Polar A360

For deg med ambisjoner

Polar A360 er et aktivitetsarmbånd for deg som har større ambisjoner med treningen din enn bare å telle skritt og antall etasjer.

STOR SKJERM: Polar A360 har en stor og god skjerm.
STOR SKJERM: Polar A360 har en stor og god skjerm. Foto: Hallvard Lunde
Publisert Oppdatert

Polar er en aktør som tilbyr alt fra enkle aktivitetsarmbånd til svært avanserte pulsklokker, som er laget for aktive utøvere. Polar A360 havner litt over midten på denne skalaen. 

Den er på mange måter mer en treningsklokke enn en aktivitetsmåler. Det gir seg også utslag i at den på mange områder er litt enkel om vi ser på den som en ren aktivitetsmåler.

Den teller for eksempel ikke etasjer og har ikke kontinuerlig pulsmåling, men derimot en rekke muligheter for å logge treningsøkter.

Les også: Toppkarakter til stilig bærbar PC

Pen

Designet på Polar A360 synes vi er vellykket. Aktivitetsklokken har en stor skjerm og den betjenes ved hjelp av en ørliten knapp og ved hjelp av sveiping og tapping på skjermen.

Det gummierte armbåndet kan skiftes ut. Festet rundt armen er vi bare sånn passe fornøyde med. Istedenfor å bruke en klassisk spenne, slik vi finner på mange klokkereimer, har Polar en variant der man må lirke reimen gjennom en hempe, for så å feste den med trykknapper. Denne løsningen gjør at Polar A360 er litt krøkkete å ta på seg.

Kranglete synkronisering

Oppsettet av Polar A360 er enkelt. Et lite minus for at vi måtte forsøke flere ganger før vi fikk oppdatert firmwaren i aktivitetsklokken. Den er enkel å koble til mobilen, men vi opplevde likevel at dette var den klokken som kranglet med synkroniseringen.

Enkelte ganger fant den ikke mobilen vår og vi måtte forsøke manuell tilkobling med Bluetooth – gjerne flere ganger – før data fra klokken ble overført til Polar Flow, som er Polars app. Andre ganger igjen, var det ingen problemer.

Vil du lese flere slike saker? Skaff deg et abonnement på HjemmePC.

KRØKKETE: Polar har valgt en litt krøkkete løsning for remmen på A360. Her må remmen gjennom en løkke før man presser noen trykknapper inn i hullene på remmen.
KRØKKETE: Polar har valgt en litt krøkkete løsning for remmen på A360. Her må remmen gjennom en løkke før man presser noen trykknapper inn i hullene på remmen. Foto: Hallvard Lunde

Annerledes

Polar har en litt annerledes tilnærming til aktivitetsmålingen enn mange andre aktivitetsarmbånd. I appen velger du ett av tre nivå for hvor aktiv du ønsker å være. Klokken vil så logge alt du gjør, fra hvile til aktiviteter med høy intensitet.

Spesifikasjoner: Polar A360

 • Skjerm: 80*160 piksler/13 x 27 mm
 • Pulsmåler: Ja
 • Kontinuerlig pulsmåling: Nei, kun ved trening
 • Skritteller: Ja
 • Distansemåler: Ja
 • Etasjeteller: Nei
 • Automatisk søvnlogging: Ja
 • Treningslogging: Ja, svært mange valg
 • Automatisk aktivitets-
 • registrering: Nei
 • Innaktivitetsvarsler: Ja
 • Batterilevetid: Opp til 2 uker
 • Vanntett: Ja

Resultatet presenteres i form av en skala som går fra null til 100 prosent. Appen og klokken angir også hva du kan gjøre for å nå dagsmålet ditt. Her foreslås alt fra seks timer med baking (!) til 59 minutter med Basketball. Det positive her er at fokus settes på at man er aktiv – ikke at man nødvendigvis har gått et visst antall skritt.

God til trening

Til daglig bruk fungerer Polar A360 helt fint. Vi savner litt den kontinuerlige pulsmålingen, telling av etasjer og påminnelser ved inaktivitet. Det Polar A360 fungerer svært godt til er trening. Her får du veiledning til å trene i riktig pulssone og du får en tilbakemelding på hvor bra treningen har vært for deg. Den «klassifiserer» treningsøkten din og i appen får du for eksempel slike tilbakemeldinger: «Veldig bra.

Du forbedret din grunnleggende utholdenhet og kroppens evne til å forbrenne fett under treningen…».

Dette gjør at man raskt kan finne ut om man oppnår det man ønsker med treningen man gjennomfører. Alt fra å øke kondisjonen eller brenne mer fett når man trener.

Pulssensoren til Polar A360 henger greit med i våre tester. Den har, som de fleste aktivitetsarmbånd, litt problemer med å henge med under raske pulsendringer.

Likte du denne saken?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg oss på Facebook!

Ved en sakte økning fra en puls på 100 til 160 hang Polar A360 greit med, men lå cirka 10–15 pulsslag bak hele veien. På retur til 100 pulsslag opplevde vi at Polar A360 falt raskere enn hva pulsbeltet vårt gjorde, men at aktivitetsklokken likevel stoppet på et litt for høyt nivå.

Ved veldig raske pulsendringer opp og ned, var det verre for Polar A360 å henge med, men den kom likevel overraskende kjapt etter.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning