus, Acer og LG, men er god skjerm viktigere enn god batterilevetid så bør du ta deg tid til å vurdere dette relativt rimelige nettbrettet fra Samsung.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning