Test: Asus Transformer Pad TF103CX 16 GB

Nettbrett for den skriveglade

Skal du ha et vanlig nettbrett så skiller ikke Asus seg ut med denne modellen, men er du skriveglad så har denne akkurat det du trenger.

MINI-PC: Asus Transformer Pad TF103CX fremstår nesten som en mini-PC, siden den kan leveres med et ekstra tastatur.
MINI-PC: Asus Transformer Pad TF103CX fremstår nesten som en mini-PC, siden den kan leveres med et ekstra tastatur. Foto: Hallvard Lunde
Sist oppdatert

Spesifikasjoner: Asus Transformer Pad TF103CX 16 GB

  • OS: Android 4.4.2
  • Skjerm: 10,1 tommer
  • Oppløsning: 1280 x 800 punkter, 149 ppi
  • Prosessor: 1,86 GHz, Quad Core
  • Minne: 1 GB Ram, DDR3
  • Lagringsplass: 16 GB
  • Minnekort: Ja, opp til 64 GB
  • WiFi: 802.11 ac/a/b/g/n
  • Kamera 1: 2 MP
  • Selfiekamera: 0,3 MP
  • Batteri: 5070 mAh
  • Størrelse: 9,9 x 178,4 x 257,4 mm
  • Vekt: 542 gram

Asus har laget et nettbrett som både ser og kjennes helt greit ut. Den hvite fronten er rammet inn av en sølvfarget ramme. Baksiden er i hvit plast. Visuelt fungerer det greit, selv om baksiden raskt blir preget av fingermerker og at den raskt blir litt skitten.

Asus er den eneste i denne testen som kan lages om til en «PC» ved at nettbrettet kan dokkes i et tastatur. Vi har ikke inkludert tastaturet i denne testen, men løsningen kan nok være akkurat det du ser etter om du har planer om å bruke nettbrettet til produktiv innholdsproduksjon. Du må ut med cirka 500 kroner ekstra om du velger modellen med tastatur.

Liker du denne "PC-typen", bør du kanskje også kikke på Surface 3 fra Microsoft.

TASTER: Tastaturet til Asus Transformer Pad TF103CX 16 GB fungerer ganske godt.
TASTER: Tastaturet til Asus Transformer Pad TF103CX 16 GB fungerer ganske godt. Foto: Hallvard Lunde

Brukervennlighet

Menyene og grensesnittet til Asus er oversiktlige og greie – spesielt om man er vant til å bruke Android-enheter. Vi synes nettbrettet på mange områder ligger nær en ren Android-versjon, om vi ser bort fra at Asus har tilpasset noen av ikonene og laget noen Asus-funksjoner, som for eksempel en tydeligere og mer tilgjengelig funksjon for strømsparing. Vi liker også godt at Asus har integrert et velfungerende søk i «appfolderen», slik at det går lettere å finne frem til apper som alt er installert.

Ytelse

Nettbrettet fra Asus har også en svært god batterikapasitet, selv om den ligger cirka 40 minutter bak Lenovo og LG. 8 timer og 43 minutter vil likevel oppleves som mer enn nok for de aller fleste. Det gjør at du trygt kan ta med nettbrettet som eneste «arbeidsverktøy» om du skal ut på reise en dag uten å være redd for at batteriet skal gå tomt. Dessverre har ikke tastaturet et integrert batteri.

Skjermen til Asus fungerer veldig fint til film og bilder, men vi synes at tekst ser litt uskarp ut. Det gjelder både nettsider, apper og menyer. Litt av dette er nok oppløsningen, men ikke alt. For eksempel har skjermen på LG G Pad 10.1 identisk oppløsning, men er synes vi ikke dette problemet er like synlig.

Høyttalerne på Transformer Pad sitter på baksiden. En på hver side, cirka midt på nettbrettet. Det gjør at det aldri er fare for at fingrene dekker til høyttalerne når man holder nettbrettet på en normal måte. Lydbildet er ikke det aller kraftigste, men det fungerer. Dialoger på film er tydelig og vi får med nok av lydbildet til at vi lett klarer å leve oss inn i filmen.

Oppsummering

Vi klarer dessverre ikke å bli helt begeistret for Asus Transformer Pad TF103CX 16 GB. Det er ikke noe galt med nettbrettet, men vi synes både LG og Lenovo har et mer interessant tilbud i denne prisklassen. Asus har likevel et ess i baklomma, nemlig at den kan dokkes til et tastatur. Det gjør riktignok nettbrettet 500 kroner dyrere, men er du en skriveglad person så kan dette være en smart løsning. Den vil på ingen måte erstatte en bærbar PC, men vil duge supert til å svare på e-post, skrive Facebook-innlegg, Twitter og selvsagt korte tekster. Derfor kan Asus Transformer Pad TF103CX 16 GB være akkurat det du ser etter for bruk på reise, hytta eller for å være operativ i sofaen uten å måtte hente og fyre opp PC-en.

TOUCHPAD: Tastaturet til Asus Transformer Pad TF103CX 16 GB ser ut som, og oppfører seg, som et vanlig PC-tastatur.
TOUCHPAD: Tastaturet til Asus Transformer Pad TF103CX 16 GB ser ut som, og oppfører seg, som et vanlig PC-tastatur. Foto: Hallvard Lunde

Denne saken ble første gang publisert 19/05 2015, og sist oppdatert 25/06 2017.

Les også