HP x360 13-w001no

Toppkarakter til stilig PC

HPs Spectre X360 er en superslank og stilig konvertibel bærbar PC.

LEKKER: Rammen rundt skjermen er kuttet på sidene, og det gjør X360 mindre enn den var før.
LEKKER: Rammen rundt skjermen er kuttet på sidene, og det gjør X360 mindre enn den var før.
Publisert Oppdatert

Nå er 7. generasjon Core-prosessor i butikken, og vår Spectre X360 har en Core i7-7500U. Det er en strømgjerrig, men likevel kraftig prosessor, som kommer til å bli mye brukt, både i Ultrabooker og mer omfangsrike bærbare. Endringene i forhold til Skylake er ikke store, men sammenlignet med Core i7-6500U fra forrige generasjon Spectre X360, ser vi at ytelsen i vanlig bruk har økt med om lag 12 %.

Prosessorens basefrekvens har økt med 8 %, mens turbofrekvensen har økt med 13 %, så høyere klokkefrekvens står for mesteparten av ytelsesøkningen.

Noe bedre

Kaby Lake har forbedret videoenkoding, og her er ytelsesøkningen opp til 18 %, altså mer enn økningen i klokkefrekvens. Intel har forbedret den integrerte grafikken, og HD-oppløsning har en økning på opptil 25 % i våre tester. Det gjør at flere titler blir spillbare, men man må likevel fire godt på kravene til bildekvalitet. Går man opp til full-HD, er det lite eller ingen endring.

Overraskende nok har også driftstiden på batteri økt med

26 % i forhold Skylake-generasjonen. Selve batteriet på gamle og nye X360 er tilnærmet identisk, så en økning fra 211 min til 266 min i vår variertbrukstest er mye, og kanskje det som kan rettferdiggjøre en oppgradering.

Les også: Test av prisgunstig hjemmekinoprojektor

Tilbake til nye X360

Designen på X360 er klassisk HP, med litt myke kanter og avrundede hjørner. HP har også slanket rammen rundt skjermen, så basen er mindre enn vi er vant til. Det er metall rund baut, og den er særdeles slank og lett. Skjermlokket er tynt, og det skal ikke så mye trykk til før det påvirker bildet. Basen er derimot dønn solid, helt uten svikt eller ulyder.

Spesifikasjoner: HP x360 13-w001no

 • Prosessor: Intel Core i7-7500U
 • Grafikk: Intel HD Graphics 620
 • RAM: 8 GB
 • Lagring: 512 GB, M. 2 SSD
 • Skjerm: 13,3 tommer, IPS, blank, berøring
 • Oppløsning: 1920 x 1080 piksler
 • Trådløst: 802.11ac, Bluetooth
 • Ethernet: Overgang
 • Kamera: Ja
 • OS: Windows 10 Home
 • Vekt: 1,27 kg

Skjermen er et berøringsfølsomt IPS-panel med blank front. Det har en lysstyrke som ligger rett over 300 cd/m², og et sortnivå på 0,35 cd/m². Kontrasten blir da like under 1000, som er et meget bra resultat. Panelet har trøkk i fargene, og gjengivelsen er ikke så aller verst. Hvitt går litt mot grønt, men det er ikke veldig merkbart. SRGB dekkes med 92 % mens AdobeRGB må klare seg med 60 %.

B&O leverer høyttalerne, som låter overraskende bra. De fire høyttalerne spiller høyt, og gjengivelsen er bedre enn vanlig, selv fra vesentlig tykkere maskiner.

Vil du lese flere slike saker? Skaff deg et abonnement på HjemmePC.

Litt viftelyd

Som vanlig på slanke maskiner er det noe viftelyd fra X360 når den jobber tungt, men den er også stille det meste av tiden ved normal bruk. Basen blir ganske varm ved skjermen når den jobber over lengre tid.

Tastaturet har naturlig nok lite vandring, så de som skriver tøtsj og taster hardt kan nok synes det er litt slitsomt å skrive på. Bruker man pekefingrene skulle man kanskje ønske seg litt hardere tastemotstand. Pekeplaten er diger, har knappene integrert og den fungerer rett og slett meget bra.

VRENGT: Man 
bytter enkelt og greit mellom modi ved å brette skjermen rundt basen i forskjellige vinkler.
VRENGT: Man bytter enkelt og greit mellom modi ved å brette skjermen rundt basen i forskjellige vinkler. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC

Tilkoblingene er moderne, med to andre generasjons USB type-C/Thunderbolt 3, og en første generasjons USB 3.1. Trådløst AC-nett er også på plass, og et par meter unna ruteren fikk vi en hastighet på 632 Mbps. MIMO begynner å bli vanlig på litt påkostede modeller, og da brukes flere datastrømmer til overføringen. Derfor ser vi bedre trådløshastigheter nå enn for bare noen få måneder siden.

Likte du denne saken?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg oss på Facebook!

Testresultatene til HPs Spectre X360.
Testresultatene til HPs Spectre X360. Foto: HjemmePC

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning