Lenovo Yoga Tablet 3 Pro (YT3-X90F)

Skal du ikke ha iPad, skal du ha denne!

Vil du ha noe annet enn iPad og iPad-kloner? Se på denne smartingen fra Lenovo. Vi har testet Yoga Tablet 3 Pro med innebygd projektor.

WOW: Lenovo Yoga Tablet 3 Pro har en innebygd projektor - som det eneste nettbrettet i verden (ved siden av Yoga Tablet 2 Pro).
WOW: Lenovo Yoga Tablet 3 Pro har en innebygd projektor - som det eneste nettbrettet i verden (ved siden av Yoga Tablet 2 Pro). Foto: Hallvard Lunde
Publisert Oppdatert

Lenovo har vært gjennom et par generasjoner med Yoga-nettbrett og har funnet en form som skiller seg klart fra konkurrenter som Appels iPad og Samsung Galaxy-nettbrett. Den asynkrone formen gir Lenovo Yoga Tablet 3 Pro et særpreg som vi stort sett synes fungerer bra. Den sirkelrunde avslutningen inneholder tre viktige signaturfunksjoner for Lenovos Yoga-nettbrett.

Vi snakker om den integrerte støtten som gjør at nettbrettet står/ligger av seg selv i en naturlig vinkel enten du ser på film eller bruker nettbrettet som «kokebok» på kjøkkenet.

Nettbrett med projektor!

Det som likevel gjør Yoga Tablet 3 Pro til et unikt nettbrett, er at den også har en innebygd projektor. Ok, så yter den kun 50 lumens, men ifølge spesifikasjonene får du et bilde på opp til 70 tommer.

Spesifikasjoner: Lenovo Yoga Tablet 3 Pro

 • OS: Android 5.1
 • Skjerm: 10,1
 • Oppløsning: 2560 x 1580 punkter
 • Prosessor: Intel Atom, 1,44 GHz
 • RAM: 2 GB
 • Lagringsplass: 32 GB
 • Minnekort: Ja
 • Kamera: 13/5 MP
 • WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac
 • Størrelse: 179 x 245 x 9,2 mm
 • Vekt: 668 gram
 • Annet: Innebygd projektor med 50 lumens lysstyrke og 480p-oppløsning.

Vår erfaring med den innebygde projektoren er for så vidt god. Det er en artig funksjon når man er på reise, på hytta uten TV eller til bruk på barnerommet. Projektoren er ikke veldig lyssterk, men til et passe stort bilde (ca. 30-40 tommer) fungerer det ikke så verst i et mørkt rom. Blir bildet større blir det også mer grøtete og det avsløres at vi har med oppløsning på 640 x 480 punkter å gjøre.

Første gang Lenovo puttet en projektor inn i et nettbrett, var med Lenovo Yoga Tablet 2 Pro som vi har testet her.

God skjerm

Der projektoren sliter litt med oppløsningen, så har den 10 tommers store skjermen på Yoga Tablet 3 Pro ingen slike problemer med sin QHD+-oppløsning (2560x1504 punkter). Skjermen fungerer ypperlig til film og den har et sortnivå og kontrastforhold som gjør at det er godt å lese tekst og nettsider på den.

Ytelsene til Yoga Tablet Pro 3 er gode. Testene våre viser likevel litt varierende resultater. I noen tester, som AnTuTu legger den seg skyhøyt over gode nettbrett som Sony Xperia Z4 tablet og Galaxy Tab S2, mens den på Geekbench legger seg litt bak. Batterilevetiden er god. Vi målte den til 12 timer og 52 minutter. Det er likevel mindre enn Galaxy Tab S2, som altså har et mye mindre batteri. Her har tydeligvis Lenovo noe å lære av Samsung. Med kun projektoren i bruk tålte Yoga Tablet 3 Pro å bli bruk i hele 6 timer og 54 minutter. Det er imponerende!

Testen av Lenovo Yoga Tablet 3 Pro fortsetter under bildet.

UNIK: Projektoren og den asynkrone formen på Lenovo Yoga Tablet 3 Pro gjør Lenovos nettbrett unikt.
UNIK: Projektoren og den asynkrone formen på Lenovo Yoga Tablet 3 Pro gjør Lenovos nettbrett unikt. Foto: Hallvard Lunde

Brukervennlig

Lenovo har lagt litt av sine egne funksjoner og design på toppen av Android 5.1-versjonen som brukes på Yoga Tablet 3 Pro. Det fungerer stort sett greit, men vi opplevde noen ganger at nettbrettet trengte litt tenketid før den serverte oss ønsket app eller funksjon.

STØTTE: Lenovo Yoga Tablet 3 Pro har en støtte integrert i batterigrepet. Det er svært praktisk og gjør nytte for seg på kjøkkenbordet så vel som i smøreboden.
STØTTE: Lenovo Yoga Tablet 3 Pro har en støtte integrert i batterigrepet. Det er svært praktisk og gjør nytte for seg på kjøkkenbordet så vel som i smøreboden. Foto: Hallvard Lunde

Oppsummering

Lenovo Yoga Tablet 3 Pro er et potent nettbrett med et par funksjoner ingen andre nettbrett har. Den innebygde projektoren er et genialt «partytriks» og fungerer fint når du kjeder deg på hotellrommet, er på hytta uten TV eller trenger å aktivisere (eller pasifisere) de minste i familien.

Ytelsene er på linje med de beste nettbrettene akkurat nå. Det som trekker ned er at vi hadde forventet en enda bedre batterikapasitet. Yoga Tablet 3 Pro er også et tungt nettbrett med sine 662 gram.

Apples iPad er i dag et klart førstevalg for svært mange, selv om den vanntette Xperia Tablet Z4 til Sony og Galaxy Tab S2 fra Samsung bør være attraktive valg for deg som ikke vil ha iOS. Vil du skille deg helt ut fra de klassiske nettbrettene, så gå for Lenovo Yoga Tablet 3 Pro. Her betaler du det samme som for Galaxy Tab S2, men får projektoren «på kjøpet». Bruker du i tillegg nettbrettet primært innen husets fire vegger, så betyr ikke vekten noe. Du vil heller finne at den innbygde støtten (med hull slik at den også kan henges opp i boden eller på en knagg på hytta) er svært praktisk.

Testen av Lenovo Yoga Tablet 3 Pro fortsetter under bildet.

SKINN: Baksiden av Lenovo Yoga Tablet 3 Pro er dekket av et skinn-aktig materiale. Det bidrar til å heve kvalitetsfølelsen.
SKINN: Baksiden av Lenovo Yoga Tablet 3 Pro er dekket av et skinn-aktig materiale. Det bidrar til å heve kvalitetsfølelsen. Foto: Hallvard Lunde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning